محمد طهانپور در خصوص وضعیت خرید و فروش بازار لوازم خانگی گفت: وضعیت کلی اقتصاد مناسب نیست و بازار لوازم خانگی نیز به دلیل ماه محرم و صفر شرایط خوبی ندارد البته قیمتها نیز ارزانتر شده ولی مشهود نیست زیرا ارزان تر شدن به این شکل است که تولید کنندگان داخلی برای واحد های صنفی که خریداران آنها هستند جوایزی در نظر گرفتهاند و شرکتهای تولید کننده خارجی نیز همین رویه را در پیش گرفتهاند به نوعی که در قبال خرید چند دستگاه لوازم خانگی مثلاٌ ماشین ظرف شویی رایگان داده می شود و این یعنی کاهش قیمت.
وی افزود: پیش از این خرید به صورت نقد انجام می شد ولی در حال حاضر شرکتهای داخلی و خارجی به صورت اعتباری کالاهای خود را می فروشند، البته فروشهای اعتباری کوتاه مدت و یک ماهه است ولی این یعنی فروشنده ناز مصرف کننده را میکشد. در حال حاضر با توجه به اینکه فصل سرما است و باید بازار خرید لوازم گرم کننده از جمله بخاری داغ باشد ولی این بازار سردتر از همه بازارها است.
تولید کالاهای لوکس دنیا در ایران تا عید
رئیس اتحادیه کشوری فروشندگان لوازم خانگی با بیان اینکه حجم تولید لوازم گرم کننده بالا و انبارها انباشته از کالا است، خاطر نشان کرد: در حال حاضر ماشین لباسشویی و ظرفشویی شرکت «بهکو» ترکیه با همان برند در ایران تولید می شود و جارو برقی الجی نیز در سیرجان تولید میشود و می توان این وعده را داد که تا شب عید همه کالاهای لوکس دنیا را در ایران تولید خواهیم کرد.
وی در پاسخ به این سؤال که قیمت این کالاهای خارجی که در ایران تولید می شود چه تفاوتی با زمانی که از خارج وارد میشد، دارد، اظهار کرد: در حال حاضر قیمت آنها هیچ فرقی نمیکند ولی ما به آنها اعلام کردیم که باید ارزانتر باشد که فعلا با بیان اینکه نوپا هستند و قطعاتی که وارد میکنند حتی در برخی موارد گرانتر نیز وارد میشود حاضر به فروش تولیدات خود زیر قیمت محصولی که به طور کامل وارد میشود، نیستند.
طهانپور با اشاره به اینکه این دلایل مورد تأیید ما نیست ولی به دنبال قطعه ساز خوب هستیم تا قیمت ها را پایین تر بفروشد، خاطرنشان کرد: در ایام شب عید شاید نتوانیم قول کاهش قیمت چشمگیر را بدهیم ولی می توانیم بگوییم که حداقل قیمتها افزایش نخواهد داشت و ثابت می ماند.
رئیس اتحادیه لوازم خانگی با بیان اینکه پیش از این بازار خرید و فروش کاذب بود و همه چندین ماه قبل از نیاز به دلیل ترس از گرانی اقدام به خرید میکردند، گفت: در شرایط فعلی این بازار کاذب جمع شده و اگر در عید سال ۹۱ تا پایان سال قیمت ها ۱۰۰ درصد افزایش یافت ولی در سال ۹۲ از ابتدا تا کنون قیمت ها افزایش نیافته و حتی در برخی موارد نیز کاهش اندکی را شاهد بودهایم.
دولت کارها را به بخش خصوصی واگذار کند
رئیس اتحادیه کشوری لوازم خانگی در مورد درخواستی که از دولت برای تولید دارند، گفت: در ابتدای دولت یازدهم ما گفتیم که درخواستی نداریم ومنتظریم ببینیم دولت چه خواستهای از ما دارد ولی هم اکنون از دولت درخواست میکنیم دستش را از روی بخش خصوص بردارد زیرا قرار بود کارها به بخش خصوصی واگذار شود و دولت باید بداند که اتحادیهها از هر کارشناسی، کارشناستر هستند و در نتیجه باید واردات، قیمتها و سایر موارد در اختیار ما(بخش خصوصی) باشد البته شاید دولت چنین رویکردی داشته باشد ولی به نظر می رسد بدنه کشور تمایلی به این کار ندارد.(تسنیم)
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد