به گزارش جام جم آنلاین دکتر احمد رضا جمشیدی در آستانه برپایی سمینار سالانه مرکز تحقیقات روماتولوژی که امسال با موضوع بیماری های روماتیسمی و حاملگی روز پنج شنبه اول اسفند ماه در بیمارستان شریعتی تهران برپا می شود، سخن می گفت با اعلام این خبر افزود: به کمک ورزش های بی خطر و فیزیوتراپی می توان به میزان قابل توجهی دردهای ناحیه کمر، ستون مهره و زانو را کاهش داد.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه خانم های باردار به ویژه در ماه های پایانی بارداری حدود 10 کیلو افزایش وزن را تحمل می کنند که این افزایش وزن عمدتا در یک نقطه بدن متمرکز است، اکثر خانم های باردار به دردهای ناشی از کمر درد و زانو درد دچار می شوند که به کمک ورزش هایی که به تقویت عضلات کمر و چهار سر ران کمک می کند و نیز فیزیوتراپی در این نواحی می توان این دردها را تا حد زیادی کاهش داد.
جمشیدی با اشاره به اینکه مصرف مسکن ها برای کاهش درد در مادران باردار توصیه نمی شود، یادآور شد: همچنین می توان با استراحت و آموزش های صحیح در زمینه های نشستن از دردهای فوق تاحدی کاست.
وی ادامه داد: یکی از محورهای سمینار بیماری های روماتیسمی و حاملگی به غیر از مشکلات بیماران روماتیسمی در زمینه بارداری، شکایت های زنان باردار از مشکلات اسکلتی و مفصلی است که با وجود مبتلا نبودن به بیماری های روماتیسمی در طی دوران بارداری دچار مشکلاتی از قبیل کمر درد، زانو درد و درد در ناحیه ستون فقرات می شوند.
رییس بیستمین سمینار سالیانه مرکز تحقیقات روماتولوژی گفت: زنان مبتلا به بیماری های روماتیسمی که دارو مصرف می کنند، ضروری است، ماه ها پیش از اقدام به بارداری زیر نظر پزشک نسبت به قطع و جایگزینی برخی از دارو های خود اقدام کنند تا خون از آثار این داروها پاک شود.
وی تصریح کرد: تحقیقات نشان می دهد در صورت آنکه بیماران دچار بیماری های روماتیسمی از قبیل لوپوس و آرتریت روماتوئید که دارو مصرف می کنند، قصد باردار ی داشته باشند، لازم است از چند ماه قبل از بارداری با پزشک معالج خود مشورت کنند تا ضمن تنظیم رژیم درمانی از عوارض احتمالی برای جنین و مادر پیشگیری شود.
دکتر جمشیدی گفت: بیماری لوپوس با بارداری شعله ور می شود، ولی حدود 40 درصد بیماران آرتریت روماتوئید در دوران بارداری بیماری شان خاموش می شود که وظیفه پزشک تنظیم رژیم درمانی در این بیماران است.
وی ادامه داد: بیماران به هیچ وجه نباید بدون مشورت با پزشک معالج خود اقدام به بارداری و یا بطور خودسرانه نسبت به قطع و یا تغییر دارو اقدام کنند.
رییس بیستمین سمینار سالیانه مرکز تحقیقات روماتولوژی گفت: مرکز تحقیقات روماتولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران به عنوان قطب روماتولوژی ایران با همکاری استادان روماتولوژی کشور همه ساله و همزمان با برپایی کنگره سالیانه این مرکز نسبت به انتشار یک کتاب با عنوان بیماری های مختلف روماتولوژی اقدام می کند که این کتاب به عنوان کتاب مرجع برای دستیاران فوق تخصصی این رشته تلقی می شود و امسال موضوع این کتاب به بیماری های روماتیسمی و حاملگی اختصاص دارد.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد