به گفته سخنگوی سازمان امداد و نجات کشور ، آبگرفتگی فقط به بوشهر منتهی نشده و هماکنون استانهای اصفهان، فارس، خوزستان و یزد هم متاثر از این حادثه هستند.
به گزارش خبرگزاریها، حسین درخشان افزود: تاکنون 445 نفر حادثه دیده و هفت نفر مصدوم شدند که به دلیل وخامت حال یکی از مجروحان، وی به بیمارستان منتقل شد.
وی با بیان این که هماکنون 40 تیم به مناطق اعزام شده و تخلیه آب از 105 خانه انجام شده است، گفت: مهمترین عملیات امدادرسانی با توجه بشدت بارندگیها در مناطق زلزلهزده استان بوشهر انجام گرفت، به طوری که با تلاش امدادگران اعزامی به مناطق زلزلهزده، 105 تن نایلون پوشش چادرهای اسکان اضطراری و موقت میان زلزلهزدگان مناطق یادشده توزیع شد.
هنوز 15 روز از زلزله بوشهر نمیگذرد که بار دیگر بوشهریها، لرزش زمین را از عمق هشت کیلومتری و بهشدت 5/5 ریشتر احساس کردند. این زلزله با سیل و آبگرفتگی همراه بود.
هر چند ستاد مدیریت بحران و نیروهای امدادی پس از زلزله بیستم فروردین از مرحله اسکان اضطراری آرامآرام وارد مرحله اسکان موقت میشدند، ولی وقوع چند زلزله طی چند روز گذشته که با بارندگی، آبگرفتگی و سیل همراه بود، شرایط زلزلهزدگان را دچار بحران کرده است.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با بیان این که زلزلهای که چهارشنبه شب به وقوع پیوست، موجب شد تا دو واحد مسکونی به کلی تخریب شود، گفت: در بررسی امدادگران از منطقه شنبه و روستاهای تابعه مشخص شد که این زمین لرزه بدون صدمات جانی به پایان رسیده است.
محمود مظفر افزود: تاکنون 218 چادر، 400 تخته موکت و 2500 تخته پتو به مناطق زلزلهزده ارسال شده و 6500 بسته غذایی هم برای زلزلهزدگان و سیلزدگان توزیع شده است.به گفته وی همچنین 20 نجاتگر، پنج دستگاه پیکاپ، 15 دستگاه کفکش، یک دستگاه لجنکش و 11 موتور آبکش به مناطق حادثهدیده اعزام شده و هماکنون در حال امدادرسانی هستند.
خسارت به برخی تاسیسات در بوشهر
معاون امور عمرانی استاندار بوشهر نیز در این باره گفت: بارندگیهای شهرستان دشتی و شرایط مناطق زلزلهزده، باعث آبگرفتگی برخی از معابر و همچنین جاری شدن روانآبها در این مناطق شد که خوشبختانه تلفاتی در پی نداشته و به غیر از محور شنبه به روستای درویشی، همه معابر باز است.
شاپور رستمی با بیان این که سالنهای ورزشی و مدارس شهر خورموج را برای اسکان اهالی شهر شنبه در نظر گرفتهایم، افزود: اتوبوس و مینیبوس نیز برای انتقال اهالی به این اماکن در صورت تمایل آنها به منطقه اعزام شده است.
معاون امور عمرانی استانداری بوشهر نیز با بیان این که بارندگی عصر چهارشنبه در شهرستان زلزلهزده دشتی باعث قطع راه ارتباطی روستای درویشی به شهر شنبه مرکزاین بخش شده است، گفت: با وجود قطع بارندگی به دلیل سیلابی بودن و فروکش نکردن آب، امکان بازگشایی راه ارتباطی وجود ندارد. علاوه بر این سیلابی بودن باران باعث مشکلاتی برای افراد زلزلهزده مستقر در چادرها شده که هلال احمر با توزیع پلاستیک به یاری مردم آمده است.
وی افزود: بارش سیلآسا به بخشهای کشاورزی، راههای روستایی و عشایری و سیلبندهای مناطق مختلف در استان بوشهر خسارت جدی وارده کرده است.
رستمی با بیان این که عمده این خسارتها مربوط به شهرستان زلزلهزده دشتی است، یادآور شد: شهرستانهای بوشهر، دیلم، گناوه و تنگستان نیز بر اثر آبگرفتگی معابر عمومی و مبلمان شهری دچار خسارت شده است.
سیلاب در شهرستانهای فارس
بارش نزولات آسمانی و شدت گرفتن این بارش در عصر چهارشنبه، ساکنان مناطقی از شهرستانهای آباده، کازرون، سپیدان، ممسنی، فیروزآباد، فراشبند، استهبان، اقلید و خرامه در استان فارس را نیز با مشکلاتی مواجه کرد.
علیرضا حکمت، معاون امداد و نجات جمعیت هلال احمر فارس در این باره گفت: 20 تیم عملیاتی این جمعیت به مناطق یادشده و دو تیم عملیات کوهستان نیز به مناطق کوهستانی اعزام شده است.
وی با بیان این که اقلامی چون پتو از شهرستان جهرم و پلاستیک و موکت از شهرستان شیراز برای آسیبدیدگان استان بوشهر به منطقه شنبه اعزام شد، افزود: همه تیمهای هلال احمر سراسر فارس به حالت آمادهباش کامل درآمده و آماده امدادرسانی هستند.
در همین حال رئیس جمعیت هلال احمر سمیرم از عشایر کوچنده به ییلاق این شهرستان خواست به دلیل شدت گرفتن بارندگی و بالا آمدن آب رودخانهها از چادر زدن در حاشیه رودخانهها و مسیرهای حرکت آب خودداری کنند.
محمدعلی تاج دره اظهار کرد: یکصد خانوار عشایری مناطق گرمسیری استانهای بوشهر، کهگیلویه و بویراحمد، فارس و چهارمحال و بختیاری پیش از موعد کوچ وارد منطقه پادنای سمیرم شدند که سیلاب آنها را غافلگیر کرده است و شش مصدوم نیز بر جا گذاشت.
به گفته وی، گروههای امداد و نجات جمعیت هلالاحمر سمیرم اکنون در منطقه دناکوه و بخش پادنا مشغول خدماترسانی به عشایر هستند و مصدومان به صورت سرپایی درمان شدند.
رئیس جمعیت هلالاحمر سمیرم با بیان اینکه برای کمک به عشایر آسیبدیده 700 قرص نان، ده رول نایلون و 160 تخته پتو بین عشایر توزیع شده است، افزود: شش گروه امدادی شامل 45 نجاتگر و 16 نیروی امدادی نیز از شهرستانهای جنوب استان اصفهان با اعزام به مناطق حادثهدیده پادنا و منطقه قبر کیخا، به 400 نفر از عشایر گرفتار در سیل امدادرسانی کردند.
بارش باران بیسابقه در خوزستان
بارندگی در خوزستان نیز که از روز چهارشنبه آغاز شده است تا روز جمعه با شدت ادامه داشت؛ این در حالی است که در این زمان از سال بارش باران با این شدت در استان بیسابقه بوده است.شدت بارش باران به حدی بود که مردم این استان را به وجد آورد و مردم هوایی دلپذیر همراه با بارش باران را تجربه کردند.
محمدرضا آملازاده ، مدیر ستاد حوادث غیرمترقبه استان خوزستان نیز ضمن هشدار نسبت به طغیان رودخانهها، به آمادهباش تمام نیروهای ستاد حوادث غیرمترقبه در شهرهای مختلف استان خوزستان اشاره کرد و از شهروندان استان خواست تا از سکونت در حاشیه رودخانهها خودداری کنند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی عیدانه با نخستین مدالآور نقره زنان ایران در رقابتهای المپیک
رئیس سازمان اورژانس کشور از برنامههای امدادگران در تعطیلات عید میگوید
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با دکتر محمدجواد ایروانی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی شد