روانشناسان به این نتیجه رسیده اند که وزن، جنس و حتی رنگ کارد، قاشق و چنگال می تواند در نحوه درک مزه غذا تأثیرگذار باشد.
براساس اظهارات دانشمندان، ماستی که با قاشق نقره خورده می شود مزه مرغوب تر و خامه ای تر از چیزی دارد که با قاشق سبک وزن و کم قیمت خورده می شود.
تأثیر رنگ قاشق در غذاخوردن به حدی است که شیرینی ماستی که با قاشق سفید خورده می شود، بیشتر از ماستی است که با قاشق سیاه خورده می شود.
این تحقیق نشان می دهد که رنگ قاشق می تواند در مزه شیرینی ماست تأثیر بگذارد.
جدا از منش و رفتار صحیح دلیل دیگری برای عدم خوردن پنیر روی چاقو به جای چنگال وجود دارد، چرا که پنیری که با چاقو خورده می شود مزه شورتری دارد.
محققان اعتقاد دارند که این نتایج نشان می دهد که مغز برای تفسیر احساس ما چگونه فریب می خورد.
این گروه از محققان اکنون با همکاری یک رستوران شناخته شده در بریتانیا تلاش می کنند که طراحی های جدیدی را برای قاشق ارائه کنند که تجربه غذا خوردن را ارتقا دهد.
چارلز اسپنس رئیس این گروه تحقیقاتی از دپارتمان روانشناسی تجربی دانشگاه آکسفورد گفت: تأثیر این مزه ها کاملا روانشناختی است.
دکتر ونسا هارار نویسنده این تحقیق اظهار داشت: تغییر ملزومات غذاخوردن می تواند بر لذت بخش بودن غذا تأثیرگذار باشد. این امر همچنین می تواند برای کنترل الگوهای غذاخوردن، افزودن میزان نمک و اندازه غذا نیز تأثیر گذار باشد.(مهر)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
ابراهیم الموسوی، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با «جامجم»:
در گفتوگو با بهرام کلهرنیا، دبیر هفدهمین جشنواره تجسمی فجر عنوان شد
رئیس کمیسیون عمران و حملونقل شورای شهر تهران درگفتوگو با «جامجم»:
«جامجم» در گفتوگو با مدیر بخش زلزله و خطرپذیری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، دلایل بروز و راههای مهار فرونشست زمین را بررسی میکند