به گزارش شبکه اطلاع رسانی نفت و انرژی، علی ماجدی در گفت و گو با روزنامه وال استریت ژورنال اظهار داشت: احتمال می رود تهران چهار میلیارد و ٥٠٠ میلیون از درآمدهای بلوکه شده نفتی خود را که قرار است در پی برنامه اقدام مشترک ژنو آزاد شود، صرف خرید مواد غذایی، هواپیما، ماشین آلات و قطعات خودرو از آمریکا و اروپا کند.
وی خاطرنشان کرد: آزادسازی این پول پنجره جدیدی از همکاری با اروپایی ها و آمریکا را خواهد گشود.
با اجرایی شدن برنامه اقدام مشترک ایران و کشورهای غربی از روز جاری(دوشنبه)، چهار میلیارد و ٥٠٠ میلیون دلار از درآمدهای نفتی مسدود شده ایران آزاد می شود.
تسهیل موقت برخی تحریم های اقتصادی علیه ایران به کشور ما امکان می دهد تا کالاهای غربی مانند قطعات خودرو و هواپیما و فلزات با ارزش خریداری کند و تولیداتی مانند محصولات پتروشیمی را بفروشد.
برنامه اقدام مشترک ژنو بخشی از درآمدهای نفتی ایران را که تهران قادر به دسترسی به آن نبوده را آزاد می کند.
قرار است تسهیل تحریم های اقتصادی علیه ایران به طور رسمی از روز دوشنبه (٣٠ دی) آغاز شود گرچه به گفته مقام های حوزه صنعت احتمال می رود بسیاری از شرکت های جدیدی که قادر به انجام داد و ستد با ایران می شوند به هفته ها یا حتی ماه ها زمان نیاز داشته باشد تا موانع قانونی و تدارکات مورد نیازی را که ممکن است پیش روی از سرگرفتن روابط تجاری با ایران باشد، رفع کنند.
این توافق هسته ای تاثیر قابل توجهی بر صادرات نفت خام ایران که تا حدود روزانه یک میلیون بشکه کاهش پیدا کرده نخواهد گذاشت اما امیدها برای بازگشت شرکت های بزرگ بین المللی انرژی به ایران را افزایش داده است.
سیدمهدی حسینی رئیس کمیته تدوین و بازنگری قراردادهای جدید نفتی ایران از بازنگری در قراردادهای نفتی خبر داد تا مسیر بازگشت شرکت های بزرگ نفتی غربی که از سال ٢٠١٠ در پی تحریم های اتحادیه اروپا مجبور به خروج از ایران شدند، هموار شود.(ایرنا)
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران عنوان شد