دکتر عبداله کریمی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به اینکه بیماری آبلهمرغان در فصل بهار شایعتر است، افزود: این بیماری در بین کودکان بسیار مسری است و اغلب آنها تا پانزده سالگی به این بیماری مبتلا میشوند، ولی کمتر از 5 درصد بزرگسالان به این بیماری حساس هستند. وی با بیان اینکه میزان انتقال بیماری به افراد حساس طی تماسهای خانگی 65 تا 85 درصد است، ادامه داد: انسان به دنبال ورود ویروس از مخاط دستگاه تنفسی فوقانی یا ملتحمه آلوده میشود و انتقال فرد به فرد، پس از تماس مستقیم با فرد مبتلا از راه هوا صورت میگیرد.
تغییر شکل مفاصل کودکان با بالا و پایین پریدنهای زیاد
یک متخصص ارتوپدی کودکان گفت: پرشهای بیش از حد و بالا و پایین پریدنهای مکرر در سنین پایین میتواند با فشار به محلهای رشد استخوانی، باعث تغییر شکل مفاصل و سرانجام به ضعف استخوانی منجر شود.
فرهنگ غنیپور در گفتوگو با فارس افزود: برای داشتن استخوانهای قوی باید به دو نکته توجه داشت؛ تغذیه مناسب و وارد نکردن فشار بیش از حد به مفاصل.
وی ادامه داد: در مراحل نوزادی باید استخوانهای نوزاد کنترل شود و اگر علائم ضعف استخوانی وجود داشته باشد، باید با انجام آزمایش و تعیین ویتامین D یا عکس از مچ دست درمان دارویی را شروع کرد. در مراحل بعدی رشد نیز کودکان باید با فعالیتهای ورزشی سبک مثل دوچرخه، شنا و اسکیت به تقویت عضلات و مفاصل استخوانی بپردازند. عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران تاکید کرد: استفاده از ترکیبات کلسیمداری مثل لبنیات و سبزیجات در تقویت استخوان مفید است.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد