برخی برای غلبه بر استرس به سراغ صخرهنوردی میروند، چون براین باورند که این ورزش هرگونه افکار تنشزا از بین میبرد البته در نقطه مقابل برخیها هم هستند که از ارتفاع میترسند.
برای آنها صخرهنوردی نهتنها کاهشدهنده استرس نیست که خود یک ورزش استرسزاست. اگر شما جزو این گروه هستید، باید ورزشی را انتخاب کنید که مناسب روحیاتتان باشد. اینجاست که پای جادوی ورزشهای جسمی ـ ذهنی به میان میآید؛ ورزشهایی مثل یوگا.
این ورزش از آنجایی که به تمرکز بر تنفس نیاز دارد به عنوان ورزش مدیریت استرس مطرح است.
ورزشهای دیگری هم است که شاید اسمشان به گوشتان نخورده باشد اما جدیدا باب شده است.
ورزشهایی مثل تایکای که ترکیبی از حرکات روانی، بدنی و تعمق است یا پیلاتس که شامل یک سری حرکات کششی است که باعث انعطافپذیری بدن و اتحاد بیشتر ذهن و جسم میشود.
اگر تمرینات جسمی ـ ذهنی برای شما مناسب نیست، میتوانید از طریق تمرینات آمادگی جسمانی استرس خود را مدیریت کنید. روحیات آدمها با هم متفاوت است. برخی به سراغ رشتههایی چون کیک بوکسینگ میروند تا بوسیله آن تمام ناراحتی و اضطراب خود را تخلیه کنند.
با این وجود بسیاری از مردم هم معتقدند پیادهروی و یا دویدن بهترین راه برای افزایش آمادگی جسمانی است که البته آنها هم اشتباه نمیکنند. پیاده روی و دو، استرس و تنش را از ذهنتان پاک میکند.
خارج شدن از منزل برای انجام کار برای شما مفید است؛ زیرا نورخورشید و طبیعت میتواند روحیه را نیز بالا ببرد.
یک تمرین ورزشی دیگر که میتواند در رفع استرس موثر واقع شود، ورزش در کنار دوستان است. در حین ورزش شما با یکدیگر گفتوگو و درد و دل میکنید.
اگر این درد و دل دوستانه در مورد موضوعی باشد که بر شما فشار روانی وارد کرده است، شما میتوانید به این وسیله ایدههایی را برای حل مشکلاتتان به دست آورید، اما اگراین گفتوگو در مورد موضوع دیگری باشد، باعث میشود که ذهنتان از آن مشکلات منحرف شود و آرامش پیدا کنید.
محققان میگویند یک فرد به منظور کاهش سطح استرس باید دستکم روزانه 20 دقیقه تمرین ایروبیک یا هــوازی انجام دهد.
برای کسب نتیجه بهتر هم لازم است این روند پنج تا شش بار در هفته تداوم داشته باشد. با این حال، حتی یک تمرین ورزشی بسیار کوتاه نیز میتواند به شما در بهتر شدن روحیهتان کمک کند. زمان انجام تمرینات ورزشی به شما بستگی دارد.
برای برخی از مردم بهترین زمان ورزش صبح زود و قبل از شروع شلوغی روز است و برای بعضی دیگر انجام تمـــرینات ورزشی در پایان روز به آنها آرامش میدهد و باعث نشاط شان میشود.
خلاصه اینکه اگر شما میخواهید بدون استرس زندگی کنید یا حداقل یک زندگی کم استرس را داشته باشید، اول باید ورزشی را که از آن لذت میبرید انتخاب کنید و بعد هم زمانی مناسب برنامههایتان بیابید. در این صورت است که میتوانید برای مدت طولانیتری ورزش کردن را ادامه دهید و در نتیجه استرس را از خود دور و سلامت عمومیتان را حفظ کنید.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت