ایران زمین

تامین آب‌شرب و علوفه مشکل عشایر بوشهری

رئیس امور عشایر شهرستان دشتی در استان بوشهر گفت: اکنون 5000 عشایر در قالب 1500 خانوار، از سه طایفه شش بلوکی، دره شوری و عمله در این شهرستان حضور دارند که با توجه به تاثیرپذیری شدید عشایر از پدیده‌های طبیعی همچون خشکسالی در چند سال اخیر، مشکلات عمده‌ای برای این قشر به وجود آمده است.
کد خبر: ۶۰۴۴۴۵

رسول کهزادی افزود: اکنون عمده نیازمندی‌های آنان برای جبران و کاهش خسارت وارده، تامین آب شرب و علوفه دامی ارزانقیمت مورد نیاز دامداری است.وی یادآور شد: امسال این اداره با بهره‌گیری از دو تانکر آبرسانی سیار و 120 تانکر آبرسانی ثابت و 170 آب انبار به کار آبرسانی پرداخته است.

کهزادی خاطرنشان کرد: ایل بزرگ قشقایی هرساله به مدت هفت ماه از ابتدای آبان تا اردیبهشت سال آینده به‌عنوان فصل قشلاق در مراتع حوزه دشتی، تنگستان، دیر، جم و ریز سپری می‌کنند.

وی با بیان این که عشایر این شهرستان با پرداختن به شغل دامداری، صنایع دستی و کشاورزی نقش به‌سزایی در عرصه اقتصاد جامعه دارند،‌ گفت: سالانه 2100 تن گوشت، 4600 تن فرآورده‌های دامی و 4000 تن محصولات زراعی و باغی توسط عشایر تولید می‌شود./‌ مهر

آغاز ساخت جاده روستایی حاشیه سد کارون 3

مدیر راه روستایی اداره ‌کل راه و شهرسازی خوزستان گفت: عملیات اجرایی جاده روستایی حاشیه سد کارون 3 آغاز شده است و این پروژه با جدیت دنبال می‌شود.

اتابک زراسوندی با بیان این که این طرح از پروژه‌های مصوب قرارگاه خاتم(ص) است و در سه قطعه انجام می‌شود، افزود: این پروژه به دو بخش تقسیم شده است که یک بخش آن را اداره راه و شهرسازی و بخش دیگر آن را وزارت نیرو انجام می‌دهد. به گفته وی اداره راه و شهرسازی با احداث یک پل در جنب پل قدیم شهید بخردیان عملیات اجرایی این پروژه را آغاز کرده است و وزارت نیرو نیز در آن منطقه کار اجرایی 16 کیلومتر از پروژه را بر عهده دارد.

زراسوندی با بیان این که به دلیل کوهستانی بودن منطقه، عملیاتی چون راه‌گشایی و تعریض باید در این مسیر انجام شود که این اقدامات مدت زیادی به طول خواهد انجامید، خاطرنشان‌کرد: برنامه اعتباردهی این پروژه به عهده وزارت نیرو خواهد بود./ ایسنا

خطر انقراض در کمین 14 گونه جانوری در کردستان

مدیرکل محیط زیست کردستان گفت: ۱۴ گونه جانوری در استان کردستان در معرض انقراض قرار دارد.

ناصح قادری با بیان این که به دلیل شرایط خاص طبیعی بویژه پوشش گیاهی و اقلیم خاص، زندگی جانوری در استان کردستان از تنوع خاصی برخوردار است، افزود: در این استان تعداد متنوعی از مهره‌داران وجود دارند که علاوه بر اهمیت بوم‌شناختی، برخی گونه‌ها در اکوسیستم‌های منطقه دارای ارزش‌های ویژه بوده که به صورت ملی حفاظت می‌شوند.

به گفته وی اکنون بیش از ۳۵ گونه پستاندار، حدود ۵۰ گونه خزنده، ۲۰۰ گونه پرنده و حداقل شش گونه دوزیست در استان شناسایی شده است. مدیرکل محیط زیست کردستان، تخریب زیستگاه، قاچاق و شکار بی‌رویه را عامل اصلی انقراض گونه‌های جانوری در استان دانست و یادآور شد: در استان کردستان حدود ۱۴ گونه جانوری مانند خرس قهوه‌ای، پلنگ، سیاه گوش، گربه وحشی، گربه جنگلی، سگ آبی، کل و بز، قوچ و میش ارمنی، عقاب طلایی، هما، کرکس (دال)، سمندر آتشین، سمندر کردستانی و عقاب مار خور در خطر انقراض قرار دارند.

قادری خاطرنشان کرد: در این میان وضعیت بسیاری از حیوانات دیگر مانند کبک و خرگوش مناسب نیست و زنگ خطر نابودی آنها به صدا درآمده است./ ایرنا

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها