باراک اوباما از سال 2008 تاکنون بر این ادعا بوده است که برای حفظ حقوق بشر و پایان جنگ در جهان تلاش می‌کند و در این راه نیز از هیچ اقدامی فروگذار نیست. این ادعاها در حالی مطرح شده که رفتارهای وی نشانگر حقیقتی دیگر است و آن این‌که برای اوباما نیز مانند سایر روسای جمهور آمریکا، واژه‌ای به نام حقوق بشر معنا ندارد و او نیز صرفا در چارچوب منافع مطرح شده برای آمریکا، گام برمی‌دارد. نمود عینی این رفتار را در مواضع اوباما در عرصه‌های مختلف حقوق بشری می‌توان مشاهده کرد.
کد خبر: ۵۷۸۴۸۶
دفاع اوباما از جنایت و جاسوسی

نخست آن که از ادعاهای اوباما را تعطیل زندان گوانتانامو به عنوان نمادی از جنایت علیه بشریت تشکیل می‌داد.

وی از سال 2009 بر این ادعا بود که این زندان را تعطیل خواهد کرد، چرا که دیگر مفهومی به نام تروریسم وجود ندارد و وی به خواست مردم برای تعطیل این زندان عمل می‌کند.

اکنون در حالی پنج سال از ریاست جمهوری اوباما می‌گذرد که وی همچنان از اجرای تعهد خود خودداری می‌کند و به بهانه‌های مختلف همچنان درپی بازماندن این زندان است. اعتصاب غذای زندانیان این زندان که چندی پیش رخ داد، فاجعه‌ای حقوق بشری را برای آمریکا رقم زد.

دوم آن که از مطالبات مردم و نهادهای حقوق بشری پایان عملیات هواپیماهای بدون سرنشین (پهپادها) از جمله در پاکستان و یمن است.

هواپیماهایی که آنها را قاتلان بدون سرنشین می‌نامند و نتیجه حضورشان قتل عام هزاران بی‌گناه در سراسر جهان بویژه در پاکستان، افغانستان و یمن است.

هر چند نهادهای بین‌المللی همواره بر غیر قانونی بودن فعالیت این هواپیماها تاکید دارند اما اوباما همچنان بر استفاده از آنها اصرار دارد و حاضر به عقبگرد از کشتار مردم توسط این هواپیماها نیست. نهادهای حقوق بشر این پهپادها را برابر با تروریسم دولتی می‌دانند که می‌تواند دولتمردان‌ آمریکا را به جرم جنایات جنگی پای میز محاکمه ببرد.

سوم آن که اوباما وعده داده بود طرح بوش برای جاسوسی از شهروندان تحت نام قانون میهن پرستی را کنار بگذارد. این امر نه تنها اجرایی نشده بلکه در روزهای اخیر اوباما رسما از اقدام اف‌بی‌‌آی برای جاسوسی از شهروندان حمایت و آنها را عامل امنیت دانسته است.

دخالت آشکار در زندگی خصوصی افراد با هیچ قانون حقوقی و بین‌المللی انطباق ندارد و صرفا برگرفته از نگاه ضد حقوق بشری سران آمریکاست.

از رسوایی‌های دولتمردان‌آمریکا در نادیده گرفتن حقوق شهروندی را در اقدام ادوارد اسنودان می‌توان مشاهده کرد که از اقدام دستگاه‌های اطلاعاتی آمریکا در جاسوسی از شهروندان پرده برداشت.

چهارم آن که اوباما وعده احیای جایگاه آمریکا در میان ملت‌ها را داده بود در حالی که سیاست‌های وی برگرفته از منفعت‌طلبی آمریکاست چنان که در قبال تحولات لیبی و سوریه به نظامی‌گری می‌پردازد و در قبال مردم بحرین و عربستان راه سکوت در پیش می‌گیرد و عملا به حمایت از کشتار مردم می‌پردازد. هر چند اوباما ادعا دارد که دوران مبارزه با تروریسم به پایان رسیده است اما وی همچنان بهانه‌جویی‌های جدیدی را برای اجرای این طرح در دستور کار دارد که از آن جمله ادعای جلوگیری از تکرار حادثه 11 سپتامبر است.

گزارش‌های منتشره نشان می‌دهد که جاسوسی از شهروندان در دوران اوباما افزایش داشته به‌گونه‌ای که وی حتی از پهپادها در داخل آمریکا نیز استفاده کرده که خشم مردم را به همراه داشته است البته این رویکرد در قبال فلسطین نیز قابل مشاهده است چنان که اوباما از یک سو ادعای حمایت از روند صلح خاورمیانه را سر می‌دهد و از سوی دیگر به افزایش حمایت‌ها از رژیم صهیونیستی می‌پردازد.

آمریکا 488 میلیون دلار بودجه اضافی برای کمک نظامی به صهیونیست‌ها اختصاص داده که هدف از‌ آن کشتار بیشتر فلسطینی‌‌هاست.

در جمع‌بندی کلی از آنچه ذکر شد می‌توان گفت اوباما کارنامه‌ای نه چندان مطلوب‌ در حوزه حقوق بشر از خود بر جای گذاشته است که نتیجه آن را در گوانتانامو ، پرواز پهپادها برای کشتار مردم، اجرای قوانین ضدحقوق شهروندی و... می‌توان مشاهده کرد که نشانگر واهی بودن ادعاهای حقوق بشر اوباما و اصرار وی بر ادامه راه روسای جمهوری پیشین آمریکاست که به جنایت علیه مردم آمریکا در جهان ختم می‌گردد.

این در حالی است که دولتمردان‌ آمریکا همچنان با ادعای حمایت از حقوق بشر به دخالت در امور کشورها می‌پردازند و حتی با این عنوان جنگ‌طلبی در اقصی نقاط جهان را توجیه می‌کنند.

در صورت مستقل بودن نهادهای حقوق بشر در جهان، آنچه از ابعاد خلف وعده‌های اوباما ذکر شد برای محکوم‌سازی دولتمردان آمریکا به عنوان ناقضان حقوق بشر کفایت می‌کند اما استقلال نداشتن این نهادها موجب شده تا سران آمریکا هرگز به دلیل جنایاتشان مورد بازخواست قرار نگیرند.

قاسم غفوری ‌‌-‌‌ ‌جام‌جم

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها