رامین اسمی افزود: برداشت زعفران امسال هم مانند سالهای گذشته تحت نظارت سازمان تعاون روستایی و شورای ملی زعفران صورت میگیرد.
به گفته وی، طرح جامع بهبود کیفیت که از دو سال پیش به صورت محدود در خراسان جنوبی و سال گذشته به صورت کلی در خراسان رضوی اجرا شد، امسال نیز به صورت اساسی انجام میشود. این مسئول اضافه کرد: سال گذشته از 61 هزار هکتار زمین حدود 200 تن محصول برداشت شد و با توجه به رقبای خارجی از جمله اسپانیا، افغانستان و چین مسأله کیفیت اهمیت زیادی پیدا کرده است که بر این اساس، طرح جامع بهبود کیفیت در 38 کارگاه تخصصی فرآوردههای زعفران در 15 شهرستان هنگام برداشت اجرا میشود.
این مسئول با اشاره به اینکه فصل برداشت از آبان شروع میشود و حدود یک تا یکماه و نیم طول میکشد، ادامه داد: با اینکه بزرگترین تولیدکننده هستیم و مقام اول جهانی را داریم، اما تجارت اصلی زعفران در دست اسپانیاست که علت آن این است که این کشور از قدیم تولیدکننده بوده و درباره بازاریابی هم به صورت گسترده کار میکند. حتی زعفران ایران را خریداری کرده و با بستهبندی و برند خود روانه بازار جهانی میکند.
به گزارش فارس، وی درباره بحث کیفیت نیز گفت: در 38 کارگاه تخصصی زعفران، نظارت و فرآوری این محصول به صورت کاملا بهداشتی انجام میگیرد. در آزمایشگاههای کنترل کیفیت، شدت رنگ زعفران از درجه استاندارد هم بیشتر است که این رقم نسبت به استاندارد موجود که بین 200 تا 220 درجه بوده به 280 تا 300 درجه رسیده که نشاندهنده کیفیت بالای محصول است. به گفته اسمی، اگر هزینههای تولید و سود منطقی زعفرانکاران از حد قانونی و متعارف پایینتر بیاید، خرید توافقی از طریق سازمان تعاون روستایی انجام میشود.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد