خوش‌بینی سولانا به امضای توافق جامع هسته‌ای با ایران

رئیس سابق سیاست خارجی اتحادیه اروپا ضمن ابراز خوشبینی محتاطانه درباره مذاکرات راه‌حل جامع ایران و ۱+۵ تصریح کرد که این مسئله یک چالش است اما رسیدن به راه‌حل برای این برنامه محتمل است.
کد خبر: ۶۶۵۵۸۵
خوش‌بینی سولانا به امضای توافق جامع هسته‌ای با ایران

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از اندیشکده بروکینگز، «خاویر سولانا» رئیس سابق سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز سه‌شنبه در جلسه‌ای در اندیشکده بروکینگز درباره چشم‌انداز رسیدن به توافق جامع هسته‌ای میان ایران و 1+5(آمریکا،انگلیس،فرانسه،روسیه،چین بعلاوه آلمان) ابراز خوشبینی محتاطانه‌ای کرد.

وی گفت: آنچه که (در مذاکرات هسته‌ای ایران و 1+5) به دست آمده است، با کمی فراز و نشیب بیش از انتظارات بوده است. ما باید بسیار محکم و استوار باشیم و به کار خود ادامه دهیم. این یک چالش بزرگ است اما راه‌حل آن محتمل است. ما باید از تصور و خلاقیت خود برای رسیدن به راه‌حلی که برای مشکل مهم گسترش سلاح‌هسته‌ای حائز اهمیت است استفاده کنیم. اگر این مشکل رفع شود، مسائل دیگر در منطقه قابل حل است.

طبق این گزارش، سولانا امروز، روابط آمریکا و اتحادیه اروپا در خصوص موضوع ایران را مستحکم می‌داند و تصریح کرد که این رابطه در آینده بیشتر نقش مکملی خواهد داشت زیرا مشخص خواهد شد که پیشبرد این مسئله هسته‌ای ایران از طریق یک رابطه دو جانبه آمریکا و اتحادیه اروپا بهتر از آن است که این موضوع به صورت تنهایی پیش رود.

رئیس سابق سیاست‌ خارجی اتحادیه اروپا درباره روند مذاکرات هسته‌ای ایران و 1+5 گفت این مذاکراتی است که هدف آن رسیدن به یک توافق است. رویکرد منسجم و ساختار مذاکرات یک عامل مهم است.

وی تأکید کرد که از طریق ایجاد یک فرایند منطقی و سازماندهی شده و با داشتن نگاهها و برنامه‌هایی پیش رو، مذاکرات فرصت بهتری برای موفقیت خواهد داشت. جنبه مهم دیگر مذاکرات توانایی تمامی طرفین در حفظ مذاکرات هسته‌ای از هرگونه اصطکاک و بحران از جمله سوریه می‌باشد.

سولانا گفت که موضوع هسته‌ای تنها بخشی از مشکل مرتبط با ایران و پویایی منطقه‌ای است. دیگر کشورهای منطقه‌ای احتمالاً‌به طور مستقیم از مذاکرات در حال پیشرفت حمایت نمی‌کنند اما من مطمئن هستم که اگر توافقی بین ایران و 1+5 درباره برنامه هسته‌ای ایران حاصل آید، آنها در نهایت خوشحال خواهند شد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها