قیمت مسکن مهر تا کنون طی دو مرحله افزایش یافته که مرحله اول آن در نیمه دوم سال 91 بود که 13 درصد به قیمت این واحدها افزوده شد و مرحله دوم افزایش قیمت سال گذشته بود که بسته به وضعیت ساخت هر پروژه در هر شهر اعمال شد اما طی یک - دو ماه اخیر انبوهسازان با توجه به افزایش هزینههای ساخت و دستمزد کارگران خواستار افزایش قیمت واحدهای مسکن مهر شده و تاکید دارند که دستورالعمل افزایش قیمت مسکن مهر باید با شفافسازی جزئیات اجرایی شود.
ایرج رهبر رییس کانون سراسری انبوهسازان تهران درباره نحوه محاسبه مابهالتفاوت هزینههای ساخت پروژههای مسکن مهر به ایسنا گفت: این دستورالعمل آیتمهای مختلفی دارد که باید دنبال شود چون این آیتمها به صورتی است که تعبیرهای یکسانی از آن وجود ندارد لذا باید جزئیات آن به صورت شفاف و یکنواخت اعلام نهایی شود.
وی افزود: ضرایبی در این دستورالعمل موجود است که باید کاملا مشخص شود که چه زمانی ساخت آغاز شده و چه زمانی خاتمه یافته است.
رهبر تصریح کرد: بعضی از استانها این دستورالعمل را اجرا نمیکنند.
رییس کانون سراسری انبوهسازان تهران با بیان اینکه با ابلاغ این دستورالعمل، دستورالعملهای یک و دو از بین میرود، افزود: قرار است در اولین فرصت در جلسه با قائم مقام وزیر راه و شهرسازی در امور مسکن مهر جزئیات، شفافسازی و اعلام شود.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به افزایش قیمت حاملهای انرژی و افزایش قیمت مصالح باید این دستورالعمل عملیاتی شود.
رهبر در پایان تاکید کرد: با شفافسازی و اعلام جزئیات میتوان دستورالعمل شماره سه را عملیاتی کرد.
به گزارش ایسنا دستورالعمل شماره سه برای نحوه محاسبه مابهالتفاوت هزینههای ساخت پروژههای مسکن مهر به شرح زیر است:
نحوه محاسبه مابهالتفاوت هزینههای ساخت پروژههای مسکن مهر
1_ این دستورالعمل صرفا تا سقف مبلغ 330 هزار تومان از قیمت تفاهمنامههای اولیه (بدون احتساب آسانسور) اعمال و در صورت اینکه مبلغ تفاهمنامهی اولین بیش از 330 هزار تومان باشد، مبلغ مازاد بر 330 هزار تومان از مبلغ 330هزار تومان کسر و مابهالتفاوت براساس مبلغ باقیمانده محاسبه و پرداخت خواهد شد.
2_ مابهالتفاوت پیشبینی شده در این دستورالعمل به مبالغ مندرج در تفاهمنامههای منعقده تعلق گرفته و سقف حد اکثر مبالغ پرداختی بوده و مبالغ پرداخت شده براساس دستورالعملهای ابلاغی شماره یک و دو قبلی از این مقدار کسر میگردد.
3_ زمان باقیمانده پروژه مطابق مفاد تفاهمنامه از تاریخ ابلاغ این دستورالعمل و براساس درصد باقیمانده کار محاسبه و مبنای تحویل را تمام کل تفاهمنامه قرار میگیرد. مدت دو ماه بابت فعال نمودن پروژه به زمان مذکور اضافه میشود. پس از این تاریخ هیچگونه وجهی از بابت این دستورالعمل پرداخت نخواهد شد.
4_ درصد پیشرفت فیزیکی در تاریخهای پایانمدت تفاهمنامه و ابلاغ این دستورالعمل مورد استفاده قرار میگیرد.
5_ محاسبه و پرداخت مبلغ این دستورالعمل میتواند براساس اتمام عملیات (ابنیه، تاسیسات برقی و مکانیکی) هر کدام از بلوکهای ساختمانی انجام پذیرد.
6_ تعیین درصد پیشرفت فیزیکی در تاریخ پایان مدت تفاهمنامه و تاریخ ابلاغ این دستورالعمل و درصد پیشرفت فیزیکی باقیمانده پروژه با تایید مدیران کل راه و شهرسازی استانها/ مدیران عامل شهرهای جدید/ مدیران کل بنیاد مسکن، مدت دو ماه بابت فعال کردن پروژه به زمان مذکور اضافه میشود.
7_ تعیین مبلغ کارکرد براساس درصد پیشرفت فیزیکی پروژه در تاریخ پایان مدت تفاهمنامه و تاریخ ابلاغ این دستورالعمل با تایید مدیران کل راه و شهرسازی استانها/ مدیران عامل شهرهای جدید/ مدیران کل بنیاد مسکن.
محاسبه مبلغ کارکرد متوسط سه ماهه:
استخراج شاخصهای رشته ابنیه مربوط به سه ماههی چهارم سال 1390 و سه ماهه دورههای کارکرد از سال 1391 به بعد از جدول ذیل (شاخص رشته ابنیه) در محاسبهی این دستورالعمل ملاک قرار میگیرد. (از محاسبه شاخص رشتههای تاسیسات برقی و تاسیسات مکانیکی صرفهنظر شده است).
تبصره: برای محاسبه دوره کارکرد میبایست کارکردها از اولین دوره سه ماهه مورد عمل و تا سقف مبلغ متوسط دوره کارکرد درج و در صورت وجود مبلغ مازاد، به دوره بعدی انتقال یابد.
11_ در صورتی که ضرایب جبرانی محاسبه شده در هر دوره منفی شود، ضریب جبرانی محاسبه شده در هر دوره منفی گردد. ضریب جبرانی برابر صفر منظور میشود.
12_ پس از محاسبه مبلغ جبرانی این دستورالعمل میبایست کلیه پرداختهای قبلی از محل دستورالعملهای شماره یک و دو کسر و باقیمانده متناسب با پیشرفت کار با در نظر گرفتن شرایط و ضوابط تفاهمنامه منعقده در وجه انبوهساز پرداخت گردد، در صورتی که در زمان محاسبه این مبلغ، حاصل تفریق فوق منفی گردید مبلغ آن دوره صفر در نظر گرفته میشود.
13_ اجرای این دستورالعمل منوط به امضای الحاقیهای است که به همراه این دستورالعمل ابلاغ میشود.
14_ این دستورالعمل پس از تصویب شورای هماهنگی مسکن مهر و تنفیذ مقام عالی وزارت قابل اجرا و اقدام است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
حسن هانیزاده در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
گیتی خامنه از دغدغههای محیطزیستیاش میگوید
علی داوودی و پدرش در تحریریه روزنامه «جامجم»:
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد