اسحاق جهانگیری، در ادامه جلسه علنی مجلس ، ضمن تشکر از رئیس مجلس، هیات رئیسه، نمایندگان مجلس و مخالفان و موافقان که درباره برنامه دولت و رئیس جمهور صحبت کردند، گفت: دکتر روحانی در جلسه فردا یا پس فردا حتما شرکت خواهند کرد و در آخر جلسه در زمانیکه در اختیارش قرار خواهد گرفت درباره شبهاتی که نیاز است و مسائل پیرامون وزرا صحبت می کند.
وی با بیان اینکه برخی مسائلی که بیشتر وقت مخالفان به آن اختصاص یافت، می توانست در هر جلسه دیگری به آن پرداخته شود، افزود: دولت آقای روحانی در یک شرایط خاص مسئولیت اداره کشور را به عهده گرفت، برای اینکه این شرایط خاص مورد توجه قرار گیرد، در ابعاد داخلی و خارجی نیازمند تفاهم همگانی هستیم.
معاون اول رئیس جمهور عنوان کرد: دشمنان کینهتوز نظام جمهوری اسلامی و ملت ایران بخصوص رژیم صهیونیستی که سعی می کند وانمود کند هیچ اتفاقی نیفتاده و حتی با سانسور کردن جملات آقای روحانی در روز قدس تلاش میکند در دنیا فضاسازی رسانه ای ایجاد کند.
جهانگیری گفت: باید از فرصتی که ملت در 24 خرداد با خلق حماسه بزرگ ایجاد کرد، استفاده کرده و آن را ادامه دهیم.
وی با بیان اینکه بلافاصله بعد از 24 خرداد دکتر روحانی در دو زمینه مشغول فعالیت شده اند، گفت: زمینه اول تهیه برنامه بود به طوریکه چه در دوره نمایندگی خود و چه هشت سالی که سابقه وزارت داشتم چنین روندی وجود نداشت و این اولین بار بود که رئیس جمهور برنامه خود را به مجلس ارائه کرده و مخالفان و موافقان درباره آن سخن گفتند.
جهانگیری افزود: مردم به برنامه های آقای روحانی رای معناداری دادند باید رای ملت را بزرگ بدانیم و پیام آن را تحلیل کنیم اتفاقا در مناطق محروم و رای آقای روحانی از قوت بیشتری برخوردار بود.
معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: بر این اساس آقای روحانی دستور داد که در کارگروه های مشخص شده به تحلیل وضع موجود و تهیه برنامه های بلندمدت، کوتاه مدت و میان مدت بپردازیم.
وی کار دوم کابینه را استفاده از مشورت های متخصصان و کارگروه های تشکیل شده عنوان کرد و افزود: این امر در نهایت باعث شد که بخشی از نخبگان و متخصصان کشور به عنوان اعضای کابینه انتخاب شوند، این برای نخستین بار بود که رئیس جمهور یک برنامه چنین مدونی را برای چهار سال تهیه کرد.
جهانگیری با اشاره به مبانی کلی و اصولی حاکم بر دولت که از سوی روحانی ارائه و تقدیم مجلس شده است، گفت: دیانت عقلانی و رحمانی، اعتدال گرایی در رفتار دولتمردان و اخلاق مداری سیاست مداران، تصمیم گیری بر اساس خرد جمعی، محوریت منافع ملی، تلاش برای تحقق اصول حکمرانی خوب، واقع بینی، رعایت حقوق شهروندی، ارتقای کیفی زندگی مردم، مبارزه با فساد بازآفرینی ظرفیت دولت، تعامل سازنده با قوا، پایدارسازی محیط زیست، تکیه بر مردم، حمایت از نسل جوان، تعامل سازنده در روابط بین الملل از جمله موارد مورد تاکید در برنامه رئیس جمهور است.
وی با اشاره به مبانی حوزه اقتصادی عنوان کرد: کاهش تورم، افزایش توان خرید مردم، کاهش فقر و فاصله طبقاتی، شغل آفرینی و مهار بیکاری، ایجاد تعادل در بازارهای مختلف، تعامل سازنده با اقتصاد جهان، تحکیم بنیان های اقتصادی (اقتصاد مقاومتی) از جمله برنامه های مورد تاکید روحانی در حوزه اقتصاد است.
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به راهبردهای اجتماعی گفت: در راهبردهای اجتماعی جامعه اخلاقی و دین دار، به دور از خشونت، توسعه عادلانه انسانی، حقوق و آزادی تضمین شده و جامعه ای به دور از رانت و برخوردار از انسجام اجتماعی در مبانی اصلی برنامه های رئیس جمهور قرار دارد.
وی خاطر نشان کرد: در بخش فرهنگ و سیاست خارجی دولت به صورت ریز اهداف، اولویت ها و راهکارهای دسترسی به آن را مشخص کرده است.
جهانگیری با اشاره به نیاز کشور به اصلاح مدیریت و نظام اداری عنوان کرد: نیازمند بازسازی نظام مدیریتی کشور هستیم، کسانی که کار اجرایی کردند می دانند که وضعیت مدیریتی کشور نابسامان است، یکی از اهداف دولت اصلاح این نظام است و برای آن سه هدف عمده با عنوان نظام اداری پاک، پاسخگو و چابک را مورد نظر دارد.
این عضو دولت با اشاره به اینکه حاکمیت بازگشتناپذیر قانون بر توان شعور اداری و توسعه انسانی در بخش های مدیریتی کشور مورد نیاز دولت است، تاکید کرد: برای اولین بار در کشور برنامه کامل و زیر نظر دولت طراحی و قابل اجرا خواهد بود که البته بخشی از آن نیازمند تصویب قانون در مجلس است.
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به اظهارات برخی نمایندگان در خصوص اعضای کابینه گفت: دکتر روحانی با سعه صدر و صرف وقت زیاد برای اولین بار همزمان با مراسم تحلیف لیست کابینه را تقدیم مجلس کرد در حالیکه برای این کار یک هفته وقت داشت و به اعتقاد من اگر بعد از یک هفته اعضای کابینه را معرفی می کرد شاید وزرای او بهتر رای می آوردند اما این کار را کرد تا از وقت بهترین استفاده را انجام دهد.
جهانگیری با اشاره به اینکه در شرایط فعلی فرصت اشتباه نداریم یادآور شد: امروز وضع تولید و فروش نفت مناسب نیست در بخش کشاورزی روزی در همین کشور جشن خودکفایی گندم گرفته می شد، اما امروز برای ذخیره گندم مورد نیاز نیازمند این هستیم که 10 میلیون تن گندم وارد کشور شود، امسال بیش از 14 میلیارد دلار ارز برای ورود کالای اساسی نیازمندیم. از این رو دکتر روحانی تلاش کرد که به دور از سعی و خطاها از میان شایستگان و نخبگان افراد خود را معرفی کند.
وی گفت: اینکه گفته می شود اعضای کابینه مسن هستند باید پاسخ داد شما کابینه را با کجا مقایسه می کنید که اینگونه حرف می زنید؛ درست است اوایل انقلاب همه کسانیکه مسئولیت می پذیرفتند جوان بودند اما در شرایط فعلی کشور را با هر یک از کشورهای همسایه مقایسه کنیم خواهیم دید اگر کابینه این دولت جوان تر از آنها نباشد مسن تر هم نیست.
معاون اول رئیس جمهور تصریح کرد: کسانی که بخاطر مسن بودن کابینه به آن ایراد می گیرند یک مقاله علمی در دنیا پیدا کنند که بگوید سن از معیارهای منفی مدیریتی است، اگر سن بالا برود مدیریت بدتر می شود؛ هیچ اشکال دیگری در دولت نمیبینند و می گویند سن اعضای کابینه بالا است.
جهانگیری با تاکید بر اینکه مدیر حتما نباید به شهرستان ها برود و آنجا تصمیم بگیرد، ادامه داد: چه کسی گفت که این بهترین شیوه برای مدیریت است. به هر حال ما سالانه 500 تا 600 میلیارد دلار درآمد نفتی داشتیم باید ببینیم این پول ها چه شده است.
وی همچنین در پاسخ به کسانی که عنوان کردند کابینه شرکت سهامی است، گفت: به اعتقاد من بهترین تعبیر برای کابینه این است که این کابینه فراجناحی بوده و همه جناح ها یک نماینده از خود در آن دارند.
معاون اول رئیس جمهور تصریح کرد: انسجام در همه تیم دولت بخصوص تیم اقتصادی در حد اعلی است به طوری که می توانم شهادت دهم که در هیچ کابینه ای این انسجام نبوده است.
جهانگیری با اشاره به اینکه دکتر روحانی اصرار دارد که اعضای کابینه به هیچ عنوان وارد مسائل حاشیه ای نشوند ادامه داد: رئیس جمهور با وزرا شرط کرده که به همه قوانین کشور تن داده شده و ولایت فقیه التزام عملی داشته باشند؛ برخی از کسانیکه شما به آنها انتقاد می کنید کسانی بودند که در جلسه با رئیس جمهور گفتند اگر رهبری حتی ذره ای در دل نسبت به حضور آنها در کابینه ناراضی باشند، هرگز وارد کابینه نخواهند شد.
وی با اشاره به اینکه در ماجرای فتنه یا وزارت اطلاعات و یا قوه قضائیه جرایمی صورت گرفته رسیدگی کردند، ادامه داد: نسبت به کسانیکه به عنوان وزیر انتخاب شدند از این مراکز استعلامات لازم انجام شده؛ حتی دکتر روحانی منشور اخلاقی مشخصی را برای وزرا تعیین کرده تا بر اساس آن عمل کنند.
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به برخی از بندهای این منشور اخلاقی گفت: تصمیم بر مبنای تعدیل، رفتار در چارچوب قانون و اندیشه در چارچوب منافع ملت از جمله بخش های این منشور اخلاقی است.
جهانگیری همچنین یادآور شد: بر اساس این منشور رئیس جمهور تاکید کرده که در تمام تصمیمات سیاست های کلی ابلاغ شده توسط رهبری را به عنوان اولویت خود در نظر خواهد گرفت و مدیران زیردست را برای مسئولیت های بزرگ تر آماده خواهد کرد.
وی در پایان خاطر نشان کرد: تمام دغدغه مخالفان کابینه بر اساس این منشور برطرف خواهد شد؛ این کابینه، کابینه ای است که به دغدغه ملت و جامعه عمل پوشانده و امید داریم نمایندگان با رای بالای خود دولت را حمایت کنند.(مهر)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
بهتاش فریبا در گفتوگو با جامجم:
رضا کوچک زاده تهمتن، مدیر رادیو مقاومت در گفت گو با "جام جم"
اسماعیل حلالی در گفتوگو با جامجم: