محمود مظفر گفت: طرح امداد و نجات تابستانه برای مدت زمانی 109 روز و در دو مرحله اجرا می شود. این طرح ملی در ماه رمضان کمی کمرنگ می شود و با پایان یافتن این ماه، با نیروهای بیشتر و آماده تری ادامه می یابد. کاهش خدمت رسانی در ماه رمضان بیشتر در طرح ساحلی و دریایی است و در بخش جاده و کوهستان تغییر زیادی انجام نمی شود.
وی با اشاره به در نظر گرفتن 1214 پایگاه در این طرح، افزود: با توجه به جمع بندی نهایی، 478 پایگاه ثابت و 736 پست موقت و سیار کار امدادرسانی به مسافران تابستانه را بر عهده خواهند داشت.
مظفر با اشاره به رشد 48 درصدی امکانات و تجهیزات امدادی، تصریح کرد: 2800 خودرو اعم از آمبولانس، خودرو نجات، خودرو های ویژه عملیاتی و خودروهای فرماندهی عملیات در این طرح ملی بکار گرفته شده است. همچنین 470 تلفن ماهواره ای ثریا و 485 دستگاه اکسیژن ساز از دیگر تجهیزاتی است که در این طرح استفاده می شود.
رئیس سازمان امداد و نجات هلال احمر با بیان اینکه صد دستگاه موتورسیکلت آمبولانس در این طرح تابستانه استفاده می شود، افزود: این موتورسیکلت ها برای گشتزنی در کوهستان، سواحل و تفرجگاه ها در نظر گرفته شده اند و با توجه به همراه داشتن تجهیزات لازم می توانند از بروز حادثه جدی تر برای مصدومان جلوگیری کنند.
مظفر با اشاره به اینکه 29 هزار و 328 نیروی ورزیده و متبحر در طرح امسال مشغول فعالیت هستند، افزود: این نیروها در 61 پایگاه کوهستان، 78 پایگاه ساحلی و دریایی، 398 پایگاه جاده ای و... آماده خدمت رسانی به هموطنان هستند.
وی با اشاره به درگیر بودن 15 استان در طرح ساحلی و دریایی، اظهارداشت: 400 نیروی متخصص به همراه 81 قایق در این طرح شرکت دارند. بیشترین تمرکز ما امسال در بخش های ساحلی و دریایی معطوف به پیشگیری، آموزش و امداد است و با توجه به برنامه های در نظر گرفته شده همکاری خوبی با سازمان صدا و سیما در این رابطه آغاز کرده ایم.
مظفر تصریح کرد: نجات غریق های دریایی مانند سالهای گذشته بر عهده فدراسیون غریق نجات است و ما بیشتر در مکان های سالم سازی شده دریا و سواحل حاضر می شویم.
کاهش 53 درصدی غریق در سال گذشته
رئیس سازمان امداد و نجات هلال احمر با اشاره به کاهش 53 درصدی غریق در طرح تابستانه سال گذشته، افزود: با توجه به همکاری خوبی که بین دستگاه های امدادی وجود دارد، امیدواریم امسال نیز شاهد کاهش تلفات در سواحل و دریاها باشیم. سال گذشته استانهای گلستان، مازندران، گیلان و خوزستان بالاترین میزان غریق را داشتند که در این میان استان خوزستان با بیشترین آسیب دیدگی در سطح رود کارون مواجه بود.
وی با اشاره به خطر پذیری بالای سدها به نسبت دریا، اظهارداشت: متاسفانه باور مردم بر این است که سدها از امنیت بیشتری برخوردار هستند در صورتی که آب سد سنگین است و تفاوت زیادی با آب دریا و رودخانه دارد.
آمادگی اسکان اضطراری 40 هزار مسافر
رئیس سازمان امداد و نجات هلال احمر در ادامه به فعالیت 13 پایگاه امداد هوایی اشاره کرد و افزود: با توجه به امکانات ویژه ای که برای خدمت رسانی موثرتر در نظر گرفته ایم، 17 بالگرد به طور شبانه روزی در سراسر کشور آماده خدمت رسانی در طرح تابستانه هستند.
مظفر با اشاره به میانگین زمانی هشت دقیقه و 33 ثانیه ای برای حضور در محل حادثه، گفت: حضور 24 تیم ایثار و 25 تیم آماده باش از دیگر برنامه های در نظر گرفته شده برای امدادرسانی ویژه در این طرح است که امیدواریم به پشتوانه این نیروها سرعت عمل در امدادرسانی را بیش از این بالا ببریم.
وی تصریح کرد: با توجه به این تجهیزات و نیروهای بکارگرفته شده، ما پیش بینی تامین تغدیه اضطراری هشت هزار نفر، اسکان اضطراری 40 هزار نفر و درمان اضطراری هزار و 800 نفر را داریم.
رئیس سازمان امداد و نجات هلال احمر افزود: طرح ملی تابستانه در دو بخش آموزش و پیشگیری و امداد ادامه می یابد که بخش اول با پوشش اعضای سازمان جوانان و بخش دوم با پوشش حمایتی نیروهای امداد صورت اجرا می شود.(مهر)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد