محبوبیت بالای رهبر دوست داشتنی آفریقا موضوعی است که در نگاه نخست از این تصاویر به بیننده منتقل میشود؛ اما نکته تاسف بار این است که برخی در حال سوءاستفاده از وضع کنونی ماندلا برای اهداف خود هستند.
وقتی دقیقتر نگاه میکنیم، نقش بیچون و چرای سیاستمداران باز هم در پشت پرده این اتفاقات وجود دارد. آنگونه که رسانههای خبری همچون واشنگتن پست گزارش میدهند، بخش زیادی از افرادی که هر روز پشت در بیمارستان نشسته و در حال دعا هستند، مربوط به طرفداران حزب حاکم کنگره ملی آفریقاست.
حزب حاکم که این روزها از یکسو با چالشهای فراوانی روبهروست و از سوی دیگر خود را آماده برگزاری انتخابات ریاستجمهوری سال آینده میکند، در تلاش است این تفکر را به مردم القا کند که حزب حاکم، تنها حزبی است که میتواند میراث به جا مانده از ماندلا را پیگیری کند.
دیدارهای متعدد اعضا و رهبران این حزب از ماندلا دلیلی بر تائید این ادعا است. جاکوب زوما، رئیسجمهور آفریقای جنوبی و از اعضای این حزب بارها اعلام کرده.
وضع سلامت ماندلا اولویت اصلی او و دولتش به حساب میآید. در واقع وضع کنونی ماندلا و احتمال فوت او، آینده حزب حاکم را در هاله ای از ابهام قرار میدهد.
گرچه ماندلای نودوچهار ساله مدت هاست از عالم سیاست خداحافظی کرده، اما وی هنوز محبوبترین عضو کنگره ملی آفریقا به حساب میآید.
اما مشکل اینجاست که نسل کنونی این حزب تفاوت زیادی با افرادی همچون ماندلا دارند و بیشتر آنها از جمله شخص زوما، به دلیل فسادهای مالی مورد انتقاد شدید قرار گرفتهاند. دو دستگی و اختلاف را هم به مشکلات کنونی حزب حاکم اضافه کنید تا بیشتر به چالشهای حزب حاکم پی ببرید.
با توجه به این اوصاف است که ویلیام گومده، یکی از تحلیلگران سیاسی آفریقای جنوبی در این زمینه میگوید: تمام تلاش اعضای حزب حاکم این است که میخواهد با این کارها و اقدامات به مردم بگوید ما هنوز با ماندلا هستیم و ماندلا نیز به ما تعلق دارد.
حسین خلیلی - گروه بینالملل
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با حسن کاظمی قمی دیپلمات نزدیک به حاجقاسم بررسی شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد