روز چهارشنبه هم استقلال در گروه چهارم در شهر دوحه با الریان قطر روبهرو میشود و سپاهان در هفته آغازین رقابتهای گروه سوم در اصفهان، میزبان النصر امارات است.
حسرتی 20 ساله
هر چند سومین و آخرین قهرمانی ایران در این مسابقهها به 20 سال پیش برمیگردد ولی در طول دو دهه اخیر، استقلال، سپاهان و ذوبآهن به عنوان نمایندههای ایران، سه بار تا فینال و آستانه قهرمانی پیش رفتهاند ولی در نهایت، موفق به این کار نشدهاند.
در حقیقت، با تمام تلاشی که تیمهای ایرانی در این تورنمنت مهم انجام دادهاند، موفقیت چندانی حاصلشان نشده است.
حال آن که در سالهای اخیر، هر ساله چهار نماینده در این مسابقهها شرکت دادهایم و از شانسهای بسیار بهتری نسبت به گذشته (که تنها یک نماینده در میدان داشتیم) برخوردار بودهایم.
دیدگاه کارشناسان
این که چرا در سالهای اخیر، موفقیتی در لیگ قهرمانان آسیا به دست نیاوردهایم و چقدر در رقابتهای سال 2013 شانس موفقیت و قهرمانی داریم، پرسشی است که محمد پنجعلی کارشناس فوتبال کشورمان در پاسخ به آن میگوید: بحث به دست آوردن یا از دست رفتن موفقیتهای برونمرزی، ریشه در بحثهای ساختاری فوتبال ما دارد، به این مفهوم که تا مشکلات جدی و بنیادین فوتبال ما اصلاح نشود به هیچ وجه نمیتوانیم منتظر عملکرد موفق و بدون نوسان در عرصههای خارجی و آسیایی باشیم. در حقیقت وقتی ساختار فوتبال ما با مشکلاتی بنیادین روبهروست، انتظار موفقیت فوتبال، کاملا بیهوده است.
به عنوان نمونه، اکنون تیم استقلال در لیگ فوتبال ایران عملکرد خوبی نشان میدهد و بخت اول قهرمانی است چون به هر حال لیگ ما هر چقدر هم به کیفیت پایینتری تنزل کند، بالاخره یک تیم قهرمان آن میشود حالا سپاهان نشد، استقلال! استقلال نشد، پرسپولیس! یا... وقتی تیمهای باشگاهی ما مقابل همدیگر قرار میگیرند، کمتر ضعفهایمان روشن میشود، ولی وقتی در برابر تیمهای آسیایی قرار میگیریم و مشاهده میکنیم هر ساله کشورهای بیشتری توان شکست دادن تیمهای ایرانی را پیدا میکنند، مشکلات ساختاریمان که به ضعف مدیریت کلان فوتبال برمیگردد نمایانتر میشود. جدا شدن اغلب نیروهای متخصص از راس و بدنه فوتبال، مشکلات موجود را دامن زده است.
تیمهای ایرانی برخلاف گذشتههای نهچندان دور در آسیا به موفقیتهای پویایی نمیرسند چون به نسبت گذشته دچار ضعف فنی شدهاند.
این ضعف، در ابعاد مختلفی ازجمله تنزل کیفی بازیکنان، ماهیت خود را نشان داده است. نکته حائز اهمیت این است که برخلاف گذشته، بیتوجهی به بازیکنان رده سنی پایه، موجب شده پدیدههای بزرگ و جایگزینی برای رفع مشکلات موجود، رو نشود و ما همچنان به درخشش و قهرمانی در آسیا امیدی نداشته باشیم.
پنجعلی تنها راهکار موجود برای موفقیت در آسیا را تحول بنیادی در مدیریت فوتبال و جایگزینی عناصر متخصص و توانا به جای مدیران فعلی میداند.
علیاصغر مدیرروستا، کارشناس دیگر فوتبال که خود 20 سال پیش به عنوان بازیکن پاس، آخرین جام قهرمانی را به ایران آورده است، مانند پنجعلی یا شاید بیش از او نگاهی تلخ و سرد به موفقیت ایران در این تورنمنت دارد.
مدیر روستا معتقد است چنان شرایط فوتبال کشورمان دچار مشکل شده که شاید برای برون رفت از آن چارهای جز تعطیلی یکی دو ساله آن به منظور بازسازی مجدد وجود ندارد.
سیدمهدی سیدصالحی، مهاجم تراکتورسازی که تجربه خوبی در لیگ قهرمانان آسیا دارد هم حضور در لیگ قهرمانان آسیا را دارای شرایط کاملا متفاوتی با شرایط بازی در رقابتهای داخلی توصیف میکند و میگوید: در آن مسابقهها، شروع کار یک تیم، اهمیت خیلی بیشتری دارد. در حقیقت تیمی که در لیگ قهرمانان با قدرت کار خود را شروع کند، شانس خیلی بیشتری پیدا میکند بنابراین میزبانی در هفته اول، امتیاز بسیار خوبی محسوب میشود.
مجید عباسقلی - گروه ورزش
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی عیدانه با نخستین مدالآور نقره زنان ایران در رقابتهای المپیک
رئیس سازمان اورژانس کشور از برنامههای امدادگران در تعطیلات عید میگوید
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با دکتر محمدجواد ایروانی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی شد