علی ربیعی امروز در مراسم تجلیل از افتخارآفرینان چهل و دومین دوره مسابقات جهانی مهارت آلمان (2013) که با حضور رئیس مجلس برگزار شد، گفت: ایجاد سازمان ها و کانون های متمرکز در سطح استان ها و مراکز استان ها برای تقویت و نگهداری نخبگان مهارتی و استعدادپروری منجر به شایسته گزینی می شود و می توان از آن کمال استفاده را برد.
وی افزود: کشورهای اروپایی پس از جنگ جهانی دوم ضربه های بسیاری دیدند و با به رسمیت شناخته شدن نخبگان و تئوریسین ها بود که به توسعه دست یافتند.
ربیعی بر احترام به نخبگان در جامعه تاکید کرد و افزود: باید به نخبگان جامعه نگاهی جدی داشت چرا که این افراد ارزشمند با رابطه مستقیم خود با تکنولوژی دارای ویژگی نخبگی می شوند و بر تکنولوژی نیز تاثیر می گذارند.
وی تصریح کرد: موتور حرکت کشور نخبگان مهارتی هستند و این افراد می توانند مسیر حرکت کشور را تغییر دهند. ترکیب تئوری، نظریه و آموزش موثر است و هر یک از این موارد در جای خود ارزشمند هستند و نمی توان آنها را اولویت بندی کرد.
ربیعی گفت: مسابقات داخلی و بین المللی باید به عرصه هایی برای کشف استعدادها و نخبگان رشته های مختلف تبدیل شود.
وی اظهار کرد: حسن اینگونه مسابقات این است که با مقایسه کار خود و دیگران و آموختن از دیگران می توانیم گام های بزرگی برداریم و در این مقایسه هاست که به ضعف های خود پی می بریم.
وزیر تعاون، کار و رفاه تاکید کرد: باید پس از شناسایی افراد نخبه مهارتی آنان را ساماندهی کرد و به جای هدررفتن این ثروت ها و خروج آنان از کشور به فکر تمهیداتی در این زمینه باشیم. نخبگان مهارتی کشور نباید مانند شهاب از کشور جدا شوند و در عوض باید تعداد اینگونه افراد را به توان هایی با عددهای بزرگ برسانیم.
وی افزود: زیاد شدن تعداد افراد نخبه می تواند به توسعه کشور کمک کند و باید تمام برنامه ریزی های کلان کشور در همین جهت باشد. هدررفتن نخبگان در سال های گذشته به دلیل نداشتن برنامه ریزی درست و آماده نبودن زیرساخت های توسعه بوده اما خوشبختانه هنوز مهاجرت نخبگان مهارتی شکل همه گیر پیدا نکرده است.
ربیعی یادآور شد: چنانچه زیرساخت های توسعه ای کشور طوری طراحی شود که نخبگان کشور را محل مناسبی برای ماندن بدانند با مشکل مهاجرت روبرو نمی شویم و علاوه بر اینکه نخبگان مهارتی در کشور می مانند نخبگان جدیدتری نیز به وجود می آیند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اظهار کرد: نبودن اثر نخبگی در فرآیند تولید منجر به پایین آمدن بهره وری در مشاغل می شود بنابراین نیازمند برنامه ای هستیم که اگر صنعت شکوفا شود برای جذب نیرو در مشاغل مختلف به سمت نخبگی مهارتی پیش برویم و طرح ها و برنامه های این ایده در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تدوین می شود.
ربیعی گفت: حرکت به سمت ایجاد هماهنگی، انسجام در سیاستگذاری، برنامه ریزی و اجرای آموزش های مهارتی در میان متولیان این آموزش ها در کشور ضرروی است. باید در کنار خط تولید، ایده ها را پروراند و از دل آن نخبگان را بیرون آورد. تولید در بخش های مختلف نیازمند نخبگی است و می تواند منجر به تحول شود.
وی افزود: این نوع مسابقات نوعی لوکوموتیو برای کشیدن قطار آموزش مهارت ها هستند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار کرد: مراکز آموزش عالی تاکنون تقاضا محور عمل نکرده اند و به همین دلیل با یک بحران بیکاری فارغ التحصیلان مواجه شده ایم، بنابراین باید آموزش ها به سمت تقاضا محوری پیش بروند.
ربیعی بر تغییر سطح آموزش ها به سمت واحدهای تولید تاکید کرد و افزود: باشناسایی دقیق تقاضا از سوی جامعه می توان به سوی این آموزش ها حرکت کرد. برای نکات گفته شده اندیشه ها و برنامه های عمیقی داریم و حتی اگر در این دولت عملیاتی نشوند زیربنای آن برای دولت های آینده پایه ریزی می شود.
وزیر کار تاکید کرد: بکارگیری نخبگان تحولی در جامعه ایجاد می کند که در تمام ابعاد و به ویژه سیاستگذاری های اشتغال مورد استفاده و توجه قرار می گیرد. دولت تدبیر و امید با گشایش بحث درآمد برنامه های زیادی برای اشتغال دارد.
عضو کابینه دولت تدبیر و امید خاطر نشان کرد: سیاست های کلان کشور باید در راستای تولید و اشتغال باشد و دولت و مجلس نباید حتی یک ریال را به بخشی بدهند که نمی دانند به کجا می رود و چه سرانجامی دارد. همه برنامه ها آماده هستند و چنانچه گشایشی در درآمدها پیش بیاید دولت تدبیر و امید برنامه های مهمی در زمینه اشتغال دارد.(مهر)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم