به گزارش جام جم آنلاین طبق گفته مسئولان ذیربط تا پایان تیر ماه قرار بود هیچگونه افزایش قیمتی در لبنیات انجام نشد اما پیش از پایان این ماه افزایش قیمت لبنیات اجرا شد.
در کمترین زمان، این محصول که با سلامتی مردم به طور مستقیم در ارتباط است افزایش یافته و اکنون پزشکان و متخصصان تغذیه نگرانتر از گذشته نسبت به حذف این مواد غذایی مهم از سبد غذایی خانوارها،هشدار میدهند و خواهان برقراری سوبسید برای لبنیات هستند.
اگر به گفته مدیرعامل اتحادیه مرکزی دامداران هنوز قیمت جدید شیر ابلاغ و اعمال نشده است پس این افزایشی که در چند روز گذشته اعمال شده برای چیست؟
با توجه به گفتههای این مسئول در روزهای آینده باید منتظر افزایش قیمت چندباره شیر و دیگر محصولات لبنی باشیم.
سعید سلطانی مدیرعامل اتحادیه مرکزی دامداران در همین زمینه میگوید؛اگر هزینههای افزایش یافته تولید از سوی دولت جبران شود محصولات لبنی با افزایش قیمت مواجه نخواهد شد.
وی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: قیمت جدید شیرخام که اخیراً کیلویی 1110 تومان مشخص شده بود در حال حاضر با پارهای مشکلات مواجه شده و ممکن است به بازنگری و افزایش قیمت مجدد نیاز داشته باشد.
سلطانی افزود: واردکنندگان در حالی به دامداران تعهد دادهاند که علوفه مورد نیاز تولید را با ارز مرجع تأمین میکنند که برخی مسئولان از حذف ارز مرجع خبر میدهند و برخی دیگر نیز میگویند ارز مرجع برای واردات محصولات اساسی و نهادههای تولید تا پایان سال ادامه دارد.
مدیرعامل اتحادیه مرکزی دامداران ادامه داد: اگر برای واردات نهادههای دامی ارز مرجع اختصاص نیابد و این محصولات با ارز 2500 تومانی وارد شوند مسلما قیمت شیر خام و لبنیات افزایش مییابد.
سلطانی تأکید کرد: تعیین قیمت شیر خام باید مانند سال گذشته در قالب تفاهمنامه مشخص و به گونهای مدیریت شود که در طول سال با نوسان همراه نشود اما تاکنون هیچ تفاهمنامهای برای نهایی کردن قیمت شیرخام امضا نشده و قیمتهای جدید نیز هنوز اعمال نشده است.
وی گفت: شیر مادهای فسادپذیر است و باید بازار آن به گونهای تنظیم شود که مصرفکننده توان خرید داشته باشد در غیر این صورت تقاضا برای مصرف این محصول لبنی کاهش مییابد و در ادامه نیز تولیدکنندگان مجبورند با حذف دامهای مولد تولید این فرآورده لبنی را کاهش دهند.
مدیر عامل اتحادیه مرکزی دامداران با اشاره به ضرورت افزایش مصرف سرانه شیر و لبنیات اظهار کرد: دولت باید برای افزایش سرانه مصرف شیر و لبنیات،به تولیدکنندگان یارانه اختصاص دهد تا قیمت تمام شده تولید این محصولات استراتژیک کاهش یابد.
سلطانی افزود: اگر دولت به تولیدکنندگان یارانه دهد و هزینههای افزایش یافته تولید آنها را جبران کند دامداران تمایلی برای افزایش قیمت شیر ندارند و ثابت ماندن قیمت شیر میتواند باعث افزایش مصرف سرانه و سلامت جامعه شود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد