وجود 6 گسل زلزله در سیستان و بلوچستان

سرپرست مرکز زمین شناسی زاهدان گفت: شش گسل زلزله در استان سیستان و بلوچستان وجود دارد.
کد خبر: ۵۵۵۱۴۴
وجود 6 گسل زلزله در سیستان و بلوچستان

محمد رضا موسوی طی سفر به منطقه زلزله زده سراوان افزود: براساس تقسیم بندی‌های انجام شده، بخش‌های شمالی استان سیستان و بلوچستان در محدوده‌ی ایران مرکزی قرار گرفته و از خصوصیات لرزه‌ای برخوردار است و بخش‌های جنوبی استان در «زون مکران» قرار می‌گیرد.

وی گفت: زلزله‌های مکران در تراکم کمتری نسبت به بقیه نقاط ایران به ویژه زاگرس برخوردار است و معمولا زلزله‌های با شدت بالا کمتر در آن اتفاق افتاده است.

موسوی افزود: گسل‌های مهم استان عبارتند از گسل نهبندان که شامل گسل نه غربی – نه شرقی – نصرت آباد – کهورک و امتداد آن گسل زابلی و نیز گسل زاهدان هستند.

وی تصریح کرد: گسل نصرت آباد جزء گسل‌های فعال منطقه محسوب می‌شوند.

سرپرست مرکز زمین شناسی زاهدان در ادامه به ویژگی‌های گسل سراوان اشاره کرد و گفت: گسل سراوان 270 کیلومتر آن داخل ایران است و در انتهای جنوب شرقی خود با راستای تقریبا شرقی – غربی وارد خاک پاکستان می شود و یک راندگی با شیب 45 درجه است و در امتداد آن چشمه‌های متعددی دیده می‌شود که می‌تواند در اثر عملکرد این گسل ایجاد شده باشد و با توجه به اینکه یک گسل کواترنر است، جزء گسل‌های لرزه‌زا نیز محسوب می‌شود‌.

موسوی گسل ساحلی مکران را از جمله دیگر گسل‌های مهم استان خواند و افزود: این گسل یک گسل احتمالی است که گسل‌های عادی و پادگانه‌های دریایی ساحلی در طول دریای عمان را نشانه‌ای بر وجود و عملکرد این گسل بنیادی در راستای ساحل مکران می‌دانند که در استان سیستان و بلوچستان روند آن تقریبا شرقی- غربی و 300 کیلومتر است که از کنار شهر چابهار می‌گذرد. (ایسنا)

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
روز ادای دین

سفیر ایران در لبنان در گفت‌و‌گوی اختصاصی با روزنامه «جام‌جم» از پیام‌های مراسم با شکوه بیروت می‌گوید

روز ادای دین

ابتلای شعر به روزمرگی

دبیر علمی جشنواره شعر فجر در گفت‌و‌گو با «جام‌جم» تأکید کرد آیین‌نامه این رویداد ادبی نیاز به تجدیدنظر دارد

ابتلای شعر به روزمرگی

نیازمندی ها