روزگار سپری‌شده مجموعه ورزشی تختی

ورزشگاه تختی پنجمین ورزشگاه بزرگ ایران است و میزبان بازی‌های خانگی تیم‌های فوتبال نفت تهران، راه‌آهن و تیم‌های گروه‌های پایه.
کد خبر: ۶۶۳۹۶۷
روزگار سپری‌شده مجموعه ورزشی تختی


به انتهای خیابان پیروزی که رسیدید سواری‌های کرایه برای جابه‌جایی مسافر به سمت مجموعه ورزشی تختی آماده است. این مجموعه در شرق تهران در میان پوشش وسیعی از درختان بلند، کاملا پیداست. وقتی از داخل سواری‌های کرایه سقف زیبای ورزشگاه را می‌بینید دیگر نیازی به پرسیدن نشانی ندارید و نرده‌های کنار بزرگراه شما را تا در اصلی ورودی مجموعه ورزشی تختی هدایت می‌کند.

وارد مجموعه که می‌شوید علف‌های هرز کنار خیابان‌های جدول‌بندی شده و باغچه‌های بی‌آب که گل و گیاه آن زیر تیغ آفتاب خشکیده است در نظر اول توی ذوق می‌زند و در همان نگاه اول می‌شود به این نتیجه رسید که توجه لازم به آن صورت نگرفته است. با قدم زدن در محوطه مجموعه ذوق تماشای ورزشگاه سرپوشیده از یکسو و حسرت تماشای سرسبزی درختچه‌ها و گل‌های شکسته شده و سوخته در باغچه‌های خیابان‌ها از دیگرسو علامت سوال بزرگی در ذهن بازدیدکنندگان به وجود می‌آورد که با وجود این زیبایی در ساخت و معماری ورزشگاه اصلی، چرا تا به این اندازه به محیط پیرامون مجموعه ورزشی تختی بی‌توجهی صورت گرفته است؟

ورزشگاه تختی پنجمین ورزشگاه بزرگ ایران است و میزبان بازی‌های خانگی تیم‌های فوتبال نفت تهران، راه‌آهن و تیم‌های گروه‌های پایه. با این حال به دلیل داشتن زمین نامساعد در گذشته تیم‌ها با اکراه این ورزشگاه را اجاره می‌کردند؛ اما این روزها شرایط رو به بهبود است. این ورزشگاه برای میزبانی بازی‌های آسیایی ۱۹۷۴ ساخته شد و تنها ورزشگاه سرپوشیده ایران است که در هنگام ساخت خود از پیشرفته‌ترین ورزشگاه‌های دنیا قلمداد می‌شد.

ورزشگاه در دل مجموعه قرار دارد، اما مجموعه ورزشی تختی تهران هم‌اکنون با دارا بودن سالن‌های متعدد، زمین‌های روباز و پیست دوچرخه‌سواری، پس از مجموعه ورزشی آزادی تهران دومین مجموعه ورزشی از نظر امکانات در سراسر ایران است. استفاده خانم‌ها از فضای ورزشی اختصاصی و پیش‌بینی مجموعه‌ای دیگر در نقطه مقابل مجموعه ورزشی آزادی در شرق تهران برای فعالیت‌های مختلف ورزشی، از مهم‌ترین دلایل ساخت این مجموعه بوده است.

روز بیست و ششم اسفند سال گذشته بود که مدیر مجموعه ورزشی تختی تغییر کرد و حسن میرزاآقابیک به عنوان مدیر جدید مجموعه از سوی اداره کل ورزش و جوانان استان تهران به این سمت منصوب شد. تجربه میرزاآقابیک در سطوح مدیریتی به مدیریت اماکن ورزشی استان تهران به مدت 11 سال برمی‌گردد. او همچنین دبیر برگزاری دومین دوره بازی‌های کشورهای اسلامی به میزبانی ایران بود و در همان موقع با هدف استفاده از مجموعه ورزشی تختی برای این بازی‌ها با این مجموعه بیشتر آشنا شد. انتصاب بی‌سر و صدای میرزاآقابیک در راس مجموعه‌ای که با دیدنش انگار به فراموشی سپرده شده است، مسئولیت او را در این حوزه بیشتر می‌کند. او با حفظ سمت قائم‌مقام ورزش تهران، به عنوان مدیر جدید به مجموعه ورزشی تختی آمده است، اما مردم منطقه در بعد ورزش همگانی و ورزشکاران رشته‌های متعدد بویژه فوتبال در بعد قهرمانی و حرفه‌ای، از مدیریت جدید انتظارات فراوانی دارند.

در بخش استفاده رایگان عموم مردم از امکانات ورزشی و فضای اطراف ورزشگاه، در ابتدا درهای مجموعه به روی مردم گشوده شد. برگزاری سیزده‌بدر برخی خانواده‌ها در مجموعه ورزشی تختی از نخستین کارهای انجام‌شده بود. میرزاآقابیک استقبال مردمی را گامی مهم در جهت آشنایی مردم با قسمت‌های مختلف مجموعه می‌داند و می‌گوید از اول اردیبهشت ماه با در نظر گرفتن طرح‌هایی برای ورزش همگانی، درهای مجموعه را به روی مردم باز می‌کنیم.

علاقه‌مندان به ورزش در منطقه می‌توانند از جاده تندرستی و زمین‌های روباز به صورت رایگان استفاده کنند. روی این اصل او با هدف گرفتن صد هزار عضو برای این مجموعه برنامه‌هایی را در دست اقدام دارد. از جمله صحبت با شهردار منطقه و راه‌اندازی ایستگاه‌های دوچرخه‌سواری در داخل مجموعه ورزشی.

ورزشگاه تختی اما محل درآمد خوبی برای مجموعه است، بنابراین رسیدگی به این بنای زیبای ورزشی ضروری است. میرزاآقابیک درباره دیواره‌ها و سقف ورزشگاه می‌گوید: سقف ورزشگاه نیاز به مرمت دارد و ما هم صحبت‌هایی انجام داده‌ایم. اشتباهات مهندسی گذشته نباید تکرار شود، اما قطعا ما اقدامات منطقی و کارشناسی‌شده را برای رفع مشکلات سقف ورزشگاه انجام می‌دهیم. مجموعه تختی، یک مجموعه ملی است و نیاز به بودجه ملی برای نگهداری دارد. این مجموعه بالغ بر 50 هکتار فضای سبز دارد که هزینه نگهداری آنها بسیار زیاد است.

چه نهادی باید به این مجموعه ملی رسیدگی کند؟ میرزاآقابیک در پاسخ به این پرسش می‌گوید نهاد ریاست جمهوری و مراکز ذی‌ربط باید به یاریمان بشتابند چون هدفمان این نیست که بخواهیم تغییری در سازه ورزشگاه ایجاد کنیم، بلکه در پی رفع مشکلات آن به بهترین شکل هستیم.

مدیر مجموعه تختی به این نکته معترف است که شرایط این مجموعه با توجه به وسعت و دارا بودن امکانات بالقوه، اکنون خوب نیست و در گذشته به آن کم‌توجهی‌هایی صورت گرفته است. او می‌گوید: در این زمان کوتاه مدیریتم، سعی کردم شرایط زمین چمن ورزشگاه را به شکل مطلوب برسانم که خوشبختانه در بازی نفت و گسترش فولاد، مسئولان، مربیان و بازیکنان دو تیم از وضع خوب زمین چمن راضی بودند.

شاید همین رضایت خاطر بود که نفتی‌ها را مجاب کرد تا قرارداد سال 93 را با مدیریت مجموعه تمدید کنند. میرزاآقابیک ادامه می‌دهد: علی کفاشیان ـ رئیس فدراسیون ـ و مهدی تاج ـ رئیس سازمان لیگ ـ به من لطف دارند و می‌توانیم با تعامل برنامه‌های فصل آینده را در این ورزشگاه اجرا کنیم. با این حال انتظارمان از فدراسیون فوتبال این است که در برگزاری رقابت‌ها در تهران و بر اساس حساسیت، عدالت را بین دو ورزشگاه آزادی و تختی رعایت کرده و میزبانی برخی دیدارها را به ورزشگاه تختی بسپارد. برای فصل آینده جایگاه خبرنگاران و مهمانان ویژه ورزشگاه به صورت اصولی تجهیز می‌شود تا خبرنگاران و عوامل خبری برای پوشش خبری مسابقه‌ها امکانات و شرایط بهتری داشته باشند.

ورزشگاه تختی به سبک ورزشگاه المپیک مونیخ با گنجایش ۳۵ هزار نفر احداث شد و در داخل مجموعه ۱۲ زمین خاکی و شش زمین چمن برای بازی‌های محلی، چمن مصنوعی و استخر و سونا در نظر گرفته شده است.

استخر و سالن سرپوشیده مجموعه در حال مرمت و بازسازی است. در بیرون از استخر ساخت بوفه برای علاقه‌مندان در دست احداث است و حتی در کنار زمین‌های روباز و خاکی شاهد ساخت و احداث مجموعه‌های رفاهی و پذیرایی هستیم، از جمله یکی از بزرگ‌ترین تالارها که قرار است به برپایی جشن‌ها و مهمانی‌ها اختصاص یافته و از این طریق برای مجموعه درآمدزایی کند.

احداث پیست کارتینگ در این مجموعه یکی از برنامه‌هایی است که توجه علاقه‌مندان بویژه جوانان را به خود جلب کرده است. کارتینگ مجموعه ورزشی آزادی با استقبال خوب جوانان روبه‌روست و چنانچه کارتینگ شرق تهران نیز راه‌اندازی شود با توجه به دسترسی مجموعه از طریق بزرگراه‌هایی مانند امام علی(ع) و خطوط مترو تا ایستگاه‌های نیروی هوایی و شهید کلاهدوز می‌تواند به پایگاه کارتینگ‌سواران مناطق مختلف تهران تبدیل شود. زمین‌های والیبال و فوتبال ساحلی، همچنین زمین‌های بلااستفاده تنیس دیگر قسمت‌های بالقوه این مجموعه به‌شمار می‌رود که برای راه‌اندازی آنها نیاز به برنامه است.

اکنون با صحبت‌های انجام شده، شهرداری منطقه در نظر دارد مسئولیت فضای سبز و آبیاری مجموعه را بر عهده بگیرد و به جای علف‌های هرز، شاخه‌های خشکیده و شکسته درختان، گل‌های زرد و پژمرده و خاک‌گرفته داخل باغچه خیابان‌های منتهی به ورزشگاه، سالن‌ها و زمین‌های روباز، گل بکارد و فضای سبز داخل مجموعه را برای همان صد هزار عضوی که مدیریت مجموعه وعده‌اش را در روزهای آغازین سال 93 داده است، آماده کند.

محمد رضاپور / گروه ورزش

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها