در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
آیا تا به حال به این موضوع فکر کرده اید که چه خطراتی سلامت رانندهها را تهدید میکند؟
دردهای مفصلی و واریس
بیشتر رانندهها تحرک چندانی ندارند و همین موضوع موجب ایجاد عوارض جسمی مختلفی در رانندهها میشود که از جمله مهمترین آنها میتوان به مشکلات اسکلتی عضلانی، دردهای مفصلی در نواحی ستون مهرهها، گردن، شانه، مچدست و پا، آرنج و زانو اشاره کرد؛ مشکلاتی که به واسطه نشستنهای طولانی مدت و نادرست بروز میکند.
البته این همه ماجرا نیست، ثابت بودن راننده در حالت نشسته و آویزان ماندن پا به مدت طولانی نیز موجب بیماری تورم رگهای پا یا واریس میشود.
از طرفی بد نشستن موجب از بین رفتن آب دیسک بین مهرهای در ستون فقرات خواهد شد و به محض وارد شدن یک ضربه یا فشار، بیرونزدگی دیسک اتفاق میافتد.
در چنین شرایطی عصب سیاتیک فرد آسیب میبیند، به این ترتیب که درد از ناحیه کمر شروع میشود و پاها بشدت تیر میکشد، اما متاسفانه درمان این عارضه در کوتاه مدت امکان پذیر نیست.
بسیاری از رانندهها بنا به دلایلی مجبورند بیشتر از هشت ساعت در روز یا در ساعات غیرمعمول به عنوان مثال از شب تا صبح رانندگی کنند. این موضوع میتواند موجب بروز ایجاد اختلال خواب شود، میزان استرس و تنش را در فرد افزایش دهد.
توصیههای ایمنی
درست نشستن پشت فرمان، مهمترین توصیه به رانندههاست. صندلی حتما باید قابلیت تغییر داشته باشد تا راننده بتواند شیب صندلی، نحوه نشستن و فاصلهاش را از کف اتومبیل و فرمان تنظیم کند، چرا که قد و وزن همه رانندهها مثل هم نیست.
همچنین صندلی باید در موقعیتی تنظیم شود که فرورفتگیها و بیرونآمدگیهای پشت را بپوشاند. پاها نیز نباید کشیده شود بلکه باید براحتی و بدون خم شدن به پدالها برسد.
دکتر سیداکبر شریفیان - متخصص طب کار و بیماریهای شغلی
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب