عباس رجایی در پاسخ به این سوال که گفته میشود سموم مورد استفاده در کشاورزی موجبات افزایش میزان سرطانها در کشور را فراهم کرده است، با بیان اینکه اصولا سموم کشاورزی به طور طبیعی عوارضی خواهد داشت اما نمیتوانیم بگوییم شرایط کشور به گونهای است که این سموم در موادغذایی وارد شده و خیلی خطرناک است، گفت: سَم زمانی برای نابودی خود دارد مثلا سَم خیار یک هفته بعد از مصرف، از بین میرود و استفاده از آن محصول بلامانع است، همانطور که دارو در بدن انسان همینگونه است و در یک زمانی دوز خود را دارد.
وی افزود: اینکه ما بگوییم چون سم در کشاورزی مصرف میشود پس تمام بیماریها و سرطانها مربوط به این موضوع است حرف غیرعلمی و اشتباهی است و باید تجدیدنظر شود، به نظرم وزارت بهداشت و درمان فرار به جلو میکند چون وظایف خود را به درستی انجام نمیدهد و مشکلات خود را حل نمیکند.
رجایی اظهار کرد: برای این موضوع اولا دنبال این هستیم که بحث ارگانیک در کشاورزی توسعه پیدا کند و در قانون برنامه هم آوردهایم که حداقل 25 درصد سطح تولید کشور به ارگانیک تبدیل شود چرا که همه دنیا به این سمت حرکت میکند و از طرف دیگر موضوع این است که یک سری سموم در دنیا منسوخ شده است و ما هم در کشور از آنها استفاده نمیکنیم و سوم اینکه واردات سم آنقدر گران تمام میشود که خیلیها رغبت به استفاده از آن را ندارند و اگر هم استفاده میکنند با دوزهای پایین است.
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس تصریح کرد: مشکل ما اینجا نیست، بلکه مشکل این است که باید جریانهای دیگر در کشور ساماندهی شود تا مشکل حل شود به عنوان مثال زمانی در مجلس هشتم اعتراض کردیم که برنجهای آلوده به آرسنیک وارد کشور میشود و حتی رقم برنج را اعلام کردیم و کشور مورد نظر آن را هم مشخص کردیم، در فائو وقتی در کنار نماینده آن کشور نشستم و به من گفت که آلوده بودن برنجهای هندی چیست که راه انداختهاید؟، من به او گفتم:«مگر نیست؟» گفت:«چرا هست، چرا اینقدر شلوغش کردهاید؟»، بله، آن منطقهای که این برنجها کشت میشود هم خاک و هم آبش آلوده به آرسنیک است، ما هم قبول داریم اما شما کاری کردید که روسها هم از ما برنج نمیخرند.
وی با بیان اینکه خود هندیها هم قبول کردند که برنجشان آلوده است و الان هم هست، خاطرنشان کرد: ما در آن زمان آزمایش کردیم و ثابت کردیم که میزان آرسنیک و کادمیوم این برنجها بیش از حد مجاز است اما وزارت بهداشت زیربار نرفت و وقتی سوال کردیم چرا زیربار نمیروید؟، گفتند:«چون ما آزمایش نکردیم». ما گفتیم:«چون آزمایش نکردید صورت مسئله را پاک میکنید؟» و بعد متعهد شدند که دانشگاههای علوم پزشکی مبادی کشور، این آزمایش را انجام دهند و جالب است که امروز هم شما پیگیری کنید متوجه میشوید که این آزمایش انجام نمیگیرد.
رجایی با بیان اینکه موسسه استاندارد هم آزمایش نمیگیرد، خاطرنشان کرد: سازمان استاندارد با فشار مجلس استانداردی را تعریف کرد اما او هم کاری را انجام نداد و رعایت نمیکند، این گناه کیست؟ آنها وظایف خود را انجام نمیدهند و به گردن دیگران میاندازند. ما نمیگوییم در کشور پسماندهای سموم و کودهای شیمیایی در داخل محصولات نیست، چرا هست، اما سازمانها وظایفی دارند که باید در نظر گرفته شود.(تسنیم)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سرپرست مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتوگوی «قابکوچک» با رسول نجفیان، بازیگر، نویسنده و مجری پیشکسوت تلویزیون مطرح شد
بررسی ابعاد مختلف سواد سلامت در گفتوگوی «جامجم» با یک دکتر روانشناس کودک و نوجوان: