حدود سه سال پیش همراه چند نفر از همکارانش به ارتفاعات دنا رفت، آنجا بود که به طور ناخواسته با چهار شکارچی درگیر شد و در این درگیری متاسفانه یکی از شکارچیان جان خود را از دست داد و غلامحسین خالدی در مخمصه‌ای افتاد که هرگز آن را پیش‌بینی نمی‌کرد.
کد خبر: ۶۰۴۵۹۶
نامه یک محیط‌بان از زیر تیغ

این محیط‌بان بیش از سه سال است که در زندان یاسوج روزها را به شب می‌رساند.

او روزهای طولانی زندان را با یاد خانواده و حیواناتی که نجات داده است، تاب می‌آورد. نامه او که روز گذشته رسانه‌ای شد، خطاب به معصومه ابتکار، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست است.

خالدی در این نامه سرگشاده از ابتکار درخواست کرده که نگذارد زندگی او در زندان یا در پای چوبه دار به فراموشی سپرده شود.

محیط‌بان زندانی در بخشی از نامه‌اش می‌نویسد: مشکلات شدید خانوادگی، نظیر نداشتن هیچ سرپناهی برای خانواده‌ام و بلاتکلیفی و اضطراب ناشی از زندان سه ساله، افسردگی شدیدی را برایم به وجود آورده است.

متاسفانه کم‌کاری مدیرکل اداره حفاظت محیط زیست استان کهگیلویه و بویراحمد و سهل‌انگاری نمایندگان حقوقی سازمان در طول این سه سال و نیم، باعث شده که حقوق اینجانب ضایع و در مدت بازداشت یعنی سه سال و چهار ماه بلاتکلیف باشم.

خالدی در بخش دیگری از نامه‌اش اینچنین می‌نویسد: پدر پیر و مریض‌احوالی دارم و همین طور مادری که نمی‌تواند راه برود. من در زندانم و از حقوق دریافتی خانواده‌ام و همچنین خانواده پدری‌ام امرار معاش می‌کنم. به دلیل بازداشت، مشکلات شدید خانوادگی برایم پیش آمده؛ همسرم دچار ناراحتی قلبی شده است.«نازنین» دخترم کلاس اول راهنمایی است. برای مدرسه‌اش هیچ کاری نتوانسته‌ام انجام بدهم، حتی در طول سال شاید سه بار آن‌ هم ده دقیقه او را دیده‌ام. خالدی در نامه خود به یکی دیگر از همکارانش به نام اسعد تقی‌زاده نیز اشاره می‌کند.

این محیط‌بان هم بیشتر از پنج سال است که در زندان روزگار می‌گذراند. در سطر سطر نامه خالدی این نکته به چشم می‌آید که او می‌ترسد مانند برخی از محیط‌بانانی که در زندان فراموش شده‌اند، در بلاتکلیفی بماند. آنچه مشخص است، این نکته است که محیط‌بانان با توجه به حقوق کم و شغل سختی که دارند، افراد زحمتکشی هستند که گاهی به دلیل نبود قانون مناسب یا سهل‌انگاری خودشان گرفتار مشکلاتی می‌شوند، اما نباید فراموش کرد که آنها حین دفاع از محیط‌زیستی که به تمامی ایرانیان تعلق دارد، گرفتار شده‌اند. به همین دلیل اکنون نباید آنها را تنها گذاشت.

هرچند که این وظیفه مسئولان محیط‌زیست است که کار آنها را با جدیت دنبال کنند، اما دیگران هم می‌توانند در این بین نقش داشته باشند.

برای نمونه هنرمندان می‌توانند پیشقدم شده و برای جلب رضایت شاکیان پرونده تلاش کنند یا خیران می‌توانند با کمک نقدی رضایت شاکیان چنین پرونده‌هایی را جلب کنند تا محیط‌بانان کمی سختی کار خود را فراموش کرده و با انگیزه بیشتری در راه حفظ محیط‌ زیست تلاش کنند.

مهدی آیینی - گروه جامعه

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۶
شكارچی
Iran, Islamic Republic of
۱۱:۱۲ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۶
۰
۰
باسلام محیط بانی كه قصد حفاظت از منطقه تحت نظارتش داشته احتمالا برای دفاع از خود با شكارچی متخلف درگیر شده و مسلح هم بوده سوال اینست چرا محیط بانان مسلح هستند و اسلحه رابرای چه بدست گرفته اند اگر قرار باشد هر ماموری برای اعمال قانون محاكمه و به زندان بروند پس باید متخلفین را ازاد و مامورین را بازداشت كرد تا امنیت بر قرارگردد
مسعود ح
Iran, Islamic Republic of
۱۲:۱۸ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۶
۰
۰
محیط بان با سلاح قانونی بر اساس وظیفه در حوزه خود حضور داشته با این شكارچی خصومت كه نداشته فقط خواسته از خود و محیط زیست دفاع كن مگر انگیزه دیگری داشته كه حالا باید بی گناه زندانی شود.آخه به چه جرمی؟
حامی
Iran, Islamic Republic of
۱۲:۴۱ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۶
۰
۰
آقاجان.آخه اون شكار چی اگر فهم داشت و انسان بود كه تذكر آرام را بپذیرد كه حیوان بی ازار را بدون نیاز نمیكشت.پس محیط بان مجبور است به هر صورت برخورد كند.محیط بان كارش این است كه شكار شكارچی باشد.به او مسئولیت میدهند میگویندبرخوردكن.اما متاسفانه گویا برعكس شده انگار كه به محیط بان می گویند تو فقط آنجا باش كه اگر شكار پیدا نشد، تو را بزند و سرگرم باشد.اشتباه می كنند؛ مسئولیتی میدهند كه در قانون پشتوانه ای برای اجرا و مجری آن نیست.
یك طبیعت دوست
United States
۱۴:۰۴ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۶
۰
۰
با درود به تمام كسانی كه در جای جای ایران عزیز شب و روز در سرمای زمستان و گرمای سوزان در صدد حفظ محیط زیست هستند.
تا جایی كه عقل سلیم یاری می كند این شكارچیان هستند كه باید در زندان بسر ببرند و زحمت كشانی كه با مسئولیت حفظ محیط زیست در منطقه ای گشت می زنند، نباید در زندان روزگار بگذرانند بلكه با ارتقاء شغلی و اعلام آن سبب تشویق دیگر مامورین نیز بشوند
متاسفانه در مملكت ما با قوانین عجیب و غریبی روبرو هستیم بطوریكه بارها شاهد بوده ایم كه متخلفان نه تنها جریمه ای نشده اند (یا در شریطی نادر به پرداخت جریمه ای ناچیز محكوم شده اند ) بلكه با اعمال نفوذ از دست محیط بانان زحمت كش نیز شكایت كرده و آنها را تا پای چوبه دار نیز برده اند
هنوز یادم نرفته كه سال گذشته چطور یكی از محیط بانان زحمت كش را پس از سال ها به دار آویختند در حالیكه قاتل بی همه چیز خرس های سمیرم هنوز آزادانه در طبیعت به روی حیوانات بی پناه آتش می گشاید
آیا این معنی كامل عدالت در ایران است؟
مهران
Iran, Islamic Republic of
۱۴:۳۱ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۶
۰
۰
محیط بانان آدم های سخت كوش و اكثرا از نظر بنیه مالی ضعیف میباشند كه در صورت به زندان افتادن كسی رو ندارند كه در این دستگاه قضایی پیگیر مطالبات خود باشند. لذا از خیرین بزرگوار و هنرمندان محترم و از همه مهمتر خانواده شكارچی قربانی تقاضامندم نگذارنn خون یه انسان دیگه به زمین ریخته بشه...
خسرو
Netherlands
۰۰:۴۸ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۷
۰
۰
این هم از خلا قانونی است كه در قانون تعریف نشده , اگر محیط بان برخورد نكند، قاچاقچی میزند بعد میگویند محیط بان شهید شد اگر محیط بان برخورد كند میگویند قاتل است باید دیه دهد , اعدام شود , زندانی شود . دولت جدید و مجلس برای این معضل یك فكری كنند و قانون را تعریف كنند تا این مشكل برای محیط بانان عزیز كشور رفع شود . یا حق

نیازمندی ها