هوای فارس کویری شد

طی یکی، دو سال اخیر هوای استان فارس و بویژه شهر شیراز در فصول پاییز و زمستان با سرمای شدیدی مواجه شده که تا پیش از این مردم کمتر با آن مواجه می‌شدند. به اعتقاد کارشناسان این سرما با خشکی دریاچه‌های استان ارتباط دارد و به بیان دیگر با خشک‌شدن این دریاچه‌ها اقلیم استان به سوی کویری‌شدن تغییر یافته و درنتیجه هوای فارس مانند کویر در روز گرم و در شب سرد شده است.
کد خبر: ۶۲۹۷۴۷
هوای فارس کویری شد

طی چند روز گذشته هوای شیراز به منفی شش درجه رسید و در برخی شهرستان‌ها منفی 12 درجه گزارش شده است که تا پیش از این تقریبا سابقه نداشته است.

یک کارشناس حوزه محیط‌زیست فارس با بیان این‌که سرد‌شدن بیش از حد هوای استان ناشی از تغییر اقلیم در این استان است، گفت: خشک‌ شدن دریاچه‌های استان در این امر تاثیر بسیاری داشته و موجب شده هوای استان شبیه هوای کویر شود که از ویژگی‌های آن گرمای هوا در روز و سرمای شدید در شب است.

علمدار علمداری افزود: وجود دریاچه در استان فارس در گذشته باعث تعادل آب و هوایی در استان می‌شد، اما با خشکی دریاچه‌ها شرایط آب و هوایی تغییر کرده است.

به گفته وی، در گذشته با تبخیر و رطوبتی که با وجود دریاچه‌های استان ایجاد می‌شد، وضع آب و هوا در فارس متعادل بود، اما با بحرانی‌شدن دریاچه‌ها وضع اقلیمی این استان کویری شده است.

علمداری با اظهار نگرانی از اختلاف دمای روز و شب در این استان و با هشدار به این‌که زنگ خطر ورود اقلیم کویری به این استان ‌اکنون به صدا در آمده است، گفت: از بین رفتن دریاچه‌های این استان ناشی از مدیریت‌ نشدن منابع آب و توسعه بی‌رویه کشاورزی است.

این کارشناس حوزه محیط‌ زیست با بیان این‌که دریاچه‌های استان به شوره‌زار تبدیل شده است، خاطرنشان کرد: هر سال وضع دریاچه‌های استان بدتر می‌شود، به گونه‌ای که در سال گذشته برخی دریاچه‌های فارس در این فصل آبدار بود، اما امسال دریاچه‌ها کاملا خشک است.

علمداری با اشاره به آبدار بودن دریاچه طشک و دریاچه ارژن در سال گذشته و خشک و شوره‌زار‌ شدن آنها طی امسال، بر ضرورت اختصاص حقابه دریاچه‌های استان تاکید کرد و گفت: در سال‌های گذشته صدها هزار پرنده یا حدود 200 گونه پرنده مهاجر به این استان مهاجرت می‌کردند، اما اکنون دیگر خبری از این پرندگان نیست و فقط پرنده‌های بومی در اطراف دریاچه‌ها مشاهده می‌شوند.

وی به وضع دریاچه بختگان نیز اشاره کرد و افزود: وسعت این دریاچه به بیش از 150 هزار هکتار می‌رسید، اما با خشک‌شدن این دریاچه شرایط به گونه‌ای شده که زندگی مردم منطقه نیز به مشکل برخورد کرده است.

این کارشناس بر ضرورت اختصاص حقابه دریاچه بختگان نیز تاکید کرد و افزود: باید هرچه سریع‌تر حقابه دریاچه اختصاص یابد، زیرا در غیر این صورت با پیشروی گنبدهای نمکی و همچنین بلند‌شدن نمک از بستر دریاچه مشکلات زیادی به وجود می‌آید.(مهر)

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
وقتی خورشید در غزه طلوع می‌کند

حجت‌الاسلام سید کاظم سید باقری، معتقد است گفتمان مقاومت یک آرمان فراگیر اسلامی و انسانی است که فراتر از مرز‌ها و فرقه‌ها حرکت می‌کند 

وقتی خورشید در غزه طلوع می‌کند

نیازمندی ها