به گزارش ایسنا، سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه پس از پایان نشستی که میان روسیه با اتحادیه اروپا برگزار شد در مصاحبه با خبرنگاران اظهار کرد: روسیه از فرد یا گروه خاصی در سوریه حمایت نمیکند. ما دوستان بشار اسد، رئیسجمهور سوریه یا خانواده وی نیستیم اما آنچه برای ما مهم است اینکه کشوری که مهد ادیان مختلف در خاورمیانه بوده اکنون عرصه فعالیت تروریستها و تندروهایی شده است که به هیچ دین و آیینی ایمان ندارند. وی خاطرنشان کرد: این تندروها و تروریستها صومعهها و مساجد را به آتش میکشند و سالخوردهها و زنان و کودکان را میکشند و اقدامات شان به هیچ وجه با انسانیت همخوانی ندارد.
سرگئی لاوروف عنوان کرد: ما نباید روی خواستههای پیش پا افتاده متمرکز شویم؛ زیرا آسان است بگوییم بشار اسد باید کنار برود و پس از آن اوضاع در سوریه شاهد ثبات خواهد شد. اما ما با یادآوری آنچه در یوگسلاوی سابق اتفاق افتاد یا در عراق و لیبی رخ داد، میبینیم برکناری روسای این کشورها چه عواقبی داشته است.
وی خاطرنشان کرد: بنابراین وظیفه اصلی ژنو 2 پایان دادن به خشونت و حل و فصل مسائل انسانی و همچنین توافق میان دولت و مخالفان برای ساختن کشوری آزاد و دموکرات و عاری از تروریسم است، نه برکنار کردن بشار اسد از قدرت.
از سوی دیگر فیصل مقداد معاون وزیر خارجه سوریه، آمریکا را به تلاش در جهت تضعیف کنفرانس ژنو 2 متهم کرد و گفت: واشنگتن برای موفقیت روند سیاسی در سوریه اهمیتی قائل نیست، زیرا به شورشیان تندرو سلاح میدهد تا انسانهای بیگناه را قتلعام کنند. مقداد با بیان اینکه ارسال سلاح برای گروههای تندرو با مفاد معاهده ژنو 1 مغایرت دارد، عنوان کرد: ما خواهان این هستیم که مذاکرات با مخالفان به موفقیت بینجامد اما طرف دیگر با اقدامات خود نسخه شکست مذاکرات را میپیچد.
پایگاه خبری فرانس تیوی سهشنبهشب گزارش داد آمریکا ارسال سلاح برای شورشیان مخالف حکومت بشار اسد در جنوب این کشور را از سر میگیرد. این تسلیحات قرار است از طریق مرز اردن ارسال شده و در اختیار شورشیان مسلح جنوب سوریه قرار گیرد. بنابر این گزارش، تسلیحاتی که در اختیار شورشیان قرار میگیرد عمدتا سلاح سبک و موشکهای ضد تانک است.
امید اندک
این اظهارات در شرایطی بیان میشود که امید اندکی به موفقیتآمیز بودن مذاکرات ژنو2 میرود و سهشنبهشب نیز به دلیل اختلافات قطع شد. درهمین رابطه اخضر ابراهیمی، نماینده سازمان ملل متحد در امور سوریه اعلام کرد ناخرسندی دولت دمشق از تصمیم آمریکا برای ادامه کمکها به مخالفان سوریه باعث شد وی نشست بعد از ظهر سهشنبه دولت و مخالفان را لغو کند اما مذاکرات همچنان تا روز جمعه و مطابق با برنامه ادامه خواهد داشت.
به گزارش آسوشیتدپرس، اخضر ابراهیمی گفت: باید باردیگر تکرار کنم که این گفتوگوها، گفتوگوهای آسانی نیست. ما در این گفتوگوها هنوز به موفقیت نرسیدهایم اما در این زمینه تلاش میکنیم.
به گفته ناظران بحث بر سر تشکیل یک دولت انتقالی در سوریه و نقش بشار اسد در آینده این کشور از مهمترین موارد اختلاف بین طرفین است. اخضر ابراهیمی، همچنین میگوید هنوز برای ارسال کمک به مردم حمص راهحلی پیدانشده است. ابراهیمی اشاره کرد در آینده پیرامون تحولات سوریه با ایران هم گفتوگو خواهد کرد.
خبرنگار بی.بی.سی دیروز در انتهای گزارش خود گفت کندی مذاکرات و دور بودن احتمال رسیدن به توافق سبب شده که از تعداد خبرنگاران حاضر در محل مذاکرات کاسته شود.
تحولات میدانی
ارتش سوریه دیروز اعلام کرد طی عملیاتی نظامی موفق شد کنترل مناطق البلوره، کرم القصر و کرم الطرب در حلب را پس گیرد و خود را بسرعت به نزدیکی منطقه «کرم میسر» مرکز اصلی تمرکز افراد مسلح برساند. به گزارش ایلنا و به نقل از خبرگزاری فرانسه، ارتش سوریه در بخش جنوبشرق حلب پیشروی کرده و کنترل منطقه کرم القصر را از گروههای مسلح بازپس گرفته است. این نخستین بار است که ارتش سوریه طی یک سال اخیر موفق به شکست گروههای مسلح در مناطق جدیدی از حلب و پیشروی در این شهر میشود . ارتش سوریه طی هفتههای اخیر موفق شده است مناطق گستردهای در شرق حلب و نیز مناطق اطراف فرودگاه بینالمللی حلب را از گروههای مسلح پس گیرد. این فرودگاه هفته پیش و پس از یک سال روی هواپیماهای غیرنظامی بازگشایی شد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
جامجم» در گفت وگو با دکترسید محمد مرندی،مهمترین چالشهای پیشرو در دستیابی تهران و واشنگتن به توافق را بررسی کرد
سیدعبدالله صفیالدین، نماینده حزبالله در ایران: