جالبتر آنکه به گفته رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، کانال اصلی قاچاق دارو در کشور، اغلب افرادی هستند که یا در سیستمهای دولتی کار میکنند یا در داروخانهها مشغول به فعالیت هستند.
حسینعلی شهریاری در گفتوگو با فارس تاکید کرده که قاچاق دارو بیش از اینکه از خارج به داخل کشور باشد، در بازار ناصر خسرو در جریان است، به این معنی که داروها از کانال قانونی و رسمی به دست بیماران نمیرسد.
با هر بار بحران دارویی هم جیب قاچاقچیان پرتر از قبل میشود و در حالی که بسیاری از بیماران خاص و صعبالعلاج از کمبود و گرانی برخی داروها به ستوه میآیند، اما اتفافا همین دو مولفه کمبود و گرانی دارو، برای قاچاقچیان دارو بهترین تور ثروتاندوزی است.
بحث نظارت بر بازار توزیع دارو در کشور نیز به حدی ضعیف عمل میکند که دلال دارو به خود اجازه میدهد چند قدم آنطرفتر داروخانهها کار کند و با دیدن بیمارانی که از خرید داروهای کمیاب نا امید شدهاند، مشتریان خود را انتخاب میکند. در این بین، مردم هم خیلی اوقات چارهای جز مراجعه به قاچاقچیان دارو ندارند.
وقتی مثلا خانوادهای برای نجات جان فرزندش نمیتواند دارو را از بازار قانونی تهیه کند، در آن صورت نمیتوان با شعار دادن و امر و نهی کردن، او را از مراجعه به قاچاقچی دارو بازداشت.
البته بیانصافی است که عملکرد چند ماه اخیر سازمان غذا و دارو برای رفع کمبود و گرانی دارو در کشور را نادیده گرفت، اما انتظار میرود که وزارت بهداشت برای مقابله با قاچاقچیان دارو نیز، قویتر و بدون ملاحظه برخورد کند؛ حتی اگر قاچاقچی دارو، رئیس یک داروخانه اسم و رسمدار باشد.
امین جلالوند - گروه جامعه
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
با یوسف رحیمی، درباره تلاش برای تحقق یکی از توصیههای رهبر معظم انقلاب گفتوگو کردیم
گفتوگوی «جامجم» با دستاندرکاران شبکههای مختلف رادیویی که مراسم تشییع پیکر سیدحسن نصرا... را به صورت زنده پوشش دادند
سعیده لعلی، مدیر کتابخانه مرکزی سازمان صداوسیما از ویژگیهای منحصر بهفرد این مکان فرهنگی برای ما گفته است
سفیر ایران در لبنان در گفتوگوی اختصاصی با روزنامه «جامجم» از پیامهای مراسم با شکوه بیروت میگوید