جایزه برای معترض ایستاده ترکیه

به طور کلی مردم در گوشه و کنار جهان، روش‌ها و راه‌های مختلف و گاهی مخصوص به خود را برای اعتراض به حکومت‌ها و سیاست‌های اتخاذ شده از سوی آنها دارند.
کد خبر: ۵۹۲۱۷۴
جایزه برای معترض ایستاده ترکیه

در یک گوشه از جهان، فردی برای نشان دادن اعتراض، خود را به آتش می‌کشد و در گوشه‌ای دیگر فردی با انجام حمله‌ای انتحاری، دلیل این کار را اعتراض به وضع موجود در کشورش معرفی می‌کند اما در میان تمام این هیاهوها هستند کسانی که بدون سروصدا و جنجال، روشی تازه و منحصر به فرد را برای اعتراض خود انتخاب می‌کنند که تاثیرش به مراتب از روش‌های مرسوم در دنیا بیشتر است.

مردم ترکیه طی چند ماه گذشته دائم بر سر تخریب پارک قزی با دولت و نیروهای پلیس این کشور درگیر بودند.

حضور پرسروصدا در خیابان‌های ترکیه و ایستادن مقابل ماشین‌های آبپاش و گاه در معرض گاز اشک‌آور قرار گرفتن، به امری عادی برای مردم ترکیه تبدیل شده بود، اما با گذشت چند هفته، اردم گوندوز سی و چهار ساله روشی را برای اعتراض برگزید که تحسین جهانیان را برانگیخت. وی در روش خود و برای نشان دادن اعتراضش، هفدهم ژوئن دستش را در جیب گذاشت و به مدت هشت ساعت بدون حرکت و ساکت ایستاد. با گذشت چند ساعت از مقاومت بی‌تحرکش، این اقدام در اینترنت بازتاب گسترده‌ای داشت و صدها نفر به اعتراض او به این شیوه پیوستند.

وی که به خاطر اعتراض بدون حرکتش علیه تخریب پارک قزی در استانبول، لقب «مرد ایستاده» را دریافت کرد، قرار است به خاطر «تعهد جسورانه‌اش به آزادی بیان و حقوق بشر» جایزه رسانه‌ای «ام 100» آلمان را دریافت کند.

هیات روزنامه‌نگارانی که این جایزه را در تاریخ پنجم سپتامبر در ‌آلمان به وی می‌دهند، گفتند: با این روش اعتراض او به نماد مقاومت صلح‌آمیز تبدیل شده و در بسیاری از نقاط دنیا از وی تقلید شد. جایزه «ام 100» هر سال به کسی داده می‌شود که به اعتقاد روزنامه‌نگاران، نظارت بر آزادی بیان را تقویت کرده و دموکراسی را گسترش داده است.

حسین خلیلی - گروه بین‌الملل

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها