مبتکر ایده روز جهانی موزهها سازمان بینالمللی موزههای جهان (ایکوم) است که هر ساله شعاری را مطرح میکند تا موزههای سراسر جهان آن را سرلوحه کار خود قرار دهند. این سازمان «مجموعههای موزهای، برقراری پیوندها» را شعار امسال خود عنوان کرده است. بیش از 500 موزه در کشور دایر است که نیمی از آن در اختیار سازمان میراث فرهنگی قرار دارد.
از سوی دیگر، هفته جاری که روز جهانی موزه در آن قرار گرفته را در تقویم کشور هفته میراث فرهنگی نام دادهاند و سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی که متولی میراث فرهنگی در کشور است دست به کارشده و برنامههایی برای این هفته تدارک دیده است. محمدحسن طالبیان، معاون میراث فرهنگی سازمان و مدیران کل معاونت میراث فرهنگی سازمان هم به همین بهانه روز گذشته به جمع خبرنگاران آمدند و درباره برنامههای این هفته توضیح دادند. یکی از اقدامات میراث فرهنگی نامگذاری روزهای این هفته است؛ روز یکشنبه بیستو هشتم اردیبهشت روز موزه و میراث فرهنگی، بیست و نهم اردیبهشت روز آموزش و میراث فرهنگی، سیام اردیبهشت روز رسانه و میراث فرهنگی، سیویکم اردیبهشت روز کودک و میراث فرهنگی، اول خرداد روز مفاخر ملی و میراث فرهنگی، دوم خرداد روز میراث فرهنگی، هویت ملی و همگرایی اقوام و سوم خرداد روز دفاع مقدس و میراث فرهنگی نامگذاری شده است.
یکی از اقدامات مهمی که سازمان میراث فرهنگی در این راستا انجام داده، ارسال 40شیء تاریخی مربوط به تپه نوشیجان و پری ملایر به استان همدان به منظور نمایش آن در این شهر است. همچنین 44 شیء از اشیای آثار زیویه برای اولین بار در استان کردستان به نمایش گذاشته میشود.
گردهمایی باستانشناسان کشور در موزه ملی ایران از دیگر رویدادهایی است که در این هفته صورت میگیرد. پژوهشگران و متخصصان در این گردهمایی به بررسی و ارائه آخرین دستاوردهای خود خواهند پرداخت.
در این هفته، مراسم نکوداشتی برای میراث ناملموس نیز در نظر گرفته شده است؛ یکی از این برنامهها مراسم پاسداشت آیین نقالی بود که جمعه گذشته در سالن اصلی تئاتر شهر برگزار شد. برنامه دیگری برای نکوداشت آیین پهلوانی نیز در این هفته برگزار خواهد شد.
همچنین کتابی به نام میراث جهانی ایران با تلاش و حمایت دفتر ثبت آثار سازمان میراث فرهنگی تهیه شده که در این هفته رونمایی میشود. در این کتاب 16 اثر تاریخی که ثبت جهانی شدهاند به مخاطبان معرفی شده است.
تخصیص بودجه برای مرمت آثار تاریخی
تخصیص بودجه برای مرمت آثار تاریخی در کشور از دیگر خبرهایی بود که روز گذشته سیاوش صابری، مدیرکل دفتر حفظ و احیای بناها و بافتها سازمان میراث فرهنگی آن را اعلام کرد. بر همین اساس مرمت 140 مدرسه تاریخی در سراسر کشور با اعتباری بالغ بر صد میلیارد ریال بزودی آغاز میشود، همچنین 85 میلیارد ریال هم برای مرمت بناهای شاخص کشور اختصاص یافته است و 18 میلیارد ریال به حفاظت اضطراری محوطهها و بافتهای تاریخی تعلق گرفته است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
شکیبا حسینی، رهبر ارکستر سمفونیک رنسانس در گفت و گو با «جام جم» مطرح کرد
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتوگو با مهندس حمیدرضا هلالی، عکاس، پژوهشگر و مدرس انجمن سینمای جوانان ایران مطرح شد
دانیال نوروش از لذت مضاعفش در سریالی گفت که یادآور «روزیروزگاری» بود