احمد کاویانی اظهار داشت: پیش تر بیماران ایرانی 10 تا 15 سال نسبت به سایر کشورها زودتر به سرطان سینه مبتلا میشدند اما الان سن ابتلا بالاتر رفته است.
با توجه به اطلاعرسانیهایی که در سالهای اخیر برای تشخیص و پیشگیری از سرطان سینه انجام شده خوشبختانه شاهدیم که درمان پیشگیرانه بیشتر شده است.
وی ادامه داد: افرادی که سابقه خانوادگی ابتلا به سرطان سینه به ویژه در بستگان درجه یک خود را دارند و پر خطر محسوب میشوند برای بررسیهای ژنتیکی مراجعه میکنند.
به گفته دانشیار گروه جراحی دانشگاه علوم پزشکی تهران اکنون مراکز تشخیص ژنتیکی حتی در بخشهای دولتی نیز فعال شده که به راحتی آزمایشهای ژنتیکی قابل انجام است.
کاویانی به این نکته اشاره کرد که در صورت تشخیص جهش ژنی برای ابتلا به سرطان سینه فرد قبل از اینکه بیمار شود میتواند زیر نظر متخصصان با گرفتن دارو یا تخلیه سینهها خود را از خطر ابتلا به سرطان سینه دور کند.
وی خاطرنشان کرد: برای درمان قطعیتر در خانمهایی که دو فرزند به دنیا آوردهاند و سن بالای 35 سال دارند و در عین حال در آزمایشهای ژنتیکی در خطر ابتلا به سرطان سینه هستند تخلیه و بازسازی همزمان بافت سینه با استفاده از سایر اعضای بدن یا پروتز به آنها توصیه میشود. (فارس)
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
علی میرزابیگی، در گفت و گو با «روزنامه جامجم»:
«جامجم» روشهای مواجهه با کودکان در فضای مجازی و ضرورت سواد رسانهای بزرگترها را بررسی کرده است
درگفتوگو با دبیر مرکز مطالعات راهبردی جمعیت کشور بررسی شد