به گزارش شبکه تلویزیونی فرانس 24، براساس اعلام نتایج رسمی انتخابات ریاست جمهوری الجزایر که دیروز (پنجشنبه) برگزار شد، بوتفلیقه موفق شد از دیگر نامزدها پیشی بگیرد.
این در حالی است که بن فلیس رقیب نزدیک وی تنها 12.18 درصد آرا را به خود اختصاص داده است.
طیب بلعیز، وزیر کشور الجزایر هم اعلام کرد در 48 استان این کشور بیش از 11 میلیون نفر رای دادهاند. در این انتخابات 8 میلیون و 332 هزار و 598 نفر به بوتفلیقه رای دادهاند که این میزان 81 درصد از آراست.
بالاترین میزان مشارکت در انتخابات در ایالت «تندوف» در جنوب غربی الجزایر گزارش شده که با استقبال 78 درصدی واجدان شرایط رأی روبرو بود. این در حالی است که ایالت «تیزی وزو» مهمترین شهر منطقه القبائل شاهد فقط 20 درصد رای دهنده بوده است.
میزان مشارکت مردم در انتخابات ریاست جمهوری در پایتخت الجزائر نیز 37.84 درصد گزارش شده است.
این در حالی است که بن فلیس، رقیب بوتفلیقه بعد از پایان رأی گیری انتخابات ریاست جمهوری طی کنفرانسی مطبوعاتی اظهار داشت: اطلاعات موثقی دارد که از «موارد تقلب خطرناک در انتخابات» حکایت می کنند. وی دولت الجزایر را به «توطئه علیه اراده ملت» متهم کرد.
بوتفلیقه کیست؟
«عبد العزیز بوتفلیقه» دوم مارس 1937 میلادی (11 اسفند 1315 شمسی) متولد شد، وی در سال 1956 میلادی برای مبارزه با استعمارگران فرانسوی به ارتش آزادیبخش الجزایر پیوست.
پس از استقلال الجزایر در سال 1962 برای مدت کوتاهی به عنوان وزیر ورزش در دوره حکومت احمد بن بله انتخاب شد. زمانی که تنها 26 سال داشت، در پی ترور «محمد خمیستی» در مقابل شورای ملی(پارلمان) در 11 آوریل 1963، جانشین وی در وزارت خارجه شد و 16 سال در وزارت خارجه باقی ماند تا اینکه تصمیم گرفت در سال 1981 میلادی پس از آنکه با انزوا و اتهام فساد بعد از مرگ بومدین که آن زمان نامزد جانشینی وی برای ریاست جمهوری بود، از فعالیتهای سیاسی کناره گیری کند.
«بوتفلیقه» رکورد ریاست جمهوری را در الجزایر با 15 سال ریاست در المرادیه در مقایسه با هواری بومدین که 13 سال در حکومت بود(1965 تا 1978) شکست.
وی پس از پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری سال 1999 با کسب بیش از 90 آرای مردم بر کرسی ریاست تکیه زد، وی در انتخابات 2004 و 2009 هم برای بار دوم و سوم پس از تعدیل قانون اساسی که شرط دو دوره ریاست جمهوری را لغو کرد، به کاخ المرادیه راه یافت.
بوتفلیقه طی دوران حکومت خود با بحرانهای سیاسی متعددی روبرو بود که به لطف پولهای نفتی و ذکاوت و تجربه دیپلماتیک خود به سلامت از آنها عبور کرد.
وی از مدتها پیش بیمار است و زمانی طولانی نیز برای درمان در فرانسه بسر می برد، به گونه ای که در انتخابات ریاست جمهوری نیز مجبور شد با نشستن روی ویلچر پای صندوق رای حاضر شود. با این حال، ائتلاف سیاسی هوادار وی که نگران از دست دادن اتحاد خود در صورت نامزد نشدن بوتفلیقه و واگذاری قدرت بودند، بار دیگر پشت سر او جمع شده و به عنوان نامزد خود معرفی کردند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با دکتر سیما فردوسی مطرح شد
گفتوگوی بیپرده با فریده شجاعی، نایب رئیس فدراسیون فوتبال وهمسر زندهیاد منصور پورحیدری
در گفت و گو با رئیس مرکز تحقیقات صدا وسیما بررسی کردیم