مسعود رضایی پژوهشگر تاریخ معاصر ایران در گفتوگو با تسنیم در پاسخ به سئوالی در خصوص چرایی برپایی غائله 14 اسفند توسط بنیصدر، گفت: بنیصدر در مسیر قدرتطلبی افتاده بود و به دنبال این بود که در یک دعوای سیاسی حزب جمهوری اسلامی را به عنوان یک حزب و نهاد قدرتمند از سر راه خود بردارد.
وی با بیان این که بنیصدر برای این که بتواند قدرت حزب جمهوری اسلامی را محدود کند، با گروه منافقین همکاری کرد، اظهار داشت: بنیصدر منافقین را به عنوان پشتوانه سیاسی و بازوی نظامی خود میدانست و فکر میکرد که منافقین میتوانند به عنوان یک نیروی شبهنظامی از او حمایت کنند، بر این اساس بود که با مسعود رجوی گرم گرفت.
پژوهشگر تاریخ با اشاره به قانون اساسی کشور در اوایل انقلاب مبنی بر این که نخستوزیر توسط مجلس تأیید میشد، گفت: مجلس گزینههایی که بنیصدر برای نخستوزیری به مجلس معرفی کرد قبول نکرد و سپس زمانی که محمدعلی رجایی برای تصدی نخستوزیری مطرح شد، مجلس اظهار تمایل کرد و به وی رأی اعتماد داد ولی بنیصدر از این انتخاب ناراضی بود.
رضایی با بیان این که بنیصدر بنای تندخویی و بداخلاقی را با شهید محمدعلی رجایی گذاشت، تصریح کرد: بنیصدر نخستوزیر را روبروی خود میدید و با او اختلاف داشت و از سوی دیگر نیز چون مجلس را تابع خود نمیدانست و با مجلس هم مخالفت میکرد.
پژوهشگر تاریخ معاصر با بیان این که بنیصدر برای قدرتطلبی به مخالفت با مجلس پرداخت و نمیگذاشت مجلس مسیر و روال قانونی را طی کند، گفت: بنیصدر برای خودش یک توقع خلاف قانون ایجاد کرده بود و تصور داشت که باید هر کسی که او معرفی میکند، مجلس تأیید کند ولی مجلس هم باید به شخص مورد اعتماد خود رأی میداد.
رضایی با بیان این که بنیصدر به دلیل عدم تداخل کاری با قوه قضائیه تنشی با این قوه نداشت، تصریح کرد: بنیصدر با قوه قضائیه درگیری نداشت و بیشتر تقابل او با حزب جمهوری اسلامی، مجلس و سپس امام خمینی(ره) بود.
پژوهشگر تاریخ با بیان این که بنیصدر در غائله 14 اسفند به دنبال قدرتنمایی در مقابل رقبای خود بود، تصریح کرد: هوادارن بنیصدر بعضی از افرادی را که در این سخنرانی شرکت کرده بودند، میگرفتند و مورد ضرب و شتم قرار میدادند و از جیب آنها کارت کمیته، سپاه و حزب جمهوری اسلامی در میآوردند و پشت تریبون اعلام می کردند، البته این کارتها تا چه حد واقعی یا تقلبی بود را نمیدانم.
وی افزود: حامیان بنیصدر با حمایت رئیس جمهور این اقدامات را انجام میدادند و به دنبال آن بودند که نهادهایی مانند سپاه و حزب جمهوری اسلامی را تخریب کنند.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
بازگشت ترامپ به کاخ سفید چه تاثیری بر سیاستهای آمریکا در قبال ایران دارد؟
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
رضا جباری: درگفتوگو با «جام جم»:
بهتاش فریبا در گفتوگو با جامجم: