روزنامه واشنگتن پست امریکا روز پنجشنبه با اعلام این خبر نوشت که این نظرسنجی از 2 هزار و 66 شهروند این کشور انجام شده و مجری آن موسسه بررسی نمونه گیری بین المللی ( Survey Sampling International ) بوده است.
بنا بر این گزارش، سوال محوری این نظرسنجی درباره موقعیت اوکراین روی نقشه جغرافیا بود تا مشخص شود میزان دانش شهروندان امریکایی درباره بدیهیات جغرافیایی تا چه حد بر نقطه نظرات آنها در باره سیاست خارجی تاثیرگذار است.
نتایج نشان داد که تنها 16 درصد از مجموع شرکت کنندگان در این بررسی، پاسخ صحیحی درباره این سوال داشتند و می دانستند اوکراین در شرق اروپا و همسایگی روسیه قرار دارد، در حالی که برخی تنها اشاره داشتند که اوکراین، مکانی در اروپا یا آسیا است.
در مقابل، اکثر پاسخ دهندگان امریکایی، اوکراین را همسایه پرتغال در جنوب غربی اروپا، سودان در قاره آفریقا، قزاقستان در آسیای میانه و فنلاند در شمال اروپا معرفی کردند. برخی نیز با نظر دیگران مخالفت ورزیده و تاکید داشتند که اوکراین در درون ایالات متحده آمریکا واقع شده است!. تعداد دیگری از امریکاییها نیز اوکراین را نقطه ای در آلاسکا در قطب شمال معرفی کرده و برخی نیز با نگاه به نقشه جهان، از استرالیا در قاره اقیانوسیه، برزیل در امریکای جنوبی و چین در شرق آسیا به عنوان سرزمین های همسایه اوکراین نام بردند.
به نوشته واشنگتن پست، وضع جوانترها در پاسخ دادن به این سوال از دیگر شهروندان امریکایی به نسبت بهتر بود به گونه ای که اطلاعات جغرافیایی جوانان بین 18 تا 24 سال، 27 درصد صحیح بود، حال آنکه تنها 14 درصد افراد بالای 65 سال جواب درستی در باره موقعیت جغرافیایی اوکراین داده بودند.
بر اساس این گزارش، نکته جالب در این بررسی آن بود که هر چه اطلاعات جغرافیایی افراد درباره سوال یادشده ضعیف تر بود، آنها بیشتر از لزوم اتخاذ اقدامات خصمانه از سوی امریکا علیه روسیه در بحران اوکراین حمایت می کردند.
واشنگتن پست خاطرنشان کرد: آن دسته از شرکت کنندگان در این نظرسنجی که موفق به تعیین صحیح موقعیت اوکراین در نقشه جغرافیا نشده بودند، روسیه را بیش از دیگران، تهدیدی برای منافع آمریکا دانستند.(ایرنا)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت