این که شکم با چه چیزی سیر میشود، اولویت بسیار مهمی است که بسیاری از شهروندان ایرانی آن را فراموش کردهاند و معمولا نیز الگوی تغذیهای که پی میگیریم، با الگوی غذای سالم، تفاوت معناداری دارد.
جالب است بدانید هماکنون از هر سه مرد ایرانی، یک مرد به پوکی استخوان و از هر دو زن، یک زن به پوکی استخوان مبتلاست 80 درصد کودکان نیز در سنین مدرسه، کمبود کلسیم دارند و 23 درصد ایرانیها هم به سوءتغذیه مبتلا هستند.
اینها آمارهای رسمی است که روز گذشته، معاون وزیر بهداشت به آن اشاره کرده و مرور دوباره این گفتهها نشان میدهد تا چه میزان، تعریف غذای سالم بین مردم و کارشناسان، متفاوت است.
بنا بر آمارهای رسمی، ما ایرانیها دو برابر متوسط جهانی نمک مصرف میکنیم و با این حال انتظار داریم با این وضع، آمار انواع سکتههای قلبی و مغزی افزایش پیدا نکند.
ما ایرانیها کمترین میزان مصرف میوه و سبزی را در جهان داریم، در حالی که در کشورهای توسعهیافته، هر فرد روزانه پنج واحد میوه و سبزی مصرف میکند.
افزون بر این، 49 درصد زنان و 39درصد مردان ایرانی به دلیل تغذیه ناسالم، اضافه وزن دارند و با وجود این نیز انتظار داریم آمار بیماریهایی مثل دیابت و سرطان کاهش پیدا کند البته شاید عدهای عنوان کنند که بیان این آمارها، ممکن است حس ناامیدی به شهروندان منتقل کند؛ ولی بیان نکردن این واقعیتهای تلخ نیز نوعی کتمان حقیقت و سرپوش گذاشتن روی معضلی است که میتواند سلامت شهروندان ایرانی را بیش از پیش تهدید کند و شرایط تغذیه ایرانیها را از وضع هشدار فعلی به وضع وخیم برساند.
امین جلالوند - گروه جامعه
بازگشت ترامپ به کاخ سفید چه تاثیری بر سیاستهای آمریکا در قبال ایران دارد؟
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
رضا جباری: درگفتوگو با «جام جم»:
بهتاش فریبا در گفتوگو با جامجم: