به گزارش واحد مرکزی خبر، دکتر سید حسن هاشمی، در برنامه نگاه یک شبکه یک سیما با اشاره به مشکلات بخش بهداشت و درمان در شروع به کار خود گفت: یکی از مشکلات مسئله دارو بود که به علت تفاوت نرخ ارز ایجاد شده بود از این رو دولت با اختصاص 1860 میلیارد کمک خیلی خوبی انجام داد و همه داروهایی که در گمرک ها باقی مانده بود ، آزاد شد به گونهای که تا یکی دو سال آینده از واردات برخی اقلام دارویی بی نیاز هستیم.
وی افزود: مطمئن هستیم که در 6 ماهه اول امسال وارداتمان کمتر خواهد بود و در جهت اقتصاد مقاومتی هم برنامههایی داریم که یکی از مهم ترین آنها اتکا به داخل و افزایش خودباوری است.
دکتر هاشمی گفت: قیمت دارو به سال 91 برگشت در عین حال هزینه دارو برای خیلی از مردم به ویژه کسانی که مبتلا به بیماریهای مزمن از جمله بیماریهای روانی و صعب العلاج، قلبی و فشار خون هستند گران است از این رو آنها نیازمند حمایت هستند.
وی افزود: کار مهمی که در این دولت اتفاق افتاد تاکید بر اولویت سلامت است به گونه ای که از اولویت 9 و 10 در گذشته به اولویت 3 تا 4 دولت تبدیل شد و ما بدهی های 2 سال گذشته را به استثنای 3 تا 5 ماه اخیر توانستیم پرداخت کنیم.
وزیر بهداشت تصریح کرد: در اسفند ماه فقط 800 میلیارد به بیمه ها داده شد و بیمه ها توانستند عقب ماندگی خود در پرداخت به داروخانه ها را جبران کنند.
وی گفت: از هفته اول کار، در دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی، شورای فناوری تشکیل شد که ان شاءالله خبرهای خوشی در جهت کاهش وابستگی و استقلال کشور در امور دارویی خواهیم شنید.
دکتر هاشمی افزود: کارهای عمده ای که انجام شد، غالبا آسیب شناسی بود و الان متوجه شدیم که چه کاری باید انجام شود.
وی تصریح کرد:یکی از وظایف عمده ما پیشگیری و توجه به بهداشت است که ریاست جمهور هم بر آن تاکید دارد.
وزیر بهداشت گفت: ما هر چه هم در درمان هزینه کنیم، مثل بسیاری از کشورها، ناتوان خواهیم بود از این رو یکی از برنامه های دولت باید گسترش بهداشت عمومی باشد تا مردم بیمار نشوند چرا که بسیاری از بیماری ها با پیشگیری عارض نخواهند شد.
وی افزود: در سه دهه گذشته فقط در سطح روستاها شبکه بهداشتی داشتیم که باید بازسازی و نوع ماموریت آنها تغییر کند، از طرف دیگر در حاشیه شهرها تقریبا خبری از مراکز بهداشتی و درمانی نیست لذا بسته ای برای این منظور پیش بینی شده است و هدف رسیدن به شبکه یک پارچه بهداشت است که در صورت اقبال مردم، تامین منابع و تولیت وزارت بهداشت فکر می کنیم در 2 سال آینده تشکیل شود.
دکتر هاشمی بر نقش رسانه ملی و دیگر رسانه ها در پیشگیری تاکید کرد وگفت: صدا و سیما حدود 30 ساعت در حوزه سلامت برنامه تولید می کند ولی می تواند رویکرد آن با همکاری وزارت بهداشت در جهت توانمند سازی باشد.
وی افزود: جدا از اعتباراتی که داریم، انتظار مردم و دستگاه های نظارتی درست و به جا هزینه شدن این اعتبارات است و نیز صرفه جویی و هزینه شدن کاربردی که این اتفاق خواهد افتاد.
وزیر بهداشت با تاکید بر همکاری و صرفه نظر کردن بخشی از مردم بی نیاز از دریافت یارانه گفت: سهم بهداشت و درمان از هدفمندی یارانه ها 4800 میلیارد تعیین شده است و 2000 میلیارد را هم ریاست جمهوری اضافه تر پرداخت کردند که از این میزان 5546 میلیارد برای بیمه درمانی و 980 میلیارد برای کسانی که هزینه درمان آنها را به زیر خط فقر خواهد برد پیش بینی شده است.
وی با اشاره به تدوین حدود 9 بسته برای ارتقای وضع بهداشت و درمان کشور افزود: یکی از بسته هایی که خیلی برای مردم مهم است سهم آنها از پرداخت هزینه ها (فرانشیز) است که در برآورد ما به 37 درصد رسیده است در حالی که این میزان باید 10 درصد باشد البته به صورت تدریجی پیش خواهیم رفت.
دکتر هاشمی گفت: ظرف 2 ماه آینده بیش از 90 درصد اقلام مورد نیاز بیماران را بیمارستان ها تأمین خواهند کرد، این درحالی است که به علت ضعف بیمه ها، به تدریج بیماران باید اقلام بیشتری را برای درمان خریداری می کردند.
وی بسته دیگر را درباره زایمان طبیعی ذکر کرد و افزود: بسته های خیلی خوبی دیدیم و مراکز درمانی هم باید کمک کنند.
وزیر بهداشت توسعه اورژانس هوایی را نیز از برنامه های وزارت متبوع خود اعلام کرد و گفت: هم اکنون پوشش هوایی در یکی دو نقطه داریم ولی با تفاهم نامه هایی که آماده شده است و با کمک ارتش، 24 نقطه برای بهره گیری از خدمات اورژانس هوایی به ویژه برای مناطق دور دست در نظر گرفته شده است.
وی بیمارستان های زیر500 تا 600 تخت را زیانده دانست و گفت: البته همه بیمارستانهای ما الان زیانده هستند که علت آن مسئله تعرفه هاست.
دکتر هاشمی با تأکید بر کنترل مصرف داروهای گران قیمت افزود: ما سال گذشته به دنبال فراوانی و در دسترس بودن دارو ها بودیم و امسال حتما به دنبال کنترل قیمت و میزان مصرف هستیم، افزایش اعتبارات هم موجب پوشش بیشتر تعداد داروهای بیمه ای خواهد شد.
وی یکی از علل کمبود کادر درمانی را مسئله پرداخت ها دانست و تصریح کرد: برای رفع مشکل کمبود پرستاران هم چند طرح خوب از جمله استفاده از دانشجویان این رشته و نیز بازنشستگان را در قالب خرید خدمت داریم.
وزیر بهداشت با ابراز امیدواری برای بهبود وضع بخش دولتی در طی 2 تا 3 سال آینده گفت: این امر به حمایت دولت و صبوری مردم نیاز دارد.
وی همچنین با تأکید بر اهمیت یکپارچه شدن بیمه ها افزود: این امر در این دولت رخ خواهد داد.
دکتر هاشمی به موضوع اورژانس ها هم اشاره کرد و گفت: در 7 تا 8 سال گذشته به ویژه در دولت نهم توجه زیادی به اورژانس ها شد و اعتبار خوبی هم اختصاص یافت، در دولت هفتم و هشتم هم طب اورژانس به عنوان یک رشته تخصصی شروع به کار کرد از این رو در 10 سال گذشته وضع اورژانس خیلی بهتر شده است.
وی امکانات کم بیمارستانها در زمینه اورژانس را به علت افزایش و پیش بینی نکردن جمعیت دانست و افزود: اورژانسی که برای 10 نفر پیش بینی شده هم اکنون پذیرای 50 مراجعه کننده در روز است، البته یکی از اولویت های ما توجه به اورژانس هاست و در مورد آمبولانس هم تنگناهایی وجود داشته که امسال گشایش حاصل خواهد شد.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اظهار امیدواری برای تشکیل سریع شورای عالی سلامت و امنیت غذایی با ریاست رئیس جمهور گفت: امیدواریم در اردیبهشت نخستین جلسه آن تشکیل شود که در این شورا دستگاه ها موظف به همکاری خواهند شد همان گونه که وزارت نفت موظف به حذف بنزین پتروشیمی ها شد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
بهتاش فریبا در گفتوگو با جامجم:
رضا کوچک زاده تهمتن، مدیر رادیو مقاومت در گفت گو با "جام جم"
اسماعیل حلالی در گفتوگو با جامجم: