جام جم سرا: این روشها درست مثل زیربنای یک ساختمان هستند. وقتی از همان ابتدا برای زندگی مشترک خود زحمت بکشید و مسوولیتپذیر باشید، مطمئنا بنای اصلی زندگی شما هم بهتر خواهد شد. کارشناسان خانواده این روشها را در ۱۰ فرمان طبقهبندی میکنند:
۱-قبل از هر چیز عاشق خودتان باشید: تعجب نکنید! تا وقتی که هر یک از شما برای خودش ارزش قایل نشود، نمیتواند برای دیگری مفید باشد. به خودتان اهمیت بدهید. سعی کنید همیشه طوری زندگی کنید که کمترین فشار و استرس را متحمل شوید. شاد بودن شما فاکتوری است که باعث احساس رضایت و شادی در همسرتان هم خواهد شد.
۲-آسانگیر و شوخطبع باشید: با شروع زندگی مشترک، باید کمکم بیاموزید که بهتر است به مشکلات خندید. اگر برای حل مسایل خود راههای منطقی را که بلد بودید به کار بردید ولی باز هم مشکل حل نشد، خیلی سخت نگیرید. مطمئن باشید خوشاخلاقی شما و گذر زمان دو عاملی هستند که دست به دست هم میدهند و هر ناممکنی را ممکن میکنند.
۳-نوبتی عصبانی بشوید: تصور کنید همسرتان پس از یک روز کاری سخت به شما میرسد و شروع میکند به شکایت کردن از در و دیوار و غر زدن و نق زدن. بهتر است اجازه بدهید خودش را خالی کند، البته تا جایی که رفتارش شما را آزار ندهد. بعد از تمام شدن حرفهای همسرتان، شما هم فرصت دارید مشکلاتی را که در طول روز برایتان پیش آمده برای او تعریف کنید. به این شکل هر دوی شما هم میشنوید و هم شنیده میشوید. میتوانید بعد از برگشتن اوضاع به حالت عادی بیشتر و مفصلتر در مورد مسایل با هم بحث کنید.
۴-با هم حرف بزنید: شما و همسرتان هر دو انسانهای بالغی هستید. پس نیازها و خواستههایتان را خیلی روشن و منطقی با هم در میان بگذارید. هر دوی شما باید بدانید که همسرتان کجا و چه وقت به شما نیاز دارد. علاوه بر آن خطقرمزهای یکدیگر را هم باید بشناسید یعنی وقتی در حل مسالهای نیازی به دخالت شما نیست، به زور خود را وارد ماجرا نکنید.
۵-پیش هرکسی که میرسید، درددل نکنید: تا حد ممکن مشکلات زندگی مشترک خود را بیرون از خانه نبرید. سعی کنید همه مسایل را خودتان دو نفری حل کنید. نهایتا اگر به نتیجه نرسیدید، فقط از کارشناسان و مشاوران خانواده کمک بگیرید. مثلا فرض کنید همسر شما خیلی شلخته است. اگر این مساله را پیش دوستان و نزدیکان خود بازگو کنید، احتمالا هرکس نظر خودش را برای بهبود اوضاع میگوید ولی هیچیک از نظراتی که اطرافیان میدهند علمی و کارشناسانه نیست. بنابراین به احتمال خیلی زیاد مشکل به هیچوجه حل نخواهد شد. تنها اتفاقی که میافتد این است که اعتبار و شخصیت همسر شما و به تبع آن آبروی شما به خطر میافتد.
۶-نقاطقوت و ضعف یکدیگر را بشناسید و سپس تقسیم کار کنید: بیشتر آدمها دوست ندارند قبول کنند که برخی دیگر میتوانند کار خاصی را بهتر از آنها انجام دهند ولی پس از ازدواج باید وجود بعضی استعدادهای خاص را در همسر خود قبول کنید. درست همانطور که او هم وظیفه دارد تواناییهای ویژه شما را بشناسد. مثلا ممکن است یکی از شما دو نفر استعداد بهتری در برنامهریزی مالی داشته باشد. خوب بهتر است تنظیم خرج خانه به این فرد سپرده شود. البته مواظب باشید این تقسیم وظایف تبدیل به دیکتاتوری نشود. یعنی مشورت هر دوی شما در چنین اموری لازم است اما بهتر است برنامهریزی کلی را کسی که توانایی بیشتری دارد انجام بدهد.
۷-محبت و عشق خود را ابراز کنید: اهمیت ابراز عشق به همسر را شاید بارها در مقالات روانشناسی مختلف شنیده یا خوانده باشید اما واقعا چند نفر را میشناسید که همیشه و هر روز این کار را انجام دهند؟ خود را عادت بدهید که حتما این توصیه را عملی کنید چون واقعا ساده و موثر است. اگر در خانه هستید و همسرتان از بیرون برمیگردد، به پیشواز او بروید. هر روز یکدیگر را در آغوش بگیرید و ببوسید. از گفتن جمله دوستت دارم هرگز خسته نشوید. این جمله هیچوقت تکراری نمیشود و همیشه اثرگذار است.
۸-به هر بهانهای از همسر خود تعریف کنید: وقتی همسرتان لباس خود را عوض میکند به او بگویید چقدر دوستداشتنی شده. یا مثلا بگویید فلان رنگ چقدر به او میآید. چقدر خوب آشپزی میکند، چقدر خوب صحبت میکند یا چقدر زیبا میخندد...
۹-لازم نیست همیشه کارهای مشترکی انجام دهید: شما و همسرتان هر دو به زمانهایی برای تنها بودن نیاز دارید. در این اوقات هریک از شما میتواند به سرگرمی مورد علاقه خودش برسد. مثلا وقتی شما کتاب میخوانید همسرتان تلویزیون ببیند. یا وقتی شما در اینترنت وبگردی میکنید او آشپزی یا باغبانی یا هر کار دیگری که دوست دارد انجام دهد.
۱۰-تاریخهای مهم رابطهتان را جشن بگیرید: از هر مناسبتی برای جشن گرفتن استفاده کنید. تاریخ اولین آشنایی، اولین ملاقات، خواستگاری، ازدواج یا هر چیز دیگری. این جشن میتواند خیلی ساده، رمانتیک و به اصطلاح دونفره باشد. مثلا شام مخصوصی درست کنید و روی میز شمع بگذارید. همین کار بهنظر ساده موجب تداوم عشق شما خواهد شد.|آموزش روانشناسی و بهداشت روانی
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت