نه اصفهانیها دلی برای این جنوبیترین جاذبه تاریخی این سرزمین میسوزانند و نه مسئولان گردشگری و میراث فرهنگی فارس چندان توجهی به «ایزدخواست» میکنند.
در شرق جاده شیراز که بروید به نزدیکی آباده که رسیدید، بپرسید ایزدخواست کجاست. نامی عجیب که شما را راهی شهری میکند به قدمت تاریخ کهن این سرزمین. اما شهر ایزدخواست را آنچه زبانزد تاریخ کرده است قلعه 2000 ساله آن است که از زمان ساسانیان به جای مانده و متاسفانه در کمال بیرحمی بدون کوچکترین توجهی از سوی مسئولان به حال خود رها شده است. در ایزدخواست علاوه بر قلعه قدیمی کاروانسرای زمان شاهعباسی هم وجود دارد که آن را هم مثل قلعه به امان خدا رها کردهاند تا سرانجام در گذر روزگار به زوال بیفتد. کاروانسرا در شمال شرقی رودخانه ایزدخواست بنا شده است و میگویند یکی از 999 کاروانسرایی است که شاهعباس صفوی در دوران تبعیدش بنا کرده است.
اما روایت رازآلودگی نام این شهر هم در نوع خود جالب توجه است. به باور قدیمهای این مکان و البته نوشتههای برجا مانده و روایتهای نقل شده از پیشینیان میگویند روزگاری لشکری بزرگ در این خطه اقامت میکند. شبانه آنچنان برفی میبارد که نیمی بیشتر از لشکر در زیر آن برف مدفون میشوند. صبح فردا که از چند و چون ماجرا میپرسند بزرگ لشکر میگوید: ایزد چنین خواست... و این گونه میشود که در اینجا قریهای میسازند و زمینش را آباد میکنند و نامش را میگذارند: ایزد خواست.../ ضمیمه چمدان
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت