فوتبالی که زمانی حرف اول و آخر را در قاره آسیا میزد و در شرایطی که از آسیا و اقیانوسیه تنها یک تیم جواز حضور در جام جهانی را کسب میکرد، امروز با وجود صعود مستقیم چهار تیم به جام جهانی در اما و اگر دست و پا می زند.
آیا در چنین شرایطی میتوان توقع داشت جام قهرمانی لیگ قهرمانان آسیا به یک باشگاه ایرانی تعلق بگیرد؟ مطمئنا پاسخ این پرسش منفی است.
به واقع در شرایطی که باشگاههای ما از بازیکن طراز اول خارجی بهره نمیبرند و با داشتههای فعلی به آسیا میروند، نباید انتظار معجزه از آنها داشت!
البته معتقدم هر سه نماینده ایران یعنی استقلال، تراکتورسازی و سپاهان در لیگ برتر، شرایط خوبی دارند و این طور نیست که مقابل حریفان از پیش بازنده باشند.
از طرفی تیمی مثل تراکتورسازی امسال بسیار خوب و کمنقص ظاهر شده است و با تکیه بر تماشاگران خونگرمی که در حمایت از تیمشان هیچ کم نمیگذارند، میتواند در تبریز هر حریفی را شکست دهد.
سپاهان هم علاوه بر تماشاگران خونگرم خود، در چند فصل اخیر لیگ قهرمانان آبدیده شده و با تجارب ارزشمندی که در این عرصه اندوخته، در کنار بار فنی بالایش شرایط مناسبی دارد.
شرایط استقلال هم که به طور طبیعی برای همه روشن و نمایان است؛ تیمی که در حال حاضر یک سر و گردن از همه تیمهای لیگ برتری سرتر بوده و با توجه به جمیع داشتههایش ازجمله تماشاگر، بازیکن باتجربه، تکنیکی و تاکتیکپذیر و انسجام تیمی شرایط خوبی دارد.
اما سوال این است این شرایط مناسب تا کجا پاسخگو خواهد بود؟ همان طور که گفتم ما قدرت اول فوتبال آسیا نیستیم و به طور طبیعی یک جاهایی کم میآوریم.
گرچه به عنوان یک ایرانی دلم میخواهد هر سه نماینده فوتبال ایران در آسیا موفق شوند، اما معتقدم در حال حاضر تنها پیشبینیای که میتوان از کیفیت حضور این سه تیم در لیگ قهرمانان داشت، این است که هر سه میتوانند به مرحله حذفی صعود کنند.
حال ممکن است این سوال به ذهن خوانندگان خطور کند که چرا در سطح باشگاهی چنین اختلاف سطحی با باشگاههای آسیایی و حتی برخی باشگاههای کشورهای عربی داریم؟
مشخص است که این باشگاهها مثل ما درگیر تغییر مدیر باشگاهی، سر و صداهای کاذب نقل و انتقالات و انواع و اقسام حاشیههای خانمانسوز نیستند و به نسبت ما در همه زمینهها بسیار بهتر و اصولیتر کار میکنند و باید هم بهتر از ما نتیجه بگیرند بنابراین نباید سطح انتظارمان از نمایندگان کشورمان در لیگ قهرمانان غیرمنطقی باشد.
معتقدم فوتبال ایران برای بازگشت به روزهای طلایی خود دستکم ده سال باید به طور جدی و حساب شده کار کند تا بیش از اینها از حریفان عقب نیفتاده و به آن صلابتی که زیبنده و شایسته آن است، دست پیدا کند.
اصغر شرفی - کارشناس فوتبال
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی عیدانه با نخستین مدالآور نقره زنان ایران در رقابتهای المپیک
رئیس سازمان اورژانس کشور از برنامههای امدادگران در تعطیلات عید میگوید
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با دکتر محمدجواد ایروانی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی شد