لاشه نهنگ 25 تنی در سواحل چابهار

مدیر کل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان از مشاهده لاشه نهنگی با بیش از 25 تن و بطول 12 متر در سواحل بریس شهرستان چابهار خبر داد.
کد خبر: ۵۵۴۳۹۵
لاشه نهنگ 25 تنی در سواحل چابهار

خسرو افسری در گفت‌و گو با ایسنا، در این رابطه افزود: مطابق گزارش روز دوشنبه محیط یاران افتخاری محیط زیست مستقر در روستای بریس، مأمورین گارد دریایی شهرستان چابهار صبح روزجاری به منطقه اعزام شده و به بررسی لاشه حیوان از نزدیک اقدام کردند.

وی ادامه داد: این پستاندار از گونه اسپرم وال‌ها بوده که از بزرگترین نهنگهای دندان‌دار هستند. نهنگ‌های اسپرم در تمام اقیانوسها زندگی می‌کنند.

او اظهار کرد: آنچه در بررسی‌های اولیه مشخص شده این موضوع است که یک هفته از مرگ نهنگ گذشته و علت مرگ نیز به احتمال زیاد گیر افتادن در تورهای صیادی که توسط لنجهای صیادی در آبهای دور از ساحل اقدام به تورریزی جهت انجام صید انتظاری می‌کنند، تشخیص داده شده است.

افسری خاطرنشان کرد: دریای عمان منطقه دریایی دارای اکولوژی پیچیده‌ای است که از یک سو رفت و آمد زیاد شناورها تهدید جدی برای حیات پستانداران دریایی این منطقه از جمله نهنگ‌ها، گاوهای دریایی و دلفین‌ها محسوب می‌شود و از سوی دیگر به دلیل اینکه مسیر حرکت امواج در این منطقه از شرق به غرب(از اقیانوس هند به سمت تنگه هرمز) است، اگر پستانداری در میانه آب‌های دریای عمان دچار آسیب دیدگی شود، چهار تا پنج روز طول می‌کشد تا به سواحل شهرستان چابهار برسد که طی این مدت امکان زنده ماندن پستاندار کم است.

وی با بیان اینکه در سال گذشته نیز لاشه یک رأس گاو دریایی نیز درسواحل بریس مشادهد شده است، یادآور شد: وال اسپرم از گونه حفاظت شده پستانداران دریایی است که هر ساله به دلیل عبور و مرور زیاد شناورها و کشتی‌ها در آبراهه بین‌المللی دریایی عمان دچار مرگ و میر می‌شوند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها