وضع سواد600 هزار نفر در کشور مشخص نیست

رتبه ایران در سوادآموزی، 86 در دنیا

رئیس سازمان نهضت سوادآموزی با اعلام این‌که 15 درصد از جمعیت کشور همچنان بی‌سوادند، گفت: جایگاه ایران در دنیا با توجه به روش‌های سوادآموزی، جایگاه مناسبی نیست و بر اساس اعلام یونسکو، رتبه ایران در موضوع سوادآموزی در میان 164‌کشور، رتبه هشتاد و ششم اعلام شده است.
کد خبر: ۶۳۰۲۴۲

علی باقرزاده در گفت‌وگو با مهر افزود: بر اساس اعلام مرکز آمار بی‌سواد کسی است که توانایی خواندن، نوشتن و حساب کردن نداشته باشد. در آخرین سرشماری در جمعیت 67 میلیون و 681 هزار نفر بالای شش سال، 57 میلیون و 361 هزار نفر (85‌درصد) خود را باسواد و 9 میلیون و 719 هزار نفر (4/14 درصد) خود را بی‌سواد اعلام کرده‌اند. همچنین 600 هزار نفر وضع سوادشان مشخص نشده است.

وی عنوان کرد: در گروه سنی ده تا 49 سال که گروه هدف برای کاهش آمار بی‌سوادی است، از 50 میلیون و 845 هزار نفر جمعیت این گروه، 47 میلیون خود را باسواد و سه میلیون و 456 هزار نفر (8/6) خود را بی‌سواد اعلام کرده‌اند، ضمن آن‌که وضع 381 هزار نفر از آنها روشن نیست.

به گفته باقرزاده، در گروه سنی ده تا 49 سال یک میلیون و 600 هزار نفر از افراد بی‌سواد در نقاط شهری و یک میلیون و 800 هزار نفر در نقاط روستایی زندگی می‌کنند که از این تعداد یک میلیون و 200 هزار نفر از افراد بی‌سواد مرد و دومیلیون و 200 هزار نفر زن هستند.

بیشترین بی‌سوادی در میان زنان روستایی

باقرزاده یادآور شد: بیشترین آمار بی‌سوادی از سال‌های ابتدای انقلاب در بین زنان بوده است که زنان روستایی بیشترین سهم را داشته‌اند. به همین دلیل 80 درصد فعالیت‌های سوادآموزی ما در طول 34 سال روی زنان بویژه زنان روستایی، مناطق محروم و عشایری متمرکز بوده است تا بتوانیم فاصله بی‌سوادی را میان مردان و زنان و نقاط شهری و روستایی کاهش دهیم.

باقرزاده درباره این‌که آیا صرفا با خوداظهاری افراد می‌توان به آمار افراد بی‌سواد تکیه کرد، اظهار کرد: با توجه به آن‌که بانک‌های ثبتی و اطلاعاتی بر اساس سوابق تحصیلی افراد تاکنون در کشور به وجود نیامده است تنها معیار و مبنای شمارش افراد بی‌سواد سرشماری و خوداظهاری افراد است. این در حالی است که در کشورهای توسعه‌یافته بانک‌های اطلاعاتی از وضع آموزشی هر فرد وجود دارد و از این بانک‌ها برای اعلام آمار بی‌سوادان استفاده می‌کنند.

وی تصریح کرد: به هر جهت خوداظهاری که در سرشماری استفاده می‌شود شاخص قابل اطمینانی برای اعلام بی‌سوادی یا باسوادی افراد نیست و باید بانک‌های اطلاعاتی برای ثبت ورود و خروج افراد در نظام آموزشی ایجاد شود.

بیش از 10 میلیون کم‌سواد داریم

وی درباره حل مشکلات بازگشت به بی‌سوادی گفت: اکنون بازگشت به بی‌سوادی مهم‌تر از خود بی‌سوادی است، بیش از ده میلیون نفر از افراد کم‌سواد هستند به این معنی که مدرک تحصیلی در حد ابتدایی دارند. باقرزاده اظهار کرد: این افراد بشدت در معرض بازگشت به بی‌سوادی بوده؛ افرادی که مهارت پایه‌ای را به دست می‌آورند اما چون از آن استفاده نکرده یا ساز‌و‌کاری برای ادامه تحصیل ندارند بتدریج سواد پایه‌ای خود را از دست می‌دهند. باقرزاده درباره هزینه سوادآموزی گفت: در دوره سوادآموزی به ازای هر نفر 545 هزار تومان در نظر گرفته شده است. در دوره تحکیم هزینه سوادآموزی هر فرد 60 هزار تومان و این هزینه در دوره انتقال (توسعه سوادآموزی) به 720 هزار تومان به ازای هر نفر می‌رسد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها