
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
این لاغرشدن هم حتما باید سریع و بلافاصله اتفاق بیفتد. برای همین در چنین مواقعی از رژیمهای مختلف و البته بسیار سخت و سنگین کمک میگیریم یا به باشگاه میرویم و حسابی ورزش میکنیم یا مقدار غذایمان را بشدت کاهش میدهیم.
در نتیجه لاغر میشویم و وقتی به وزن متعادل رسیدیم، دوباره همه چیز یادمان میرود و روز از نو و روزی از نو. به همین دلیل برای برخی افراد طبیعی است که دائم وزنشان کم و زیاد شود، همانهایی که بدون توجه به عوارض افزایش و کاهش وزنهای ناگهانی، همیشه به فکر چاق و لاغر شدن هستند و وزنشان را در محدوده طبیعی حفظ نمیکنند.
به فکر پوستتان باشید
اگر چاق شدنهای ناگهانی و کاهش وزنهای پس از آن، خیلی برایتان مهم نیست، خوب است بدانید ترکهای پوستی میتواند ناشی از همین وضع و تغییر وزنهای ناگهانی باشد. ترکهایی که اول به شکل خطوط قرمز رنگ است و بتدریج با گذشت زمان، سفیدتر و کمرنگتر میشود.
افراد بسیاری هم این ترکها را جدی نمیگیرند و چون ظاهرا مشکلی برایشان ایجاد نمیکند، کاری به آنها ندارند در حالی که اگر از همان ابتدا به فکرشان نباشید، بتدریج درمان آنها هم دشوارتر خواهد شد. متخصصان پوست نیز توصیه میکنند. درمان ترکهای پوستی را در مراحل اولیه و زمانی که هنوز ترک قرمز رنگ است، شروع کنید.
چرا پوست ترک میخورد؟
برخی افراد فکر میکنند نوع پوستی که دارند، تنها علت ایجاد این همه ترک است برای همین هم هیچ اقدامی برای پیشگیری نمیکنند و منتظر مینشینند تا روزی این ترکها ظاهر شود. در حالی که علاوه بر نوع پوست و مسائل ژنتیکی که میتواند در این زمینه تاثیرگذار باشد، موارد دیگری هم وجود دارد که نباید آنها را نادیده گرفت.
دکتر امیرهوشنگ احسانی، متخصص پوست و مو و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره اینکه چرا این ترکها ایجاد میشود و چه زمانی بیشتر احتمال روبهرو شدن با آنها وجود دارد به جامجم میگوید: کم شدن یا از بین رفتن جزئی از بافت زیر پوست که الاستین نام دارد، موجب ایجاد چنین ترکهایی خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه در شرایطی خاص، الاستین تجزیه شده و از بین میرود، چنین توضیح میدهد: الاستین خاصیت ارتجاعی پوست را حفظ میکند و به همین دلیل از بینرفتن یا تجزیه شدن آن میتواند باعث بروز ترکهای پوستی شود. افزایش یا بندرت کاهش وزنهای ناگهانی، بارداری و استفاده از داروهایی خاص میتواند در این زمینه موثر باشد.
این عضو هیات علمی دانشگاه میافزاید: زمانی که وزن فرد افزایش پیدا میکند یا بندرت در صورت کاهش وزن شاهد ایجاد این ترکهای پوستی هستیم. در دوران بارداری نیز به دلیل افزایش بافت زیر پوست مادر، این ترکها نمایان خواهد شد البته در ماههای آخر بارداری، شدت ایجاد این ترکهای پوستی نیز بسیار بیشتر از قبل میشود.
دکتر احسانی به استفاده از داروها اشاره میکند و میگوید: استفاده طولانیمدت از داروهای کورتونی هم میتواند موجب تجزیه الاستین شود و در نتیجه خاصیت ارتجاعی پوست را از بین میبرد، بنابراین در چنین شرایطی، فرد پوستی چروک خورده و پر از ترک خواهد داشت.
به گفته وی، این ترکها بیشتر روی دستها، سینه، شکم و قسمت داخلی ران مشاهده میشود و عوارض خاصی برای فرد ندارد. ** جلوی ترکخوردن پوست را بگیریم
دکتر احسانی ضمن بیان اینکه ایجاد این ترکها گاهی غیرقابل اجتناب است و نمیتوان از بروز آنها پیشگیری کرد، خاطرنشان میکند: با اینکه گاهی نمیتوان با این ترکها مقابله کرد، ولی تا حدی میتوانیم با کنترل عوامل به وجود آورنده ترکهای پوستی شرایط بهتری برای فرد ایجاد کنیم؛ بنابراین باید عواملی مانند افزایش ناگهانی وزن یا استفاده طولانی مدت از داروها را تا حد امکان کنترل کنیم.
با این حال به گفته این متخصص پوست و مو، در دوران بارداری نمیتوان کاری برای این ترکها انجام داد و از ایجادشان پیشگیری کرد؛ ولی مشخص شده است، استفاده از کرمهای ضد ترک میتواند در کاهش یا پیشگیری از ایجاد این ضایعات موثر باشد.
وی توصیه میکند در صورت ایجاد ترکهای پوستی، برای درمان در مراحل اولیه و زمانی که ترکها هنوز سفید یا نقرهای رنگ نشده است، اقدام کنید؛ چون هرچه درمان سریعتر صورت بگیرد، نتیجه بهتر و موفقتر خواهد بود البته فراموش نکنید حتی به کمک روشهای درمانی نیز ترکها به کلی از بین نمیرود و تنها کمی بهبود مییابد.
نیلوفر اسعدیبیگی - گروه سلامت
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی عیدانه با نخستین مدالآور نقره زنان ایران در رقابتهای المپیک
رئیس سازمان اورژانس کشور از برنامههای امدادگران در تعطیلات عید میگوید
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با دکتر محمدجواد ایروانی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی شد