شخصی که اطلاعات میلیونها نفر را روی وبلاگ خود منتشر کرده بود خود را مدیر سابق نرمافزار شرکت انیاک معرفی و ادعا کرده بود این افشاگری را برای این انجام میدهد تا نسبت به خطری که مردم و سیستم بانکی کشور را تهدید میکند، هشدار بدهد.
البته تا قبل از اینکه این شخص دست به انتشار اطلاعات بانکی سه میلیون نفر بزند بانک مرکزی از مردم خواسته بود رمز عابربانکهای خود را هر چند وقت یکبار تغییر دهند تا خطر لو رفتن رمز عابربانکها، دارندگان حساب را تهدید نکند ولی وقتی خبر انتشار رمز و شماره عابربانک میلیونها نفر در دنیای مجازی منتشر شد این خبر مانند بمب صدا کرد و سبب شد مردم برای تغییر رمز عابربانکهای خود به خودپردازها هجوم ببرند.
هرچند در این مدت مسئولان بانک مرکزی از طریق اطلاعیههایی سعی در آرام کردن جو داشتند و به مردم میگفتند جای هیچ نگرانی نیست زیرا هکرها نمیتوانند حساب آنها را خالی کنند، اما صفهای طولانی جلوی خودپردازها بیسابقه بود و مردم میخواستند هر چه زودتر رمز کارت خود را تغییر دهند.
چند روز بعد از این حادثه هم مدیر اداره نظامهای پرداخت بانک مرکزی از لغو مجوز شرکتی که اطلاعات مشتریان را لو داده خبر داد و گفت این ماجرا برای 1.5 تا دو درصد از ۱۶۰ میلیون کارت بانکی موجود در شبکه ایجاد شده است، علاوه براین، وی ادعا کرد هیچ گونه هک در سیستم بانکی صورت نگرفته و سهلانگاری مدیریتی یا نرمافزاری شرکت خصوصی باعث این حادثه شده است.
کارشناسان حوزه فناوری اطلاعات به مردم توصیه میکنند برای جلوگیری از لو رفتن رمز عابربانکهای خود به صورت دورهای هر ماه رمز کارتهای خود را تغییر دهند تا سارقان اینترنتی نتوانند به حسابهای آنها دسترسی پیدا کنند.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد:
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
شکیبا حسینی، رهبر ارکستر سمفونیک رنسانس در گفت و گو با «جام جم» مطرح کرد
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد