عباس عاشوری افزود: مهاجرت پرندگان مهاجر برای جوجهآوری از استان گیلان به سرزمینهای شمالی، سیبری و اروپای غربی همه ساله از اوایل اسفند آغاز میشود و تا پایان فروردین ماه خاتمه مییابد.
وی خاطرنشان کرد: این پرندگان شامل انواع مرغابی سانان نظیر قو، غاز، اردک، خوتکا و اردک سرسبز است که مناطق تالابی استان را برای جوجهآوری ترک میکنند.
رئیس اداره نظارت بر امور حیاتوحش اداره کل محیطزیست گیلان ادامه داد: در سرشماری امسال که در دی سال گذشته در 33 سایت تالابی استان انجام شد، 216 هزار و 600 قطعه پرنده از 79 گونه آبزی، کنارآبزی و خشکزی شناسایی شدند.
به گفته عاشوری، آمار پرندگان نسبت به سال قبل از آن، 4/4 دهم درصد افزایش نشان میدهد.
وی اضافه کرد: هماکنون نیز پرندگانی نظیر حواصیل ارغوانی و زرد و پرستوی دریایی از سرزمینهای جنوبی ایران به گیلان مهاجرت کرده و در حال جوجه آوری در تالابهای این استان هستند.
به گفته رئیس اداره نظارت بر امور حیات وحش اداره کل محیطزیست گیلان؛ این پرندگان اواخر تابستان تا اوایل پاییز گیلان را ترک میکنند.
وی یادآورشد: استان گیلان از نظر تعداد پرندگان مهاجر آبزی پس از استان مازندران، رتبه دوم را دارد.
عاشوری حفظ زیستگاههای پرندگان را بسیار مهم و ضروری دانست و از مردم خواست در حفاظت از این زیستگاهها با محیطزیست همکاری کنند.
تالاب انزلی، پارک ملی بوجاق کیاشهر، پناهگاههای حیات وحش سلکه، چوکام، سرخانکل، امیرکلایه، لوندویل، مناطق حفاظت شده شامل تالاب استیل، سیاه کیشم و لیسار محلهای زمستان گذرانی پرندگان مهاجر گیلان هستند.
فصل شکار همه ساله از آبان ماه آغاز میشود و تا نیمه اسفندماه پایان مییابد. (ایرنا)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی عیدانه با نخستین مدالآور نقره زنان ایران در رقابتهای المپیک
رئیس سازمان اورژانس کشور از برنامههای امدادگران در تعطیلات عید میگوید
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با دکتر محمدجواد ایروانی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی شد