ترجمه اشتباه اظهارات وندی شرمن
روزنامه ایران درخبر اول نوشت:طی روزهای اخیر ترجمهای از سخنان دو هفته پیش وندی شرمن نماینده امریکا در مذاکرات هسته ای در جمع سناتورهای امریکایی منتشر شد که در این ترجمه ادعا شده بود وی گفته است: «فریبکاری بخشی از ژن ایرانیان است». این مسئله با واکنش گسترده محافل سیاسی داخلی روبه رو شد. مراجعه به متن اصلی اظهارات شرمن که کریستین ساینتس مانیتور منتشر کرده، نشان میدهد وقتی سناتورها از وندی شرمن، معاون وزیر خارجه امریکا میپرسند که چرا باید به روحانی اعتماد کنید، او خطاب به سناتورها گفت من به کسانی که با آنها در مذاکرات دور یک میز مینشینم، اعتماد نمیکنم. شرمن که مذاکره کننده ارشد امریکا در مذاکرات هستهای است، گفت که «ما میدانیم فریبکاری بخشی ازدیانای است.»
محاکمه فاطمه هاشمی در دادگاه انقلاب
ایران درخبر دیگری نوشت: وکیل مدافع فاطمه هاشمی از ارجاع پرونده موکلش به شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی تهران خبر داد و گفت: طبق اعلام شفاهی شعبه، دادگاه خانم هاشمی 18 آبان به ریاست قاضی احمدزاده برگزار میشود. علیزاده طباطبایی اضافه کرد: روز دوشنبه برای مطالعه پرونده به شعبه دادگاه انقلاب مراجعه کردم که اعلام کردند پس از ابلاغ کتبی میتوانم پرونده را مطالعه کنم. «سیدمحمود علیزاده طباطبایی» در گفتوگو با ایرنا، افزود: متاسفانه برای پرونده خانم هاشمی برخلاف انتظار به صورت غیرقانونی کیفرخواست صادر شد در حالی که بدون شاکی خصوصی حق نداشتند قرار مجرمیت و کیفرخواست صادر کنند. وکیل مدافع فاطمه هاشمی اضافه کرد: اتهام نشر اکاذیب، نیاز به شاکی خصوصی دارد و دادستانی برخلاف قانون در این پرونده قرار مجرمیت و کیفرخواست صادر کرده است.
ماجرای ممنوع الخروج شدن خاتمی
ایران آورده:شنیدیم که محمود احمدینژاد در واکنش به اظهارات منتشره از علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در روزنامه لوموند که گفته بود، ممنوعالخروج بودن محمد خاتمی رئیس دولت اصلاحات جزو عادات بد دولت احمدینژاد بوده است، گفت: ممنوعالخروجی؟ احمدینژاد؟ این موضوع قضایی است. چه ربطی به ما دارد؟ من حتی اگر این اختیار را داشتم هرگز این کار را نمیکردم.
وی افزود: محمد خاتمی 8 سال در کشور رئیسجمهور بوده؛ گرچه ما ممکن است در شیوه اداره کشور اختلافنظر داشته باشیم ولی به هرحال فردی رئیس کشور بوده و اینکه رئیسجمهور بعدی بیاید بگوید او ممنوع الخروج شده چه معنایی میتواند داشته باشد؟ احمدینژاد با بیان اینکه فکر نمیکنم موضوع مطرح شده حرف درستی باشد، گفت: این درست نیست؛ ما هرچقدر هم اختلاف نظر و اختلاف سلیقه داشته باشیم، بالاخره اصول و خطوطی را رعایت میکنیم.
بهانه تراشی مخالفان مذاکرات ژنو
ایران دست آخرنوشت:استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران از جوسازی های پس از مذاکرات ژنو درباره محتوای مذاکرات گفت: برخی با انتقاد از محرمانه ماندن مفاد نخستین مذاکره دولت یازدهم با کشورهای عضو گروه 1+5 به دنبال بهانه تراشی برای مذاکرات آتی در ژنو هستند. صادق زیباکلام، تحلیلگر مسائل سیاسی، طرح این موضوع را نوعی کارشکنی برای مذاکرات ژنو دانست و اظهار داشت: مطمئن هستم اگر تیم مذاکره کننده مفاد مذاکرات ژنو را نیز منتشر می کرد، برخی افراطی ها موضوع دیگری را برای بهانه گیری مطرح می کردند. این افراد حتی می توانستند از لبخند محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه نیز بهانه ای برای تخریب مذاکرات بتراشند.
نقل قول از رهبر انقلاب
روزنامه تهران امروز نوشت:علی مطهری، نماینده مجلس در گفتوگو با خانه ملت با اشاره به معرفی 3 وزیر پیشنهادی به مجلس در پاسخ به سوالی درباره موضوعات مطرح شده مبنی بر برنامهریزی دولت برای انتخاب جعفر توفیقی بهعنوان سرپرست و بعد معرفی رضا فرجیدانا بهعنوان وزیر پیشنهادی به مجلس گفت: بهطور حتم دولت روحانی مصمم به معرفی توفیقی بهعنوان وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فنآوری بود، اما طبق اطلاع من رهبر معظم انقلاب با معرفی وی بهعنوان وزیر پیشنهادی مخالفت کردهاند.
مرگ بر آمریکا از واجبات نیست!
تهران امروز آورده:مصطفی پورمحمدی، وزیر دادگستری گفت: مرگ بر آمریکا جزو واجبات کشور ما نیست اما کشور ما یک کشور ضداستکباری است. اگر نیاز باشد مذاکره میکنیم و حتی اگر نیاز باشد با دشمن توافق هم میکنیم. زیرا اشکالی ندارد ما برای منافع مان با دشمن توافق کنیم، اما باید بدانیم که او دشمن است.
واکنش علیخانی به علم الهدی
روزنامه جمهوری اسلامی نوشت: حجت الاسلام قدرتالله علیخانی نسبت به اظهارات حجت الاسلام سید احمد علم الهدی واکنش نشان داد. علمالهدی مدعی شد مقام معظم رهبری به جلیلی پس از چهار میلیون رایی که کسب کرد، گفتند: "این چهار میلیون نشانگر وجود یک جوهره در این جامعه است".
وی ادامه میدهد: اکثر افرادی که به جلیلی رای دادند دانشجویان، طلبهها و اکثرا جوان و پرانرژی بودند. این چهار میلیون جوهره انقلاب هستند و ما باید آنها را منسجم تا دوره بعدی انتخابات ریاست جمهوری حفظ کنیم این چهار میلیون همان افرادی هستند که اگر الان جنگ میان ایران و آمریکا شکل بگیرد در میدان جنگ خط مقدم و عقبه آن خدمت خواهند کرد. علیخانی با اشاره به ایام انتخابات ریاست جمهوری گفت: سخنان نسنجیده آقای علمالهدی در شرایطی است که رهبر انقلاب هم پیش از انتخابات و هم در روز رای گیری بارها و بارها تاکید کردند بنده تنها یک رای دارم و آن را حتی نزدیکانم نمیدانند. رهبر معظم انقلاب همچنین فرموده بودند رای مردم امانت در نزد مجریان انتخابات است. حتی رهبر معظم انقلاب از کسانی که نظام را هم قبول ندارند خواستند که به خاطر کشور به پای صندوقهای رای بیایند. بنابر این، انتساب این مطلب به رهبری،ظلم به ایشان است.
وام کلان به افراد خاص
جمهوری اسلامی آورده است:از چهارمحال و بختیاری خبر میرسد مدیر کل یکی از دستگاههای اجرایی این استان اخیراً به افرادی خاص از کارکنان زیرمجموعه خود وامهای 10 تا 20 میلیون تومانی ودیعه مسکن با سود 4 درصد داده است. تعدادی از کارکنان این اداره کل در تماس با خبرنگار روزنامه جمهوری اسلامی، با اعلام این خبر خواستار رسیدگی به این موضوع و جلوگیری از تبعیض بین کارمندان و رانت خواری مسئولین این دستگاه اجرایی شدند. کارمندان معترض میگویند: آقای مدیر کل دستور داده این وامها به کارکنانی اعطا شود که دارای پستهای کلیدی در این دستگاه اجرایی هستند.
انتقاد خرازی از مشاوران رئیس جمهور
روزنامه قدس به نقل از سایت فردا نوشت: صادق خرازی، دیپلمات سابق ایرانی در صفحه فیس بوکش نوشت: مشاورانی که رئیس جمهور را وادار به گفتوگوی تلفنی کردند، باید پاسخگو باشند. وی افزود: آقای روحانی شخصیتی با سابقه ملی و دینی است، اما متأسفانه افراد پرحاشیه به دور وی جمع شده اند. اینک همه میدانند چه کسانی رئیس جمهور عزیزمان را در آمپاس قرار دادند تا اقدامی غیرقابل مابه ازایی به ایشان تحمیل شود.
هزینه احیای دریاچه ارومیه
قدس از قول جهان آورده: محسن جلالپور، نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران هزینههای ناشی از خسارات خشک شدن دریاچه ارومیه و احیای مجدد این دریاچه را بیش از 200 میلیارد دلار اعلام کرد.
انقراض اروپایی ها مثل دایناسورها
روزنامه قدس به نقل از فرارو آورده: سردار سرتیپ محمدرضا نقدی، رئیس سازمان بسیج مستضعفین در همایش طرح تحول نقوش و نوشته های پوشاک گفت: نژاد اروپایی ها مثل نژاد دایناسورها در حال انقراض است.
دو سناتور فرانسوی در تهران
قدس از قول خبرآنلاین نوشت: دو نماینده سنای فرانسه، امروز برای دیدار با اعضای گروه دوستی ایران و فرانسه به تهران میآیند.
نگرانی اقتصاددان اصلاحطلب از بازتولید سیاستهای ناکام دولت سازندگی
روزنامه کیهان نوشت:یک اقتصاددان اصلاحطلب نسبت به تکرار سیاست بحرانزای دولت سازندگی در زمینه اقتصادی هشدار داد.
دکتر حسین راغفر در مصاحبه با سایت اصلاحطلب فرارو ضمن بیان این مطلب که «نابسامانیهای امروز محصول سیاستهای اقتصادی دهه 70 است»، اظهار داشت: این سیاستها کاملاً ناموفق بود و بسیاری از نابسامانیهای اجتماعی و اقتصادی امروز، محصول آن دوره است. از اقدامات و سیاستهای دولت علائمی دیده میشود که موجب تشدید نگرانیها درباره اجرای دوباره سیاستهای تعدیل اقتصادی در دهه 70 میشود.»
وی با بیان اینکه یکی از این اقدامات مخالفت رئیس کل بانک مرکزی با کاهش قیمت ارز است گفت: «یکی از اصلیترین سیاستهای تعدیل ساختاری کاهش ارزش پول ملی به بهانه رونق صادرات است.»
این استاد دانشگاه اظهار کرد: شواهد نشان میدهد که دولت به دنبال اجرای دوباره سیاستهای تعدیل اقتصادی است. البته به نظر من هنوز زود است و باید دید آیا اصلاً دولت میتواند این کار را انجام دهد یا خیر.»
وی ادامه داد: «تیم اقتصادی دولت فعلی تقریباً همان تیم اقتصادی دوره آقای هاشمی است که به اقتصاد بازار گرایش دارند. اینها برای حل مسائل اقتصاد کشور طرحی ندارند. طرح آنها همین واگذاری همه چیز به انگیزههای شخصی و مکانیسم عرضه و تقاضا است، در حالی که این دست نامرئی از روز اول آرتروز داشته است.»
راغفر خاطرنشان کرد: «این انگیزههای شخصی در برخی جاها کار نمیکند. از جمله اینکه بخش خصوصی همواره انگیزه برای ایجاد فساد دارد. یعنی براساس این منطق افراد حاضرند برای آنکه سود بیشتری ببرند رشوه دهند و قراردادی را بدست آورند.»
راغفر درباره سیاستهای اقتصادی دهه 70 گفت: ایران برای اولین بار در این دوره از بانک جهانی و صندوق بینالمللی پول، استقراض قابل توجهی کرد؛ به طوری که تا دوره آقای خاتمی هزینههای آن استقراض را پرداخت میکرد. یعنی بازپرداخت آن استقراض به دولت بعدی موکول شد و سالیانه حدود 4 میلیارد دلار اصل و فرع بدهی دولت قبلی پرداخت میشد.»
این استاد دانشگاه اظهار کرد: «موضوع دیگری که باید به آن اشاره کرد هزینههای اجتماعی حاصل از اجرای سیاستهای تعدیل ساختاری است. یعنی آنچه در این دوره تخریب شد اخلاق اجتماعی و عمومی و سرمایههای فرهنگی جامعه بود. به عبارت دیگر در فرایندی به اسم خصوصیسازی، نابرابریهای عظیمی ایجاد شد که اصلیترین دلیل فرسوده شدن اخلاق عمومی بود.»
اکونومیست: یک امتیاز و دو امتیاز آمریکا را از ایران راضی نمیکند!
کیهان نوشت:گزارش نشریه اکونومیست از اشتهای سیریناپذیر آمریکا و اسرائیل در زمینه توقف تمام برنامه هستهای ایران حکایت میکند.
اکونومیست با بیان اینکه وزیر خارجه ایران در نشست نمایندگان 1+5 در ژنو خواستار به رسمیت شناخته شدن حق غنیسازی ایران و کاهش تحریمها در ازای پذیرش محدودیت در برنامه هستهای ایران بود، نوشت: دشواریهای زیادی بر سر راه توافق وجود دارد. ظریف امیدوار است اولین مرحله طرح وی 6 ماه تا یک سال طول بکشد. بعد از آن مرحله دوم است که ایران در مورد بعضی از فعالیتهای هستهایاش توقف یا کاهش فعالیت را میپذیرد که با کاهش گامبهگام تحریمهای غربیها همراه است؛ به ویژه تحریم نفت و گاز ایران و تدابیر مالی که دادوستدش با جهان را به کلی کاهش داده است.
این نشریه ادامه میدهد: اوباما باید کنگره مردد را راضی کند. کلید دست یافتن به هر تعاملی پذیرش پروتکل الحاقی توسط ایران است که آژانس بینالمللی انرژی اتمی بر مبنای آن میتواند با نظارتهای بیشتر و نوبهای تاسیسات هستهای ایران را زیر نظر بگیرد. این امر شامل حق دسترسی به سایتهای هستهای اعلام نشدهای است که برای اهداف مخفی از آنها استفاده میشود. بعضی از منتقدان مانند «دیوید آلبرایت» ناظر پیشین تسلیحاتی و رئیس موسسه علم و امنیت بینالملل در واشنگتن معتقد است ایران همچنین باید در مورد فعالیتهای گذشتهاش برای ساخت سلاح هستهای نیز توضیح بدهد و تا زمانی که این کار را نکند اعتبار نیات فعلیاش زیر سوال خواهد رفت.(!)
اکونومیست نوشت: از این گذشته معلوم نیست ایران تا چه اندازه آماده است نگرانیها در مورد برنامه هستهای فعلیاش را رفع کند. برای نمونه تنها از کار انداختن تعدادی سانتریفیوژ کافی نیست. ایران در کمتر از دو سال توانایی غنیسازی اورانیوم خود را دو برابر کرده است.
اکونومیست آنگاه به مطالبات و توقعات بعدی آمریکا و صهیونیستها میپردازد و مینویسد: «دو سایت غنیسازی ایران نیز دردسرساز هستند. تاسیسات غنیسازی فردو که در نزدیکی قم و در زیر زمین حفر شده است، تقریبا دو هزار و 700 سانتریفیوژ دارد و تنها در هر ماه میتواند 40 کیلوگرم اورانیوم با غنای 20 درصدی تولید کند.
با در نظر گرفتن اینکه فردو قابل تخریب نیست و تنها سنگرشکنهای زرادخانههای آمریکا میتواند آن را بمباران کند، تعطیلی همیشگی آن اولویت مهمی است به ویژه برای اسرائیل. پیشنهاد تعلیق تولید در تاسیسات فردو قطعا رد خواهد شد. آینده رآکتور آب سنگین اراک نیز مسئلهای حساس است. تاسیسات اراک تا اواخر سال 2014 میلادی مسیر جایگزینی با تولید پلوتونیوم در اختیار ایران قرار میدهد.»
این نشریه خاطرنشان کرد: «تعلیق تولید و سوخترسانی به تاسیسات اراک به تنهایی مذاکرهکنندگان آمریکایی و غربی را راضی نمیکند. انتظار میرود آنها یا در مورد تعلیق همیشگی یا تبدیل این رآکتور به نوع دیگری از رآکتور تحقیقاتی[!!] اصرار کنند که بتواند از ذخایر اورانیوم غنی شده 5/3 درصدی ایران استفاده کند.»
سیانان: تندروهای آمریکا مانع اصلی توافق با ایران هستند
روزنامه کیهان آورده:یک مجله آلمانی معتقد است تحریمهای غرب علیه ایران به این زودیها لغو نخواهد شد و خوشباوری ممکن است به زودی از میان ایرانیان رخت برببندد.
هفتهنامه اشپیگل درباره مذاکرات ژنو نوشت: مذاکرات مربوط به برنامه هستهای ایران که هفته گذشته در ژنو برگزار شد، برای رئیسجمهور ایران با لبخند ملایمی که بر لب دارد، یک چالش بزرگ محسوب میشود با وجود فضای دوستانه مذاکرات ممکن است بزودی خنده از لبها برود زیرا غرب به آن سرعتی که اغلب ایرانیها انتظار دارند، تحریمها را لغو نخواهد کرد.
این مطلب میافزاید: ایران در صورتی حاضر است کاری انجام دهد که ابتدا طرف مقابل قدمی به جلو برداشته باشد و از این بابت تغییری مشاهده نمیشود.
اشپیگل نوشت: مذاکرهکنندگان ایران پس از گفتوگوهای ژنو اعلام کردند که میتوانند متصور شوند «در مرحله آخر» مذاکرات، بازرسیهای اعلام نشده توسط آژانس بینالمللی انرژی اتمی مجاز گردند، چه دست و دلبازی فراوانی!
اشپیگل با بیان اینکه شفافیت کامل برنامه هستهای پیششرط لغو تحریمهاست، نوشت: این حرفی نیست که فقط بنیامین نتانیاهو بگوید، گرچه او تنها کسی است که آن را به صراحت بیان میکند.
سیاستمداران غربی دهه گذشته مراد خویش از شفافیت کامل را معلوم کردهاند، آنجا که پس از تعلیق 5/2 ساله فعالیتهای هستهای ایران که قرار بود موقت و در جهت رفع ابهامات باشد، اعلام کردند بهترین تضمین، همین تعطیلی فعالیتهای هستهای ایران است!
درباره کوچک شمردن بازرسیهای سرزده (براساس پروتکل الحاقی) نیز باید خاطرنشان کرد که بسیاری از کشورها حاضر نیستند این پروتکل را تصویب و به اجرا بگذارند اما با این وجود ایران 10 سال پیش برای اعتمادسازی به طور اختیاری اجازه برخی بازرسیهای سرزده را داد که با قدرنشناسی و گستاخی مضاعف طرف آمریکایی و اروپایی مواجه شد.
در همین حال وبسایت سیانان در تحلیلی خاطرنشان کرد: درباره مذاکرات هستهای ایران و 1+5 باید واقعبین بود، در حقیقت، مانع اصلی پیش روی توافق هستهای احتمالاً ایران نیست، بلکه تندروها در کنگره آمریکا هستند، اکنون زمان آن است که آمریکا به ایران نشان دهد که مایل است و میتواند به یک توافق «برد-برد» دست یابد.
سیانان افزود: لازم است واشنگتن در مورد هدف توافق، واقعبین باشد. آنها که از ایران میخواهند برنامه هستهایاش را برچیند و تمامی فعالیتها در زمینه غنیسازی اورانیوم را کنار گذارد، یا سادهلوح یا ریاکار هستند. اگرچه ممکن است این مسئله، راهکار کاملی برای دیدگاه جلوگیری از گسترش سلاحهای اتمی باشد، بندرت مصالحهای است که مذاکرهکنندگان بتوانند آن را به خورد ایران دهند.
سیانان خاطرنشان کرد: کوتاهی در لغو تحریمها، ممکن است پیام نادرست به ایرانیها درباره جدیت آمریکا برای توافق ندهد. مذاکرات قرار است 2 هفته دیگر از سر گرفته شود و نباید با خواستهای غیر واقعبینانه این فرصت را از دست بدهیم.
فایننشالتایمز: جان کری میگفت تعلیق غنیسازی ایران مسخره است
کیهان نوشت:لحن مقامات و رسانههای غربی حاکی از این است که با وجود تلاش هیئت مذاکرهکننده ایرانی برای شکستن بنبست مذاکرات هستهای، طرف غربی مایل به اتخاذ سیاست انعطاف متقابل نیست و به تشدید فشارها تمایل دارد.
لوران فابیوس وزیر خارجه فرانسه با بیان اینکه هنوز برای نتیجهگیری از مذاکرات ژنو بسیار زود است، گفت: هرگونه اقدامی در قبال ایران باید محتاطانه باشد.
«جک لو»، وزیر خزانهداری آمریکا نیز گفت: هنوز برای صحبت در مورد کاستن از فشارها و تحریمها علیه ایران زود است.
«جک لو» این مطلب را در مصاحبه با برنامه «دیدار با مطبوعات» شبکه تلویزیونی آمریکایی انبیسی که بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل نیز شرکت داشت، عنوان کرد و افزود: «تحریمها وضع شدند تا دیدگاه حکومت ایران نسبت به گزینههایی که دارد را تغییر دهند و از طریق فشار اقتصادی باعث شوند تا آنها بر سر میز بیایند و برنامه هستهایشان را تغییر دهند.»
وی در ادامه گفت: «به نظر من تحریمها موثر واقع شده و برای همین هم هست که گفتوگوها از سر گرفته شده است.»
همزمان موسسه بروکینگز در تحلیلی به قلم سوزان مالونی تأکید کرد: «مذاکرات ژنو آغاز راه بود و نه یک مصالحه. اخبار محدودی که از مذاکرات ژنو به بیرون درز کرده، حاکی از آن است که احتمال پذیرش پروتکل الحاقی بخشی از بسته پیشنهادی ایران در این مذاکرات است. برخی رسانهها نیز از کاهش کمیت و کیفیت غنیسازی سخن میگویند. اما در نهایت مذاکرهکنندگان ایران و غرب توافق کردهاند که محتوای مذاکرات را محرمانه نگاه دارند. برخی کارشناسان میگویند».
این تحلیل خاطر نشان میکند: تمامی تلاشها برای آن است که ایران به باشگاه هستهای ملحق نشود.
شایان ذکر است برخلاف توقع هیئت ایرانی برای محرمانه ماندن مذاکرات، وندی شرمن (معاون وزیر خارجه و رئیس هیئت مذاکره کننده آمریکایی) در گفتوگوی تلفنی با یعقوب عمیدور رئیس شورای امنیت رژیم صهیونیستی وی را در جریان جزئیات مذاکرات ژنو و پیشنهادهای هیئت ایرانی گذاشت.
براساس گزارش هاآرتص که گزارش شرمن به عمیدور را منتشر کرده، هیئت انگلیسی شرکت کننده در مذاکرات ژنو نیز پنجشنبه گذشته مستقیماً از ژنو به تلآویو رفته و گزارش مذاکرات را ارائه کرده است. هیئتهای آمریکایی، انگلیسی و فرانسوی معمولاً در مذاکرات ادوار گذشته نیز به صهیونیستها گزارش کامل دادهاند.
روزنامه هاآرتص پس از انتشار مذاکره شرمن و عمیدور مینویسد: « ایرانیها گفتند که آمادگی توقف غنیسازی به میزان 20 درصد و تبدیل ذخیره اورانیوم غنیسازی شده به میزان 20 درصد به سوخت هستهای نیروگاههای تحقیقاتی در تهران را خواهند داشت. سومین کاری که ایرانیها پیشنهاد دادند، اعلام آمادگی آنها برای انجام مذاکرات درباره مقدار و حجم غنیسازی اورانیوم به میزان 5 درصد است و تعداد سانتریفیوژهایی که از آنها در تأسیسات غنیسازی استفاده میشود»
هاآرتص همچنین نوشت: طرح پیشنهادی ایران با وجود اینکه کلی است و ابهامات زیادی دارد، نشان دهند. خواست تهران برای محدود کردن میزان غنیسازی اورانیوم و مذاکره بر سر مواردی است که پیشتر از این غیرقابل مذاکره میدانست.
اما در این میان گزارش روزنامه فایننشال تایمز جالب توجه است. این روزنامه با اذعان به اینکه نمیتوان حق غنیسازی را از ایران سلب کرد، نوشت: البته هر گونه توافقی با ایران در زمینه به رسمیت شناختن حق غنیسازی با مخالفت جمهوریخواهان و اسرائیل مواجه میشود اما باید توجه داشت که ایران بدون به رسمیت شناخته شدن حق غنیسازی هیچ توافقنامهای را امضا نمیکند.
جان کری، وزیر خارجه آمریکا در سال 2009، زمانی که یک سناتور بود، در گفتوگو با فایننشال تایمز به این نکته اشاره کرد. او تأکید کرد اینکه از ایران بخواهیم به طور کامل از برنامههای غنیسازیاش صرفنظر کند، مسخره است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت