عباس کاظمی در یک برنامه زنده تلویزیونی در شبکه یک سیما درباره آخرین وضعیت تولید، توزیع و عرضه بنزین در کشور، با تاکید بر اینکه واردات بنزین دارای صرفه اقتصادی است، گفت: بخشی از تولید پتروشیمیها به عنوان اکتان افزا برای اختلاط با تولید پالایشگاهها به منظور تولید نهایی بنزین خریداری می شد که این اتفاق در زمان تحریم بینالمللی علیه ایران آغاز شد.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران با اعلام اینکه در طول چند سال گذشته در 3 مجتمع پتروشیمی تولید بنزین خام آغاز شد، تصریح کرد: این پتروشیمیها بخشی از تولید خود را به عنوان ریفرمیت یا اکتان افزا برای اختلاط با بنزین داخلی و تامین کسری مصرف در اختیار پالایشگاههای نفت قرار دهند.
معاون وزیر نفت با تاکید بر اینکه هم اکنون دیگر نیازی به تولید این محصول در مجتمعهای پتزوشیمی نیست، اظهار داشت: این واحدها می توانند به تولید محصولات صادراتی پتروشیمیایی خود اقدام کنند.
این مقام مسئول با یادآوری اینکه به علت دخالت در حلقه محصولات پتروشیمی و جلوگیری بخشی از صادرات آنها در سالهای تحریم، وزارت نفت پول بیشتری (نسبت به واردات بنزین) به پتروشیمی ها پرداخت کرده است، تبیین کرد: قرار است همین منابع مالی صرف افزایش واردات بنزین با کیفیت یورو 4 از خارج کشور شود و در این زمینه هیچ هزینه اضافه ای بر کشور تحمیل نمی شود.
وی از توسعه صنعت سی.ان.جی به عنوان یکی از سیاست های مدیریت مصرف بنزین در کشور یاد کرد و افزود: پیش بینی می شود امسال سه تا چهار میلیون مترمکعب به ظرفیت عرضه و توزیع سی.ان.جی کشور افزوده شود.
کاظمی همچنین از برنامه ریزی برای صادرات 10 میلیارد لیتر گازوئیل و نفت کوره در سال جاری خبر داد و گفت: با مدیریت تخصیص سوخت در نیروگاه ها و افزایش تولید گاز کشور تا پایان امسال می توان به رقم صادرات دست یافت.
معاون وزیر نفت با بیان اینکه قرار است امسال بیشتر سوخت نیروگاه ها از گاز تامین شود که به لحاظ زیست محیطی و افزایش حجم صادرات کشور، مطلوب تر است، یادآور شد: صادرات محصولات نفتی برای کشور ارزآوری قابل توجهی به همراه دارد.(مهر)
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد