بهروز کمالوندی در پاسخ به سوالی درباره نتایج مذاکرات مقامات سازمان انرژی اتمی ایران با «نیکلای اسپاسکی» معاون بین الملل شرکت دولتی روس اتم در تهران گفت: این مذاکرات منتهی به «پاراف پیش نویس پروتکل منظم (ضمیمه شده) به موافقتنامه ایران و روسیه در زمینه همکاری های هسته ای» شد که بر اساس موافقتنامه 1992 میلادی میان ایران و روسیه در زمینه همکاری های هسته ای دو طرف می توانند همکاری های خود را گسترش دهند.
وی افزود: بر این اساس، طرفین برای ساخت حداقل دو نیروگاه اتمی دیگر از نوع قدرت و هر یک با ظرفیت حداقل هزار مگاوات همراه با آب شیرین کن، در کنار واحد اول نیروگاه اتمی ایران در بوشهر به توافق رسیدند.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی اظهار کرد: قرار است این توافقنامه به امضای دکتر علی اکبر صالحی رییس سازمان انرژی اتمی ایران و «سرگئی کرینکو» رییس روس اتم برسد که درباره زمان امضای آن تصمیم گیری خواهد شد.
کمالوندی افزود: قرار است طرفین بزودی درباره شرایط فنی و تجاری با یکدیگر مذاکره کنند و به تفاهم برسند.
به گفته وی، با توجه به شرایط اقتصادی و فنی، ساخت نیروگاه های اتمی بیشتر نیز در موافقتنامه میان ایراو و روسیه پیش بینی شده است.
در مذاکرات روز گذشته ایران و روسیه، سفیر روسیه در تهران، بهروز کمالوندی سخنگوی سازمان انرژی اتمی، محمد احمدیان معاون نیروگاهی این سازمان و نیز نمایندگانی از وزارت امور خارجه و معاونت حقوقی دولت حضور داشتند.
«نیکلای اسپاسکی» معاون بین الملل رییس شرکت دولتی روس روز گذشته برای گفت وگو و مذاکره درباره ساخت نیروگاه های جدید و همکاری ها دراین زمینه به تهران سفر کرد.
ایران و روسیه همکاری گسترده ای در زمینه استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای دارند که ساخت و تکمیل واحد نخست نیروگاه اتمی بوشهر با ظرفیت تولید سالانه یک هزار مگاوات برق از جمله مصادیق آن است.
دو کشور همچنین در زمینه تولید و مبادله ایزوتوپ های پزشکی هسته ای با همدیگر همکاری دارند.
مقامات ارشد ایران و روس بارها بر ضرورت ادامه همکاری های هسته ای دو کشور تاکید کرده اند که تلاش برای ساخت واحد دوم نیروگاه هسته ای بوشهر از آن جمله است.(ایرنا)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت