شبکه سی.بی.اس گزارش داد کارنی تأکید کرد یک شبه همه چیز حل نخواهد شد و کسی نباید چنین توقعی داشته باشد.
سخنگوی کاخ سفید گفت: پیشنهاد ایران «تازه» بود.
وی افزود: موضوعات پیچیده است. مسائل فنی مختلفی وجود دارد و همانطور که رئیسجمهوری گفته است پیشینه بدگمانی عمیق است.
تازهترین واکنش آمریکا به مذاکرات ژنو در حالی بیان میشود که پیش از سخنگوی کاخ سفید دیگر مقامات طرف گفتوگو نیز واکنشهایی به آن نشان دادند؛ واکنشهایی که حاکی از مثبت بودن روند مذاکرات ژنو است.
برای نخستین بار پس از این مذاکرات، وزیر خارجه ایران و مسئول ارشد سیاست خارجی اتحادیه اروپا که نماینده گروه ۵+۱ است، بیانیهای مشترک صادر کردند.
در بخشی از این بیانیه آمده است؛ «بر پایه فضای مثبت نخستین جلسه وزیران در نیویورک در تاریخ ۲۶ سپتامبر، وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران کلیات طرحی را به عنوان مبنای مذاکرات ارائه کرد که اعضای گروه ۱+۵ آن را به عنوان 'مشارکتی مهم' در فرایند مذاکرات به دقت بررسی میکنند.»
محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران، نیز پس از مذاکرات ژنو در مورد نتیجهبخش بودن آن ابراز امیدواری کرد و گفت باید منافع و نگرانیهای دو طرف در گفتوگو مدنظر قرار گیرد.
وی همچنین افزود: ایران آماده است به آمریکاییها حسن نیت خود را نشان دهد و در عین حال خواسته است تا ایالات متحده نیز اقدامات متقابلی انجام دهد.
دور بعدی گفتوگوها میان طرفها هفتم و هشتم نوامبر (۱۵ و ۱۶ آبان)، بار دیگر در ژنو سوئیس برگزار میشود.
ظریف در این مورد در صفحه فیسبوک خود نوشته است "در این فاصله اعضای ۱+۵ فرصت خواهند داشت در مورد جزئیات طرح ایران و اقداماتی که باید انجام دهند آمادگی لازم را کسب کنند."
عباس عراقچی -مذاکره کننده ارشد ایران- روز چهارشنبه گفته بود که در مراحل آخر طرح پیشنهادی ایران مسئله اعطای اجازه به بازرسان برای بازدید سرزده از تأسیسات هستهای ایران نیز گنجانده شده است. این یکی از موضوعاتیست پیشتر کشورهای غربی برای «اعتمادسازی» خواستار اعطای آن شده بودند.(مهر)
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
ابراهیم قاسمپور در گفتوگو با جامجم مطرح کرد؛
ضرورت اصلاح سهمیههای کنکور در گفتوگوی «جامجم»با دبیر کمیسیون آموزش دیدبان شفافیت و عدالت