محمد اسلامی در ششمین کنگره بهداشت باروری و ناباروری که در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد، اظهار کرد: نرخ کلی باروری در سال 63 برابر با 6.8 درصد و تا سال 72 این شیب تند ادامه یافت و اکنون متوسط نرخ باروری به کمتر 2 رسیده است.
وی ادامه داد: در این شرایط مداخله ای برای تشویق ازدواج این افراد نداریم و روند افزایشی میانگین سن ازدواج طی سالهای 75 تا 90 فقط یک سال بوده است و اکنون این میزان نیز سرعت کمتری به خود گرفته است.
مشاور دفتر سلامت، جمعیت و خانواده وزارت بهداشت تصریح کرد: در دو سال گذشته میزان ازدواجها کمتر شده است و پیشبینی میشود که امسال نیز رقم ازدواج کمتر هم شود.
اسلامی ابراز کرد: بر اساس شاخص طلاق گزارشها نشان میدهد بیشترین طلاقها در 5 سال اول زندگی رخ داده و این سالهایی است که انتظار باروری را صفر کرده است.
وی با اشاره به اینکه 3 میلیون زوج نابارور در کشور وجود دارد، گفت: بخشی از آنها دچار ناباروری اولیه هستند یعنی اصلاً فرزند ندارند و بخشی ناباروری ثانویه یعنی یک یا دو فرزند دارند، اما برای تولید فرزند دیگر دچار مشکلاتی هستند.
مشاور دفتر سلامت، جمعیت و خانواده وزارت بهداشت اظهار کرد: اگر غربالگری لازم انجام شود، هزینههای باروری کاهش یابد و پیشگیری از ناباروری انجام شود، 2 تا 3 درصد به نرخ باروری کشور کمک خواهد شد.
وی افزود: تهدید بیجا و تشویق بیجا نباید باشد، بلکه باید خانوادهها آزادانه فرزنددار شوند و از آنها حمایتهای لازم شود.
اسلامی ادامه داد: اگر حدود 60 درصد زایمانها را به شکل سزارین انجام دهیم، زنان تجربه ناخوشایندی از بارداری خواهند داشت و تمایلی به فرزندآوری بیشتر در آنها ایجاد نمیشود.
وی گفت: میانگین فاصله بین تولد فرزندان در سال 88، از ابتدای ازدواج 3.5 سال تا تولد اولین فرزند فاصله گذاشته شده و بین فرزند اول و دوم 5.5 سال گزارش شده، درحالی که تأکید مراقبتهای بهداشتی بیش از 5 سال نیست.
مشاور دفتر سلامت جمعیت و خانواده وزارت بهداشت افزود: باید فاصله فرزندآوری کم شود چرا که سلامت زنان در معرض آسیب قرار میگیرد و طبق آخرین آمار وزارت بهداشت حدود 1500 مادر در 5 سال گذشته مراقبت باروری را نداشتند.
اسلامی اظهار کرد : 71 درصد مرگ مادران در زنانی بوده که بیماری زمینهای داشتند در حالی که اگر مراقبت بهداشتی دریافت میکردند، در زمان بارداری دچار این عوارض نمیشدند.
وی توضیح داد: زمانی که آمار سزارین بالا میرود، تمایل به فرزندآوری کم می شود. باید جامعه را به سمت زایمان طبیعی سوق داد و فقط زمانی سزارین درخواست شود که فرد واقعاً به آن نیاز داشته باشد. (فارس)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم