دکتر نوشین محمدحسینی در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه این واحد فعالیت خود را تحت عنوان «کمیته بررسی نسخ» از سال 1375 آغاز کرده است، اظهار کرد: در سالهای اولیه تنها نسخ پزشکان به صورت نمونهگیری از مجموع نسخی که از بیمه دریافت میشد مورد بررسی قرار میگرفت که آیا روند تجویز دارو منطقی است یا خیر.
وی افزود: پس از آن، کمیته فعالیت خود را گسترش داد و تنها به بعد بررسی نسخ نپرداخت؛ بلکه موارد دیگری چون فرهنگ مردم، نحوه مصرف دارو توسط مردم و نحوه ارائه دارو توسط داروسازها هم مورد توجه قرار گرفت.
دبیر کمیته تجویز و مصرف منطقی داروی سازمان غذا و دارو با بیان اینکه در واقع سه بعد تجویز مصرف منطقی دارو تحت پوشش قرار گرفت، گفت: بررسی نسخهها از حالت نمونهگیری به بررسی تمامی نسخ بیمهای تغییر یافت.
وی افزود: در حال حاضر نرمافزار نسخهپرداز همه نسخ بیمهای را که در کشور تجویز میشود، دربر میگیرد. تاکنون بیش از 350 میلیون نسخه مورد بررسی قرار گرفته است که حدود 300 میلیون نسخه آن مربوط به چند سال اخیر است.
محمدحسینی با بیان اینکه در روند بررسی نسخ چنانچه مشخص شود داروهایی به صورت غیرمنطقی تجویز شده است، علتیابی میشود، گفت: ممکن است یک بیماری در منطقهای شیوع پیدا کرده باشد، یا مشکل خاص دیگری به وجود آمده باشد.
دبیر کمیته تجویز و مصرف منطقی داروی سازمان غذا و دارو اضافه کرد: گاهی هم پیش میآید که تجویز غیرمنطقی انجام شده است. در این صورت پزشک فراخوان میشود و کمیتههای تجویز و مصرف منطقی دارو که اعضای آن متشکل از نمایندگان سازمانهای بیمهگر و سازمان نظام پزشکی هستند، تخلف مشاهده شده را اعلام میکنند و اگر لازم باشد اقدامات قانونی را انجام میدهند.
وی با اشاره به اینکه درواقع این کمیته کار علمی انجام میدهد، گفت: رسالت اصلی ما اصلاح نحوه تجویز و مصرف منطقی دارو و اعتلای آن در میان مردم و جامعه پزشکی است.
محمدحسینی ادامه داد: فعالیتهای پژوهشی، آموزشی و فرهنگی بسیاری در این زمینه انجام شده است. به این ترتیب که برای بهنجار و علمی کردن مصرف دارو، هم برای مردم و هم گروه پزشکی برنامه علمی ـ فرهنگی ترتیب دادهایم.
دبیر کمیته تجویز و مصرف منطقی دارو اضافه کرد: بویژه برای گروههای پرخطر نظیر سالمندان، کودکان، زنان باردار و بیماران خاص برنامههای آموزشی ویژه تدارک دیده شده است.
وی افزود: به عنوان مثال مربیان بهداشتی را آموزش دادهایم و آنها آموختههای خود را به دانشآموزان انتقال دادهاند یا سلامتیاران شهرداری مورد آموزش قرار گرفتهاند و از این طریق بخشی از مردم نسبت به مصرف منطقی دارو آگاهی پیدا کردهاند.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد