وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: حجم مبادلات تجاری ایران و چین با احتساب نفت حدود ۴۰ میلیارد دلار و بدون احتساب نفت حدود ۱۶ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۳ بود.
کد خبر: ۶۴۹۱۰۲
حجم مبادلات ایران و چین به۴۰ میلیارد دلار رسید

به گزارش واحد مرکزی خبر، محمدرضا نعمت زاده در حاشیه امضای تفاهم نامه همکاری‌های نمایشگاهی و ایجاد شهرک‌های صنعتی ایران - چین با وزیر بازرگانی چین در جمع خبرنگاران افزود: از 16 میلیارد دلار حجم مبادلات غیرنفتی میان ایران و چین هفت میلیارد دلار صادرات ما به چین و بقیه واردات از این کشور بود.

وی اضافه کرد: در دیدار هیات چینی با مقامات ایرانی و به ویژه در دیدار امروز، یکشنبه چهار اسفند، توسعه روابط تجاری و صنعتی مهم‌ترین بحث مطرح شده بود زیرا در سه سال گذشته، هم در صادرات ایران به چین و هم در واردات افزایش داشتیم.

نعمت زاده گفت: البته اگر صادرات غیرنفتی را لحاظ کنیم، صادرات ما کمتر از واردات است و یکی از عوامل کاهش صادرات غیرنفتی، کاهش صادرات محصولات پتروشیمی نسبت به پارسال بود که امیدواریم در سال آینده شاهد افزایش آن باشیم زیرا محدودیت‌های موجود مانند تعهدات ارزی را رفع کردیم.

وی افزود: با تفاهم نامه امروز درباره ایجاد شهرک‌های صنعتی ایران - چین از آنجا که با چین مرز مشترک نداریم امیدواریم سرمایه‌گذاریهای چینی را در این شهرک‌ها بیشتر از جاهای دیگر متمرکز کنیم.

وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: قرار شد درباره محل مورد نظر مطالعه کنیم و به تفاهم برسیم و خوشبین هستیم که بتوانیم شرکت‌های چینی را به ایران بیاوریم.

نعمت زاده در پاسخ به سوالی درباره پیشنهاد ایران برای فرآوری سنگ آهن مورد نیاز چین در مناطق آزاد ایران گفت: پیشنهاد و خواسته ما این است که چینی‌ها سنگ آهن را در ایران فرآوری و به چین ببرند که یکی از محل‌های مناسب بندرعباس است.

وی با اشاره به این‌که هم اکنون سنگ خام صادر می‌شود، افزود: اگر سرمایه‌گذاری‌های میان رشته‌ای در فولاد و سنگ آهن اجرا شود امیدواریم در دو سال آینده نیاز فولاد داخلی به سنگ خام را تامین کنیم و جلوی صادرات سنگ خام را بگیریم و این فقط به چین ارتباط ندارد.

نعمت زاده درباره گشایش ایجادشده در صنعت خودرو پس از گفت‌وگوهای ژنو گفت: این گشایش در عمل شروع شده است اما توقف طولانی مدت را نمی‌توان با یکروز حل کرد در بسیاری از شرکت‌ها و قطعه سازی‌ها این همکاری‌ها آغاز شده و در روابط بانکی نیز این همکاری‌ها به تدریج درحال شکل گرفتن است.

وی درباره تفاهم نامه نمایشگاهی میان ایران و چین افزود: وزیر بازرگانی چین تقاضا داشت نمایشگاه اختصاصی از محصولات ایرانی در چین داشته باشیم که امیدواریم با کمک وزارت صنعت، فعالان اقتصادی و تجاری و صنعتی ما در این نمایشگاه‌ها شرکت کنند.

وزیر صنعت، معدن و تجارت درباره تامین مالی طرح‌های فولادی گفت: این موضوع نهایی شده است یعنی از 7 طرح فولادی برای 3 طرح تا 3 روز پیش گشایش اعتبار قطعی شده است و برای بقیه نیز تا پایان سال گشایش اعتبار خواهد شد همچنین برای دو طرح آلومینیوم نیز تا پایان امسال یا فروردین و اردیبهشت سال آینده گشایش اعتبار خواهد شد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۱
محسن
Iran, Islamic Republic of
۰۸:۱۷ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۵
۰
۰
مقابله آشكار وزارت صنعت و تجارت و اتاق بازرگانی با فرمان رهبری
1- اعلام نظر در خصوص نكات مثبت و تبعات احتمالی تفاهم نامه مذكور نیازمند مطالعه متن امضا شده وزرای دو كشور می باشد لذا مناسب بود متن تفاهم كه قطعا فاقد طبقه بندی است علی رغم اینكه نمایندگان اتاقهای بازرگانی در جمع حضور داشتند در اختیار افكار عمومی و عموم فعالان حوزه اقتصادی كشور نیز قرار می گرفت.
2- ایجاد شهرك صنعتی چین در ایران می تواند به معنای انتقال بخشی از خطوط تولید از چین به نزدیكترین فاصله از بازار مصرف باشد یعنی كاهش هزینه تولید یا رقابت ناپذیر تر شدن تولیدات داخلی با اجناس چینی كه در هزینه حمل و نقل نیز می توانند كاهش داشته باشند یعنی اعطای نوعی سوبسید یا یارانه به تولیدكنندگان چینی و حذف بخشی از بازرگانان ایرانی كه به امر تجارت با چین مشغول می باشند.
3- شركتهای چینی برای استفاده از چنین امتیازی چه تعهداتی را در برابر ایران خواهند پذیرفت؟ چرا شركتهای چینی از ظرفیتهای موجود و بالفعل كشور مانند مناطق آزاد و ویژه اقتصادی برای تحقق همین منظور استفاده نمی كنند؟ ایا بدنبال ایجاد محله چینیها به سبك و سیاق جدید در ایران نیستند؟ آیا طرف ایرانی پیشنهاد دهنده نمی توانست ظرفیتهای موجود را برای تحقق موضوع مذكور عملیاتی كند؟
4- گسترش روزافزون حضور چین در اقتصاد ایران در مرز بسیار بحرانی و هشدار دهنده تبدیل اقتصاد ایران به اقتصاد چینی قرار دارد هر چند بدلیل كاهش مستمر ارزش پول ملی و نزول روزافزون قدرت خرید پول ملی سالها است كه ایرانیان در هر نقطه از جهان تنها قادر به خرید كالای چینی با درجات استانداراد و كیفیت نازل هستند آیا اتصال خطوط تولید چینی به داخل بازار مصرف ایرانی به معنای قرار گرفتن قدرت خرید مردم ایران در كمترین سطح ممكن نیست؟ همانطور كه در صورت ادامه ضعف و شدت بیماری حتی دارو را بناچار باید از طریق سرم سیستم گردش جریان خون و تغذیه بدن بیمار منتقل كرد؟ آیا اقای وزیر و تمامی دستاندكاران تفاهم نامه مذكور به عمق ضعف و استیصال اقتصاد بیمار و سقوط قدرت تأمین نیازهای معیشتی مردمان ایمان آورده اند؟
5- مناسب است وزارت صنعت و اتاق بازرگانی به وضوح توضیح دهند كه در انتقال خطوط تولید خارجی به داخل بازار مصرف و اطمینان از تبدیل ضعف به استیصال توانمندی رقابت تولیدكنندگان داخلی چه اهداف راهبردی و بلند مدتی را متصور بوده اند؟
6- نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی كه ابلاغ سیاستهای كلی حركت در مسیر دستیابی به اقتصاد مقاومتی دیروز مجلس را سرشار از شعار و سخنرانی فرمودند ایا از عواقب چنین تصمیماتی كه قطعا با تبعات غیر قابل بازگشت همراه خواهد بود می اندیشند؟
7- وزارت صنعت و تجارت و اتاق بازرگانی چه اصراری داشتند تا ركورد بی توجهی و مخالفت عملی با فرامین حكومتی مقام معظم رهبری را به خود اختصاص دهند؟
8- روسای جمهوری ، مجلس و قوه قضاییه باید پاسخگوی بی توجهی وزارت صنعت و تجارت و اتاق بازرگانی به فرمان حكومتی رهبری در روز ابلاغ سیاستهای كلی اقتصاد مقاومتی باشند.
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها