علیرضا دایمی روز چهارشنبه در نشست خبری در وزارت نیرو با بیان این مطلب، افزود: با افزایش 10 هزار ریالی در صورتحساب هزینه برق خانوار، کمک بزرگی به اقتصاد کشور و پروژه های زیرساختی این وزارتخانه خواهد شد.
وی اظهار کرد: در حال حاضر هزینه دریافتی آب شرب تولیدی کمتر از 10 هزار ریال و هزینه تولید برق دو هزار و 500 ریال به ازای هرکیلووات ساعت است که به طور متوسط 430 ریال هزینه هرکیلووات برق از مصرف کنندگان دریافت می شود که از این میزان 160 ریال بابت هدفمندی یارانه ها و 60 ریال برای تحفیف هزینه های مساجد و مراکز آموزشی صرف می شود و تنها 200 ریال درآمد برای وزارت نیرو باقی می ماند که در مقایسه با نرخ جهانی دو هزار 500 ریال، ناچیز است البته این افزایش تعرفه ها به گونه ای است که بر اساس پیش بینی ما 50 درصد مصرف کنندگان، تغییرات تعرفه هایشان کمتر از 10هزار ریال خواهد بود.
معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی وزارت نیرو در خصوص کاهش تعرفه انشعاب برق که وزیر نیرو قول آن را داده بود، افزود: در این خصوص کمیته ای تشکیل شده تا نسبت به این مساله پیگیری لازم را بکند.
وی اظهار کرد: مجلس در قانون بودجه سال جاری پیش بینی افزایش 38 درصدی تعرفه های آب و برق را کرده بود، اما هنوز دولت در این زمینه تصمیمی نگرفته و در بودجه سال 1393 نیز ردپای این تعرفه دیده می شود ولی باید به گونه ای باشد که تاثیری در سیاست هزینه خانوار نداشته باشد.
معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی وزارت نیرو خاطر نشان کرد: تجربه نشان داده است که اگر با ابزار اقتصادی عمل نکینم حرکت های نصیحت گونه در کاهش مصرف تاثیری ندارد.
دائمی درپاسخ به اولویت اصلی وزارتخانه در بخش آب در بودجه 1393 گفت: نخستین اولویت تامین آب شرب و پایداری آن است چرا که در سال جاری به جهت نوع بارشها در کشور با مشکل کم آبی مواجه شدیم ولی در نهایت بحران را طی کردیم.
معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی وزارت نیرو اتمام طرح های نیمه تمام با پیشرفت فیزیکی بالا را از دیگر اولویت های بخش آب اعلام کرد.
وی در پاسخ به وضعیت تامین سوخت نیروگاه ها نیز گفت: اکثر نیروگاه ها سیکل ترکیبی است و در حال حاضر سوخت لازم برای نیروگاهها تامین شده است.
معاون وزیر نیرو در پاسخ به پرسش خبرنگاری که آیا آبگیری سدها در زمان خشکسالی ادامه خواهد داشت و آن را نوعی بی برنامگی دولت گذشته عنوان کرد و افزود: بدنه وزارت نیرو کارشناسی است و یک دستگاه سیاسی نیست که تغییر دولت ها در آن تاثیر پذیر باشد.علم و دانش همواره در حال تغییر است و ممکن است در مواقعی نسبت به برخی طرح ها مهندسی مجدد صورت گیرد ولی تاسیسات آبی براساس مطالعات بلند مدت ایجاد می شود.
وی با اشاره به وضعیت دریاچه ارومیه در این زمینه توضیح داد: در سال های 1370 تا 1375 میزان آب این دریاچه به قدری افزایش یافته بود که اراضی مردم و بخشی از گردشگری نیز زیر آب رفته بود و مردم منطقه خواستار دیوارکشی در اطراف دریاچه بودند. دفتر مطالعات طرح های سدی برای این منظور ایجاد شد ولی نباید بنای طرح های سدسازی را دوره های تر یا خشک قراردهیم.
معاون وزیر نیرو با بیان این که باید دید نقادانه به موضوعات داشته باشیم، اظهار کرد: عمر سدسازی در دنیا 120 سال و در کشور ما 50 سال و علم نیز همواره در حال توسعه است.
دائمی در زمینه توجه به انرژی های نو در بودجه سال آینده نیز گفت: این بخش در کشور دارای جاذبه های لازم سرمایه گذاری برای بخش خصوصی نیست و در بودجه سال جاری 120 هزار میلیارد ریال برای توسعه این بخش در نظر گرفته شده بود که عینا در بودجه سال اینده نیز آورده شده است.
وی در پاسخ به نحوه واگذاری نیروگاه ها به بخش های شبه دولتی و تاخیر در دریافت طلب های وزارت نیرو از کشورهای همسایه دریافت کننده برق نیز گفت: واگذاری های نیروگاهها برخی برای رد دیون بوده ، برخی توسط خصوصی سازی و برخی نیز از دولت به دولت انتقال یافته است.
معاون وزیر نیرو افزود: در برخی از واگذاری ها قیمت گذاری درست نبوده و مقرر شده است تا نیروگاه هایی که واگذار نشده و یا در حال واگذاری است تجدید نظر شود و اصلاح در روش ها صورت گیرد.بیش از 20 نیروگاه در حال حاضر واگذار شده و 10 نیروگاه نیز در حال تجدیدنظر در نحوه واگذاری است و در برخی از نیروگاه ها که از دولت به دولت انتقال یافته پیشنهاد واگذاری را سازمان خصوصی سازی به بخش خصوصی ارائه کرده است.
معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی وزارت نیرو در زمینه طلب از کشورهای همسایه دریافت کننده برق ایران نیز گفت: طلبی از کشورها نداریم که مشکل داشته باشد و در چارچوب قانونی در حال اجرا است واگر مشکلی باشد از طریق جلسات مورد پیگیری قرار می گیرد و اگر کشوری نسبت به پرداختها ایجاد مشکل کند در قرارداد آن تجدیدنظر می کنیم.(ایرنا)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت